Vem är du?
Mitt namn är Maria men kallas också för Emia i pysselvärlden. Jag är 38 år gammal och bor tillsammans med min familj, som består av maken Tobias och barnen Emma 12 år och Emil 9 år i den vackra trästaden Hjo precis vid Vättern. Jag jobbar som butikssäljare och inredare i en Coloramabutik.

Vad är din favoritsak vid pysselbordet? Varför?
Jag har flera saker jag älskar och absolut inte skulle klara mig utan i pysselrummet men på första plats kommer nog min Egde Scraper för att få fram den där nötta och slitna känslan (något som ni säkert märker i mina inlägg) men även min Big Shot och avslutningsvis 3:D-kuddar.

Hur länge har du pysslat / scrappat?
Jag har nog alltid tyckt om att pyssla och skapa, men första gången jag kom i kontakt med Scrapbooking var 2001 när jag var aupair i USA och kom hem till en mamma som jag i princip tyckte var galen. Hon hade ett helt rum fullt med papper, stämplar och pyssel. Det var långt innan det hade kommit till Sverige och blivit den succé som det är idag …nu 17 år senare är det jag som har just ett sådant rum och fullkomligt älskar det! Sedan 2006, då min dotter föddes, har jag varit fast i detta underbara pysslande.

Vilken stil använder du helst när du skapar?
Jag har en ganska blandad stil men hamnar oftast mot lite romantisk/ vintage och shabby chic. Jag älskar blommor, glitter och dekorationer så mina alster är allt annat än CAS (clean & simple).

Vilken/vilka är dina favorit-tillverkare inom scrapbooking, pyssel och hobby?
Mina absoluta favorittillverkare är: Pion Design och Maja Design då jag tycker deras kollektioner är så lätta att skapa med. Prima och Echo Park hör också till favoriterna. Primas blommor är ju så makalöst vackra.

Något annat du vill berätta om dig själv?
För mig är pyssel det perfekta sättet att bara få vara och rensa tankarna. Att få sitta några timmar i pysselrummet är inte alls några bekymmer utan snarare ett måste för att jag ska må bra.


Vem är du?
Jag heter Sophie Carlsson och bor i Timmernabben längs den småländska kusten. Där bor jag tillsammans med min sambo, mina 2 söner och hans son. Jag jobbar inom LSS på en daglig verksamhet i en grupp som heter kreativa gruppen. Detta betyder att det är mycket kreativt på jobbet, vi skapar allt mellan himmel och jord och jag trivs som fisken i vattnet.

Vad är din favoritsak vid pysselbordet? Varför?
Ja, det finns ju så mycket som man inte klarar sig utan när man skapar, men ska jag jobba med papper så är ju ALLTID skärmaskinen framme. Jag skulle nog inte heller vilja vara utan mina distressfärger och mitt distressverktyg från Tim Holtz.

Hur länge har du pysslat / scrappat
Jag har pysslat, skapat saker så länge jag kan minnas, när jag var liten var jag mycket hos min farmor och stickade och virkade. Det är något jag har tagit upp igen och Gud så roligt det är, man får verkligen blodad tand och nu vill jag bara frossa i olika garner.
Scrappat har jag gjort sedan 2006 när min första son föddes. Då började jag med ett album och sedan har det fortsatt (eskalerat) sedan dess och nu blir det skapat allt möjligt jag kan tänkas sätta tänderna i.

Vilken stil använder du helst när du skapar?
Jag gillar shabby chic stilen men är även en sucker för mycket blommigt och bling bling.
En annan sak som jag tycker om att sysselsätta mig med är att använda alla mina pysselsaker till att återbruka och göra om saker så att dom får ett nytt liv. Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser och det har jag gott om så det brukar bli en del intressanta projekt.


Vem är du?
Jag kallas för Cattie, har två barn, make och bor utanför Norrköping.

Vad är din favoritsak vid pysselbordet? Varför?
Vojne, vojne – bara en sak? Måste i så fall säga min Scoring board som jag verkligen använder till alla mina projekt. På en tät andra plats kommer Big Shot:en och bronsmedalj ger jag till min taperunner (ATG).

Hur länge har du pysslat / scrappat
Tror det var ca 15 år sedan jag klev in i en lokal scrapbutik för att vara med på ett kvällsevent där man skulle tävla med sitt bidrag -mitt vann och enda sen dess har jag varit fast.

Vilken stil använder du helst när du skapar?
Jag gör en hel del Shabby chic, men gillar även modernare look med de trender som kommer och går…Ibland får jag Mixed Media infall också…

Vilken/vilka är dina favorit-tillverkare inom scrapbooking, pyssel och hobby?
Jag älskar i princip allt från Doodlebug, Pebbles och American craft. Även Maja Design och Pion med sina fantastiska tidlösa kollektioner som verkligen håller i åratal.

5 svar på ”

 1. Hej Allram
  Tack för en härlig lördag 8/3 du o Annette var kanon. Helt i min smak
  Scrapphälsning från Sissi

 2. Hej!
  Jag ska på bröllop i vår där två av mina närmsta vänner ska gifta sig. Då jag har mycket roliga minnen i form av foton har jag tyckt det varit roligt att sätta ihop dem i ett stort scrapbookat album och hade därför tänkt höra om det är något ni skulle kunna tänka er att göra?
  Mvh Louise Widengren

 3. Hej.

  Fantastiskt snabb service och leverans. Ni är ett föredöme till övrig övrig handel. Mycket bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 18 =