Finaste hårspännet på julafton

Hejsan!

Hoppas att ni mår bra och att ni inte är allt för stressade inför julen och om ni är det se då till att det lugnt i mellandagarna.

Idag tänkte jag tipsa er hur man kan göra ett fint hårspänne så att man blir lite extra fin på julafton. Jag fick massa spännande pyssel i mitt förra dt paket som bland annat kottar, guldbollar och grankvistar, men så offrade jag även en ljusmanschett för att få den stora röda blomman och dom röda bären på hårspännet.

Sedan letade jag upp min limpistol och gick loss med alla dekorationer på mitt hårspänne.

Jag tänker att detta blir den perfekta accessoaren till min julklänning och jag ska även ha den idag när vi ska äta julbord på jobbet.

Här kan ni se att alla grenar är limmade direkt på spännet och jag tror att det blir bäst om man använder någon typ av limpistol.

Detta var allt för mig idag och jag vill passa på att önska er en riktigt god jul så ses vi igen på annandagen.

Kram DT Sophie

 

DIY julstjärna av papperspåsar

Hejsan att du kikade in!

Idag är jag tillbaka med ett litet pysseltips som man kan göra själv eller om man vill pyssla ihop med barnen. Förra veckan gjorde jag en dekorationsgran av fjädrar och idag tänkte jag bjuda på en julstjärna gjord av papperspåsar.

Det du behöver är 7-9 papperspåsar beroende på hur många spetsar du vill ha på din stjärna. Påsarna ska läggas lager på lager för att sedan limmas ihop och tänk på att botten på påsen ska vara upp som bilden.

Det syns lite dåligt men gör markering på mitten högst upp och sedan 9 cm ner på båda sidorna, klipp sedan bort dom yttre bitarna så får man fram spetsen på stjärnan. Jag har gjort en liten cirkel i mitten av pappret och där har jag gjort hål igenom alla påsar för att kunna trä igenom en ledljusslinga.

Sedan kan man göra små flikar i sidan för att skapa olika mönster och jag har valt att göra 2 st. Se även att botten på påsarna är uppåt.

Nu när alla påsar är ihop limmade och allt är klippt som ska klippas kan man prova att veckla ut den. Nästa steg är att fästa det band man vill att stjärnan ska hänga i på varje sida innan man limmar ihop den.

kk

Jag funderade på hur jag skulle dekorera den men jag kände att jag inte ville sätta på något mer utan jag har bara använt glitterlim och distress ink.

Här på bilderna ser du hur stjärnan bygger ut och att den har en fin 3D effekt.

Det va svårt att få till med kameran så att man ser hur den lyser man jag hoppas att ni ändå får en fin bild i huvudet hur vackert den lyser.

Detta var allt för mig, ha en bra vecka!

Kram DT Sophie

Säng till små kompisar

Hej!

I dagens inlägg har jag fått hjälp av min lilla Mini-Me med skapandet!Vi har gjort en dagbädd utav 2 tändsticksaskar, lite kartongpapper och mossgummi som vi limmat med limpistol. Mossgummi är en häftig produkt som förutom till små sängar blir superfint att stansa i, till exempel bokstäver

…Klart man ska vara mallig när det blev så fint!….
Knoppar i guld ska det givetvis vara: större och mindre

Se så mysigt de har det i nya sängen!

Och massa mer mossgummi för att skapa fler möbler!

Kramar
//Cattie

DIY fjädrar av garn

Hejsan!

Idag njuter jag verkligen av den värme som sprider sig genom där jag bor och att man få några extra dagar att njuta av värmen.

Till dagens inlägg tänkte jag visa er hur man kan göra fina dekorations fjädrar av garn och dom är både lätta och roliga att göra.

Börja med att ta ett garn som du tycke passar, ta även fram sax, tejp och en kam.

Dra ut en bit på snöret och vik det dubbelt för att sedan tejpa ”öglan” uppåt och ändarna nedåt.

Sedan rullar man upp garn på fingrarna och klipper av en ände så att det blir korta bitar, sedan ska man jobba med 2 bitar i taget och skapa 2 öglor år 2 olika håll som ni ser på bilden för att sedan dra åt och föra knuten upp.

 När man har upprepat detta på hela tråden som man har tejpat på bordet, lossar man allt och börjar kamma trådarna man har knutit fast så att alla fibrer delar på sig.

Sen är det bara att leka frisör och gå loss med både kam och sax så att man får fjädrarna så som man vill ha dom.

Du kan även använda pärlor och annat som dekoration till dessa garnfjädrar.

Material från butiken:

Garn

Sax

Träpärlor

Kam

Ses nästa vecka igen!

Kram DT Sophie

Drömfångare

Hejsan!

Då var det dags igen för mig att titta in med ett litet inlägg här inne i bloggen och idag tänkte jag inspirera er till drömmande skapande. Denna vecka har jag nämligen gjort en drömfångare som kommer att göra stor nytta i min ena sons rum.

Han har länge bett om en drömfångare som ska hjälpa han att känna sig trygg om nätterna och skydda honom mot mardrömmar.

Det är inte alltid det lättaste att hitta saker man vill ha som matchar ens egna bild, men min son tyckte våran var finare än dom som indianerna brukar göra.

Jag har snurrat vitt garn runt metallringen så att den inte ska se så naken ut. Sedan knyter man trådarna på ett speciellt sätt för att skapa nätet men det finns många olika beskrivningar att välja på.

Material från butiken:

Metallring

Vaxad tråd

Fjädrar

Vita pärlor

Vitt garn

 

 

Detta var allt för mig nästa vecka är jag tillbaka med ett härligt påskinlägg.

Kram DT Sophie

 

Hållare till kaffefilter

Hej och god fortsättning!

Hoppas att ni har haft en mysig julhelg och njutit av att vara lite lediga. Idag tänkte jag visa er en kaffefilterhållare som jag har gjort, jag har gjort en tidigare men den passar inte in i det köket där jag bor nu så det var dags för att göra en ny.

Jag bor i ett hus där vi har gammal stil på allt så jag ville göra en med vintage känsla som jag kunde ha stående bland mina gamla plåtburkar.

Jag har gjort stommen av en pizzakartong som jag alltid sparar när man köper pysselsaker och jag har gjort den lite större en själva kaffefiltret.

Jag har klätt in kartongen med vitt cardstock och sedan fortsatt med ett vackert papper från Maja Design.

Dom gamla vintage bilderna från Reprint blev ju verkligen pricken över i:et och det va dom som gjorde helheten i hela alstret, precis som jag ville ha det.

Övriga dekorationer som jag har använt från butiken är:

* Körsbärsblomma som jag färgat in kanterna på med distressfärg.

*Blad

*Halvpärlor

Så detta var det jag hade att visa er idag, njut nu av årets sista dagar så ses vi igen 2018!

Kram DT Sophie

 

DIY snöflingor eller julstjärnor av pappersrullar

Hejsan!

Då var det dags för mitt första julpyssel för i år här på bloggen och då tänkte jag visa er ett roligt pyssel som ni kan göra med pappersrullar. Det är ju så roligt när man kan återvinna gammalt material som man bara annars slänger och förvandlade till något fint istället.

Så idag visar jag två olika snöflingor eller julstjärnor vilket man nu vill kalla dom och det är inte så komplicerat som det ser ut.

Det gäller samla på sig så mycket toarullar och hushållsrullar som man bara kan och sedan så plattar man till dom så att dom inte längre är runda.

sedan har jag använt mig av en penna, sax och linjal för att mäta och klippa till bitar som är en centimeter. När jag har klippt till alla bitar så har ju alla samma form men det kan du själv bestämma olika former på dom, genom att tex vika dom på mitten eller klippa isär och limma ihop så att det blir 2 små istället.

På mina snöflingor så har jag använt mig av dom 3 olika formarna som jag nämnde innan, den stora dom blir när man klipper isär, den stora som jag har vikt på mitten så att det blir 2 små öron och den sista som jag bara har klippt på mitten och gjort 2 små av den stora.

Man måste börja i mitten och arbeta sig ut och det är bara fantasin som sätter gränser för hur den kan se ut. När man ska fästa bitarna så tyckte jag att det var lättare att använda limpistol men det fungerar med vanligt lim med fast då kanske man får hålla lite längre.

När man har byggt klar sin snöflinga så ser den ju inte så jätte rolig ut när den har pappfärg så mitt förslag är att spraymåla dom är jag har gjort det med en vit sprayfärg.

När man har grundat den så som man vill ha den så är det bara att gå bananas (galen) med glitter och dyligt.

Min stora snöflinga har jag sprayat med spraylim och sedan hällt på glitterflingor och sedan har jag hängt 3 prismor i vanlig sytråd. I mitten har jag limmat dit silvriga rosetter. Den lite mindre har jag gått loss med silvrig Stickles Glue .

Detta var mitt projekt för denna vecka men nästa onsdag är jag åter tillbaka med nya påhitt.

DIY gör om dina gamla lampor

Hej!

Då var jag tillbaka i rutan igen och nu är vi ju inne i september vilket är den första höstmånaden så då tänkte jag bjuda på ett litet DIY pyssel, nämligen hur du piffar upp dina lampor som ska lysa upp i mörkret där hemma. Jag och min sambo har varit på många bilträffar och veteranbilsmarknader i sommar och fyndat massa roligt till hemmet. Så allt ni ser på bordet inklusive bordet som vi har byggt av en vanlig stoppskylt är några av våra underbara fynd, men jag lyckades inte hitta någon lampa som jag gillade.

Eftersom jag är mycket för att pyssla och skapa så bestämde jag mig för att göra en egen som skulle likna en rockabillyklänning som kunde passa in på mitt bord.
Det jag gjorde va att leta fram en gammal fot som jag gillade och spraymålade den svart, sedan plockade jag bort skärmen och skalade av den så att jag bara hade stommen kvar så att man kunde sätta den på lampan.

 Givetvis glömde jag att ta kort under tiden, men jag va så uppe i mitt pyssel att det totalt försvann.

Sedan började jag bygga min stomme på lampan vilket skulle vara en kvinnokropp/siluette och det gjorde jag med hönsnät och ståltråd. När jag fått den formen jag vill ha på min lampa så tog jag fram en tröja från garderoben som jag vet att dragkedjan är sönder på och började klippa sönder den och linda tröjan som nu blir en klänning runt hönsnätet.

För att få klänningen att sitta kvar på skärmen så sydde jag förhand fast klänningen i nätet, sedan har jag bara limmat ihop tyget så att det blev en klänning. Ärmarna på lampklänningen är från ärmarna på tröjan som jag har klippt och förminskat och sedan limmat ihop och fäst på klänningen. Sedan har jag limmat fast vit tyll längst ner på klänningen så att det ser ut som att den har underkjol.

Fick även ett ryck att göra sonens tråkiga IKEA lampa lite häftigare och det gjorde jag med hjälp av en stencil och stämpelfärg

Detta är ett väldigt lätt sätt att göra en tråkig lampa mer personlig.

Material från butiken:

Hönsnät

Ståltråd

Lim

Tyll

Sprayfärg

Stämpeldyna

Döskallestencil

Vitt sidenband

Detta var allt för mig hoppas ni får en fortsatt trevlig vecka!

Kram DT Sophie