Tips på gåbort present i jul!

Hejsan!

Idag tänkte jag visa er två saker som man kan göra och ge bort till värden om man ska gå på julfest, glöggkväll eller liknande. Jag försöker alltid ha med mig något som jag själv gjort när jag är bortbjuden och det är alltid lika populärt!

Det första jag kommer visa är ett stafflikort med en inbyggd låda som man kan lägga lite gött i. Jag har börjat med att skära ett vitt cardstock i måtten 15×30 cm, som jag sedan bigat på 15 och 18 cm fast jag har skrivit 15 + 3 + 12 cm på papperet. Sedan viker man dom bigade linjerna och så sätter man fast cardstockena så att det blir en box som är 15×15 cm och 3 cm hög.

Till ”lådan” som man ska i boxen har jag gjort som på bilden nedan, jag har skrivit ut måtten på bilden men jag har bigat lite innan dom utsatta måtten så att jag ska vara säker på att den får plats i boxen. Så ett tips är att biga lite mindre än mina mått, bara med någon millimeter och sedan vika ihop och prova så den går in. Annars kan man göra den ytterligare någon millimeter mindre.

Efter lådan och boxen var klar så började jag med stafflikortet och har bigat med måtten 15 och 7.5 på ett 15×30 cardstock, efter det är det fritt fram att sätta dit mönstrade papper och dekorera!!

Material från shoppen:

Vit cardstock

Ljusblå cardstock

Paper Pad 48 ark Maja Design 6”x6” – Vintage Frost Basics

Stans Martha Stewart branch punsch och Martha Stewart Eyelet Lace Punch Around The Page Set

Blommor: knoppar 7 mm babyrosa, knoppar 7mm babyblå, minirosor vitaReprint rosa

Halvpärlor vita

Distress Dyna Vintage photo

Stämpel Reprint

Mitt andra tips för dagen är att ge bort stämplade ljus! En perfekt present att lysa upp i vintermörkret med…Det är ganska lätt och går relativt fort, det du behöver är.

Ljus, silkespapper eller servetter, stämplar, embossingfön och bakplåtspapper.

Jag har använt mig av Magnolia stämplar som jag sedan har målat med promarkers och gör man det är det väldigt viktigt att man bara duttar pennan för att servetten ”blöder” väldigt lätt. Sedan när man stämplat färdigt så delar man servetten till det tunnaste lagret som går, lägger mot ljuset och sist så tar man bakplåtspappret mot och värmer med embossingfönen. Blir det inga snygga kanter så kan man värma på och bara fixa till ojämnheter med fingret.

Material från shoppen:

Stämpelfärg: Versafine – Onyx Black

Stämplar: Clearstamps Reprint – Jul Set 1, Clearstamps Reprint – Ängel Set 1, Snöflinga 3×3 cm reprint , Magnolia

Embossingfön

Promarker

Det var alltför idag, hoppas att vi ses nästa vecka!

Kram Sophie

 


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

4 svar till ”Tips på gåbort present i jul!”

 1. Profilbild för Rikard Melin
  Rikard Melin

  Hej!

  Gillar dina beskrivningar! Är enkla att förstå och följa 🙂

  Mvh
  Rikard Melin

  1. Profilbild för Miss Sophie
   Miss Sophie

   Tack så mycket Rickard! Haha det känns ju skönt att man förstår vad jag menar, det ska vara enkelt.. Annars blir det jobbigt! Hihi

 2. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Läckra ljus och ett kanonbra tips så här i juletider! Jag har aldrig testat att överföra bilder till ljus, men nu blev jag ju riktigt sugen. =)

  Ditt stafflikort med byrålåda är också superfint, så vackert motiv och med grankvistarna blev blommorna så härligt vintriga. Suverän tutorial också!

  Ha det gott, kram!

  1. Profilbild för Miss Sophie
   Miss Sophie

   Tack så mycket! Jo det är jätte kul att föra över stämplar på ljus.. Jag har många som helst här hemma nu.. Ska ge till barnens alla fröknar och fritids personal. Bra julklapp från barnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *