Vintertavla med bingoutmaning

Hejsan!!

Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en trevlig halloween, men nu är det över för i år och det är dags för nya utmaningar.

Och det är just en utmaning vi ska jobba med denna vecka, vi ska nämligen skapa en tavla med hjälp av en bingobricka. Jag valde en rad på brickan där jag skulle ha med, snö, gesso, die cut och trä i mitt alster.

Jag hade tänkt att jobba med färg, klet och kladd och lite abstrakt men torkad färg satte käppar i hjulet så det blev plan B i slutändan.Så jag har istället använt ett mönstrat papper från Craft O’Clock ”Holidays in snow” som bas och bakgrund på min tavla.Sedan har jag valt att använda 2 st julkulor i chip board die cuts som jag har sprayat med guldfärg (fast det syns lite dåligt) och glittrat till dom med lite stickles glitterlim.Något i trä skulle även vara med i min bricka så jag hittade ett par fina skidor att dekorera med som motvikt i det andra hörnet mot kulorna. För sedan så har pappret egna dekorationer i dom andra hörnen med huset och dörren.

Och va vore en vintertavla utan snö? Jag har använt mig av 2 olika medel för att göra detta. Jag skulle använda gesso som en del i bingobrickan, så det har jag gått loss med och kletat runt hela tavlan, för att det ska se ut som snö runt på kanterna. Och sist så jag har duttat massa små limduttar på pappret för att sedan fästa lössnö med lösa flingor så det ska se ut som det snöar.

MEN det va väldigt svårt att få med känslan av den fallande snön på bild utan det syns mer i verkligheten men så kan det vara ibland.

Budskapet med tavlan är ”Let it snow” så det har jag skrivit i mitten av tavlan med bokstavsstickers i guld.

Material från butiken:

Papper Craft O Clock – Holidays In Snow – 4

Canvas Målarduk – 30×30 cm

Konstgjord Snö – Vita Snöflingor

Trädekorationer Skidor

Chipboard Die Cuts – Julgranskulor

Gesso Paste Stamperia – White

Brads  Pearls Creme

BINGO! Då var min bricka och tavla klar!
Hoppas ni får en trevlig fortsatt vecka så ses vi snart igen.

Kram DT Sophie

Tavla med litet budskap

Hejsan!

Då va det redan onsdag igen och då var det dags för ett litet inlägg från mig. Man märker verkligen att hösten är på inväg vissa dagar och andra dagar kan man fortfarande njuta av lite sensommar värme. Men det en av dom bästa sakerna med denna årstid är att man har lite mer tid att sitta inne och pyssla, skapa och låta kreativiteten flöda.

Idag har jag dekorerat en liten canvastavla som jag ska ha hemma på en tavellist på väggen.

I vanliga fall när jag har gjort tavlor innan har jag använt mönstrat papper som bakgrund men i detta fallet så hade jag ett set med vackra sidenband som jag har limmat dit. Jag föll så för skimret, nyanserna och tonerna i guld att jag ville skapa något ut ifrån dom.

Sedan hade jag ett papper som passade ihop med tonerna i banden som jag byggde vidare på. Sedan hade jag fina bokstavs stickers i guld som jag skrev carpe diem med. Och just det budskapet behöver jag göra mig påmind om varje dag, att just fånga dagen.

Förutom texten har jag bara dekorerat med lite glitter lim, halvpärlor och så har jag även använt små guldpärlor som man egentligen man använder till smycken.

Jag tycker att det är roligt när man kan skapa något till sig själv eller andra som man kan känna glädje eller ha nytta utav. Och med fantasi och lite pysselsaker finns det inga gränser. Så ta en kil in på hemsidan och kika på alla godsaker som finns där.

Material jag har använt hittar ni här:

Canvas Målarduk

Satinband Set – Creme

Stickers Alfabet och Siffror – Guld Bokstäver

Ledpärlor Förgyllda

Mönstrade Papper A4 – Stars Guld

Halvpärlor – White – Papermania

Glitterlim Stickles – Ranger – Gold

Tack för titten, kram DT Sophie

Dekorerat diadem

Hej på er!!

Hoppas att ni har det bra och att ni haft en bra semester, själv är jag inne på min första vecka tillbaka till verkligheten. Men även om semestern är slut så betyder det ju inte att sommaren är över för det utan det gäller att ta vara på dom sista dagarna av sol och värme.

Idag tänkte jag visa en liten sak som jag har pysslat ihop med saker från butiken och det är ett pimpat diadem.

Jag va bortbjuden och kände för att göra mig lite fin, men alla mina hårdekorationer låg nedplockade i någon flyttkartong så då åkte pysselsakerna fram.

Jag hade fått ett metall diadem i ett av mina föregående paket och först tänkte jag använda mig av spets men sedan hittade jag detta fina pärlband.

Jag har limmat dit pärlbandet och sedan har jag dekorerat med fina blommor, för vilken tjej gillar inte blommor och bling.

Material från butiken

Diadem av Metall

Pärlband – Design Kristina

Mulberry pappersrosor Jubilee

Florella Mullberry Blad

Dekorationsrosor 15 mm – Creme

Pappersblommor Chrysanthemum  Light Blue


Tack för att du kikade in och ha en fortsatt trevlig dag!

Kram DT Sophie