Julgåva

Hejsan!

Då va det första december och nedräkningen till julafton har officiellt börjat. Nu har man bara 24 dagar på sig att få till allt som man ska göra innan dopparedagen är här.

Idag så tänkte jag visa er en altrad pepparkakskartong som jag har klätt in med papper och dekorerat och även gjort en liten förpackning till en glöggflaska.

Detta är ett perfekt pyssel som man kan göra och ge bort om man är bortbjuden eller bara till någon man tycker om.

När jag har gjort förpackningen till flaskan så använde jag mig av en gammal mall från ett äldre inlägg och modifierade lite på egen hand.

För något år sedan gjorde jag en smällkaramell och visade en tutorial som ni hittar HÄR.

Jag har utgått från samma princip fast jag har inte gjort samma i båda ändarna utan i i ena änden har jag gjort en botten och den andra samma som smällkaramellen.

Givetvis fick jag mäta lite på flaskan hur bred och lång den va och anpassa mina mått utefter det så flaskan får plats. Sedan är det bara att utgå från mallen för att få till formen upptill som ni ser på bilderna.

Material från butiken:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – Classic Red Christmas

Bazzill – Canvas – Aspen

Mönstrat papper:

Pion Design – Home for Christmas – Christmas Plaid

Pion Design – Home for Christmas – Christmas Delight

Stamperia – Romantic Christmas – Santa Claus

Stamperia – Romantic Christmas – Cards

Övrigt:

Rhinestones Red – Papermania

Mulberry Rose – Red

Mulberry Rose – Creme

Detta va allt för mig för denna gången hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka!

Kram DT Sophie

 

Altard alla hjärtans dag ask i rött och vitt

Hej!
Då var jag tillbaka här igen men ännu ett litet inspirerande inlägg. Nu närmar vi ju oss kärlekens dag alla hjärtans dag och då är det ju lite extra roligt att pyssla ihop något till någon man tycker om.Jag fick en jättefin låda av min syster som hon hade sparat, för hon visste att den kunde jag säkert göra något med, och givetvis kunde jag det! Tack syrran! 🙂

Det blir perfekt att göra en altrad och dekorerad present ask till alla hjärtans dag. Det som jag tyckte va bäst med asken är att det är en inbyggd magnet så att asken håller sig stängd.

Eftersom att asken är vit så har jag låtit vissa delar vara vita och sedan byggt vidare med rött cardstock runt hela asken för att sedan klä den med ett vacker mönstrat papper med röda hjärtan.

Texten som ni ser på locket är inte utstansat med en die eller något liknande, utan jag har klippt ut texten från ett mönstrat papper med passa olika bilder.

Givetvis får man inte glömma bling och blommor på en dag som denna så lite fina rosor och pärlor fick pryda asken också. Insidan ville jag låta vara vit och neutral och har bara dekorerat locket med Cardstock och en bild från ett mönstrat papper.

Inne i asken tänkte jag gömma massa smaskiga sötsaker som geléhjärtan och chokladpraliner och kanske någon annan liten hemlighet.

Material från butiken:

Cardstock:

Red Devil

Mönstrat papper:

Happy Paper – Vit bakgrund, röda hjärtan

Papper Photo Play – Love Letters – Love is in the Air

Övriga dekorationer:

Rhinestones Red – Papermania

Pearls White – Papermania

Florella Mullberry Blad

Mulberry Rose – White, Red

Detta va mitt lilla pysseltips för denna gång men jag är snart tillbaka med något nytt!

Kram DT Sophie

 

 

 

 

 

 

Altrad kartong – DIY Presentförpackning

Hejsan!!

Idag tänkte jag visa er en smart liten smidig presentförpackning av återvunnet material.

Jag åt en kycklingrulle för ett tag sen och sparade kartongen, för jag tänkte att den där kan jag säkert göra något med och mycket riktigt så blev det så.

Jag va bjuden till min pappa på grillkväll och då vill man ju inte komma tomhänt, så en flaska vin är väl alltid trevligt att få. Men istället för att köpa en fin kartong att lägga den i så gjorde jag som sagt en själv.

Kartongen jag använde är klädd med både cardstock och ett mönstrat papper så bit för bit har varje sida fått ett nytt utseende.

Jag har dekorerat den med glittertejp, guldpärlor, stickers, blomma och en fin liten bild som ger en ledtråd över vad som finns i kartongen.

Material från butiken:

Cardstock:

Classic – Kraft, Canvas – Nixon

Mönstrat papper:

Paper pack Stamperia – Grand Hotel 

Dekorationer:

Dixi Crafts Toppers – Vin

3D Stickers – Wine – Paper House

Pearls Brilliant Guld

Washitejp Copenhagen Guld Glitter

Tack för att du tittade in!

Kram DT Sophie