DIY årets första jul-alster: Egengjord chokladkalender

Hej på er!!

Då var jag här igen och hade tänkt att visa er mitt första jul alster för i år, och det blev ett relativt ”stort” projekt. Det tog lite tid, från morgon till kväll så dela gärna upp arbetet så det inte blir övermäktigt.
Och vad är det jag har gjort då? Jo! En egen adventskalender som jag ska stoppa choklad i och ge till mannen i mitt liv.

Som ni ser så har jag gjort 24 boxar av cardstock och klätt dom med mönstrade papper. Sedan har jag limma ihop dom lager på lager som en pyramid eller en hög med julklappar.
Totalt är det 5 lager i pyramiden och en rund botten för att kunna fästa understa lagret på. Först börjar man med 8 boxar runt bottenplattan, lager nr 2 är 6 st, lager nr 3 5 st, lager nr 4 är 4 st och på toppen är det 1 st. Tänk på att placera dom lite omlott på alla lager, så det blir jämt och fint.

Varje box är 5×5 cm så jag tänker att det finns bra med plats för att lägga lite fina chokladbitar i, men man kan ju givetvis lägga något annat i med.

Här kommer en liten beskrivning på boxen och en mall hittar du här nedan.

Börja med att skära ut cardstock som är 15×21 cm. På långsidan bigar man på 1,6,11 och 16 cm och på kortsidan vid 5 och 10 cm.
Klipp sedan bort dom yttre delarna på den delarna  som är 1 cm och 5 cm och behåll bitarna i mitten. Efter det ska man klippa rakt upp till första stället där linjerna möts och sedan vrid ett kvarts varv och gör likadant på alla sidor. Detta är för att kunna vika ihop alla sidor till en box och sedan limma eller tejpa alla flikar.

Jag har klätt boxarna med papper från Maja Design och serien Happy Christmas. Och för att lättare kunna få upp boxarna har jag stansat ut en stjärna i locket så att man kan sticka in fingret och öppna. Till sist har jag dekorerat dom med stickers siffror från 1-24, blommor och ett par trädekorationer.

Material från butiken:

Cardstock:

Bazzill – Canvas – Classic Red Christmas

Bazzill – Canvas – Classic Green

Bazzill – Canvas – Walnut

Mönstrade papper:

Maja Design – Happy Christmas

Övrigt:

Trädekorationer Änglar

Klädnypor Små – Glittrande Renar

Julblommor – Röda Poinsetta

Hoppas ni tyckte om min lilla adventskalender och va inte rädda för att ge er på detta projekt.

Syns snart igen!

Kram DT Sophie

DIY Påskdekoration – Återbruka med konserver till ett titt-skåp


Hej på er igen, tänk att det redan har gått 2 veckor sedan sist. Nu är det ju ”bara” dryga månaden kvar till påsk, så det är dags att hitta lite inspiration till påskpyssel och det är precis det jag ska bjuda er på.

Göra själv och återbruka material det är ju bara så roligt, för det är ju bara fantasin som sätter stopp för alla möjligheter.

Idag ska jag göra ett litet tittskåp med påsktema och vad ska jag använda då? Jo en konservburk från burkskinka! Den är ju perfekt äggformad så med lite sprayfärg så har vi en bra start!

Sprayade den med en ljus färg så att det skulle se ut som äggskal och sedan rotade jag bland mina pyssel saker. I mitt sista DT paket så va det ju lite härliga papper och dekorationer som passar perfekt till påsken. Jag hittade en söt liten kanin, en ljusslinga och lite annat smått och gott som fick pryda den på insidan.

För att få fast själva ljusslingan så gjorde jag hål i burken med spik och hammare och sedan drog jag bara sladden igenom. Sedan släppte jag ut ett mönstrat papper som passade till min bakgrund och efter det så limmade jag fast lamporna runt om  med limpistol.

Jag började med att sätta dit sakerna lite provisoriskt så att jag blev nöjd, blev några ändringar men sedan är det bara att limma fast dina dekorationer.

Material från butiken:

Montana GOLD Sprayfärg – Shock White Cream

Figurer – Vita Kaniner

Papper Echo Park – Welcome Easter – Pastel Plaid

Band Leafy Vine – Creme

Pärlband – Pärlor och Blommor

Mullberry Blad

Sisalfiber

Blommor Prima Marketing – With Love – Lovely Bouquet

Ha en fortsatt trevlig vecka så ses vi snart igen!

Kram DT Sophie

DIY projekt med sprayfärg och dekorplast

Hej på er!

Då var det min tur igen att dela med mig av lite inspiration här i bloggen och idag blir det inget mindre än ett DIY projekt!

Alltså när julen åker ner blir det ju så tomt och jag får alltid ett sånt extremt sug att köpa massa nya fina saker till hemmet. Plånboken håller dock oftast inte med om detta utan i januari brukar det vara knapert efter alla julklappar och dylikt.

Därför bara älskar jag Do It Yourself projekt och återbruk av alla dess slag. Ni vet som sagt att jag berättat tidigare att jag sparar på allt möjligt för det kan jag ha användning av någon gång.

Kände att jag var lite trött på min lampa från Ikea (årstid) den är jätte fin men jag ville ju ha något nytt, så den fick nytt liv istället.

Jag började rota bland mina pyssel saker och hittade det jag sökte, nämligen guld sprayfärg, dekorplast, lim och en sax. Och jag fick även rota lite i min lilla ”spara” låda och där hittade jag en pringlesburk och en konservburk som det varit cheddarsås i.

Först så fick jag torka av lampan ordentligt och sedan skruva bort den lilla runda plastbiten som sitter skruvad högst upp till att fästa lampskärmen.

Sedan så är det dags att spraya allt som jag vill ska vara guld och det är locket på burken alla kanter på burken samt hela lampfoten. Jag sprayade även den lilla konservburken men för att få precis den höjden jag ville ha så att toppen på burken kommer i linje med själva toppen på lampan så fick jag korta den lite. Det gjorde jag genom att ta en tång och klippa bort cirka halva konservburken.

Efter det så har jag klätt pringlesburken med dekorplast så se till att ni får det rakt och försök undvik att det blir luftbubblor.

Nu är det dags att bygga ihop alla delar!
Jag började med själva lampfoten som nu har en fin guldig färg för att sedan limma på konservburken som jag fått göra hål i botten på så att man kan trä på den på lampan.
Sedan är det pringlesburkens tur och jag limmar fast den mot konservburken och även där har jag gjort ett hål i botten så att den går att trä på.

Till sist så är det plastlocket kvar och det ska ju sitta högt upp dom ni kanske ser mot där vi ska ha glödlampan. jag klippte rakt in mot mitten och sedan gjorde en liten cirkel så att den passar runt stången på lampan.

Detta va mitt lilla tips på hur man kan ge nytt liv genom återbruk och samtidigt blir plånboken glad.

Ha det bra kram DT Sophie