Tips på gåbort present i jul!

Hejsan!

Idag tänkte jag visa er två saker som man kan göra och ge bort till värden om man ska gå på julfest, glöggkväll eller liknande. Jag försöker alltid ha med mig något som jag själv gjort när jag är bortbjuden och det är alltid lika populärt!

kortbox

Det första jag kommer visa är ett stafflikort med en inbyggd låda som man kan lägga lite gutt i. Jag har börjat med att skära ett vitt cardstock i måtten 15×30 cm, som jag sedan bigat på 15 och 18 cm fast jag har skrivit 15 + 3 + 12 cm på papperet. Sedan viker man dom bidage linjerna och så sätter man fast cardstockena så att det blir en box som är 15×15 cm och 3 cm hög.

Till ”lådan” som man ska i boxen har jag gjort som på bilden nedan, jag har skrivit ut måtten på bilden men jag har bigat lite innan dom utsatta måtten så att jag ska vara säker på att den får plats i boxen. Så ett tips är att biga lite mindre än mina mått, bara med någon millimeter och sedan vika ihop och prova så den går in. Annars kan man göra den ytterligare någon millimeter mindre.

Efter lådan och boxen var klar så började jag med stafflikortet och har bigat med måtten 15 och 7.5 på ett 15×30 cardstock , efter det är det fritt fram att sätta dit mönstrade papper och dekorera!!

Material från shopen:

Vit cardstock

Ljusblå cardstock

Paper Pad 48 ark Maja Design 6”x6” – Vintage Frost Basics

Stans Martha Stewart branch punsch och Martha Stewart Eyelet Lace Punch Around The Page Set

Blommor: knoppar 7 mm babyrosa, knoppar 7mm babyblå, minirosor vitaReprint rosa

Halvpärlor vita

Distress Dyna Vintage photo

Stämpel Reprint

 

Mitt andra tips för dagen är att ge bort stämplade ljus! en perfekt present att lysa upp i vintermörkret med…Det är ganska lätt och går relativt fort, det du behöver är..

Ljus, silkespappe eller sevetter, stämplar, embossingfön och bakplåtspapper.

Jag har använt mig av Magnolia stämplar som jag sedan har målat med promakers och gör man det är det väldgt viktigt att man bara duttar pennan för att servetten ”blöder” väldigt lätt. sedan när man stämplat fördigt så delar man servetten till det tunnaste lagret som går, lägger mot ljuset och sist så tar man bakplåtspappret mot och värmer med embossingfönen. Blir det inga snygga kanter så kan man värma på och bara fixa till ojämnheter med fingret.

Material från shopen:

Stämpelfärg: Versafine – Onyx Black

Stämplar: Clearstamps Reprint – Jul Set 1, Clearstamps Reprint – Ängel Set 1, Snöflinga 3×3 cm reprint , Magnolia

Embossingfön

Promakers

 

Det var allt för idag, hoppas att vi ses nästa vecka!

Kram Sophie

4 reaktion på “Tips på gåbort present i jul!

  1. Läckra ljus och ett kanonbra tips så här i juletider! Jag har aldrig testat att överföra bilder till ljus, men nu blev jag ju riktigt sugen. =)

    Ditt stafflikort med byrålåda är också superfint, så vackert motiv och med grankvistarna blev blommorna så härligt vintriga. Suverän tutorial också!

    Ha det gott, kram!

    • Tack så mycket! Jo det är jätte kul att föra över stämplar på ljus.. Jag har många som helst här hemma nu.. Ska ge till barnens alla fröknar och fritids personal. Bra julklapp från barnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 + tre =