DIY gör din egna lykta och tändsticksask

Hejsan på er!

Då är oktober förbi och vi träder in i murriga november, en månad som brukar kännas lite extra mörk innan alla julljus tänds. Denna vecka är det många barn som är lediga och jag har gjort ett lätt pyssel ihop med barnen för att lysa upp lite i mörkret, och det är en egen lykta.

Vi har målat en vanlig glasburk från återvinningen och det har vi gjort med glitter lim. Vi har tagit ett vitt/kristall färgat lim som ser ut som snö eller is och kladdat med pensel.


Medan limmet fortfarande var kladdigt så strödde vi på lite extra lössnö för att få en vintrig känsla. Gäller ju att börja i tid med allt julpyssel för det är så mycket som ska hinnas med innan julen är över.

När snön har torkat så har vi dekorerat med en söt liten tomte på framsidan och ett vitt pärlband högst upp på kanten. Man kan ju givetvis göra lyktor i alla möjliga olika designer och färger men vi höll oss på ett juligt tema.

Vi dekorerade även en tändsticksask och klädde in den i rött cardstock för att sedan låta det mönstrade pappret vara själva dekorationen.

Man har inte så stor yta att jobba på så vi valde ett mönstrat papper som hade fina julljus på och sedan blev det bara lite enkelt bling.

Jag tycker att det är mysigt att ha asken stående framme ihop med lyktan och visst skulle det bli en fin julklapp till farmor eller mormor.

Material från butiken:

Glitterlim Stickles – Ranger – Frosted Lace

Konstgjord snö – Vit

Pärlband – Design Kristina

Trädekoration Nisse tomtar

Bazzill – Canvas – Kisses

Paper Pad 8×8 – Studio Light – Magical Christmas Green Background

Tändstickask Att Altra – Toppig

Tack för titten och in och kika på alla nyheter i butiken!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *