DIY Påskdekoration – Återbruka med konserver till ett titt-skåp


Hej på er igen, tänk att det redan har gått 2 veckor sedan sist. Nu är det ju ”bara” dryga månaden kvar till påsk, så det är dags att hitta lite inspiration till påskpyssel och det är precis det jag ska bjuda er på.

Göra själv och återbruka material det är ju bara så roligt, för det är ju bara fantasin som sätter stopp för alla möjligheter.

Idag ska jag göra ett litet tittskåp med påsktema och vad ska jag använda då? Jo en konservburk från burkskinka! Den är ju perfekt äggformad så med lite sprayfärg så har vi en bra start!

Sprayade den med en ljus färg så att det skulle se ut som äggskal och sedan rotade jag bland mina pyssel saker. I mitt sista DT paket så va det ju lite härliga papper och dekorationer som passar perfekt till påsken. Jag hittade en söt liten kanin, en ljusslinga och lite annat smått och gott som fick pryda den på insidan.

För att få fast själva ljusslingan så gjorde jag hål i burken med spik och hammare och sedan drog jag bara sladden igenom. Sedan släppte jag ut ett mönstrat papper som passade till min bakgrund och efter det så limmade jag fast lamporna runt om  med limpistol.

Jag började med att sätta dit sakerna lite provisoriskt så att jag blev nöjd, blev några ändringar men sedan är det bara att limma fast dina dekorationer.

Material från butiken:

Montana GOLD Sprayfärg – Shock White Cream

Figurer – Vita Kaniner

Papper Echo Park – Welcome Easter – Pastel Plaid

Band Leafy Vine – Creme

Pärlband – Pärlor och Blommor

Mullberry Blad

Sisalfiber

Blommor Prima Marketing – With Love – Lovely Bouquet

Ha en fortsatt trevlig vecka så ses vi snart igen!

Kram DT Sophie

DIY projekt med sprayfärg och dekorplast

Hej på er!

Då var det min tur igen att dela med mig av lite inspiration här i bloggen och idag blir det inget mindre än ett DIY projekt!

Alltså när julen åker ner blir det ju så tomt och jag får alltid ett sånt extremt sug att köpa massa nya fina saker till hemmet. Plånboken håller dock oftast inte med om detta utan i januari brukar det vara knapert efter alla julklappar och dylikt.

Därför bara älskar jag Do It Yourself projekt och återbruk av alla dess slag. Ni vet som sagt att jag berättat tidigare att jag sparar på allt möjligt för det kan jag ha användning av någon gång.

Kände att jag var lite trött på min lampa från Ikea (årstid) den är jätte fin men jag ville ju ha något nytt, så den fick nytt liv istället.

Jag började rota bland mina pyssel saker och hittade det jag sökte, nämligen guld sprayfärg, dekorplast, lim och en sax. Och jag fick även rota lite i min lilla ”spara” låda och där hittade jag en pringlesburk och en konservburk som det varit cheddarsås i.

Först så fick jag torka av lampan ordentligt och sedan skruva bort den lilla runda plastbiten som sitter skruvad högst upp till att fästa lampskärmen.

Sedan så är det dags att spraya allt som jag vill ska vara guld och det är locket på burken alla kanter på burken samt hela lampfoten. Jag sprayade även den lilla konservburken men för att få precis den höjden jag ville ha så att toppen på burken kommer i linje med själva toppen på lampan så fick jag korta den lite. Det gjorde jag genom att ta en tång och klippa bort cirka halva konservburken.

Efter det så har jag klätt pringlesburken med dekorplast så se till att ni får det rakt och försök undvik att det blir luftbubblor.

Nu är det dags att bygga ihop alla delar!
Jag började med själva lampfoten som nu har en fin guldig färg för att sedan limma på konservburken som jag fått göra hål i botten på så att man kan trä på den på lampan.
Sedan är det pringlesburkens tur och jag limmar fast den mot konservburken och även där har jag gjort ett hål i botten så att den går att trä på.

Till sist så är det plastlocket kvar och det ska ju sitta högt upp dom ni kanske ser mot där vi ska ha glödlampan. jag klippte rakt in mot mitten och sedan gjorde en liten cirkel så att den passar runt stången på lampan.

Detta va mitt lilla tips på hur man kan ge nytt liv genom återbruk och samtidigt blir plånboken glad.

Ha det bra kram DT Sophie

 

DIY griffeltavla

Hej på er!!

Nu är jag inne på sista veckan innan jag går på semester och jag längtar så!

Idag tänkte komma med ännu ett DIY inlägg och detta är något som jag aldrig kommer tröttna på för att det finns så mycket att skapa.

Jag har hittat lite silver brickor och små silver underlägg när jag varit på mina loppis rundor och nu va det deras tur att få nytt liv.


Det stora silverfatet har nu blivit en skylt med hjälp av lite griffeltavlefärg, bling och blommor.

Jag har målat fatet i 3 lager och låtit det torka mellan varven, sedan har jag limmat dit ett pärlband runt kanten och till sist satt dit lite vackra blommor från prima.

Dom små faten är glasunderlägg och nu kommer dom både att fungera som bordsplacering och underlägg 2 i ett smidigt och lätt!

Det ända jag använde till detta va sticker etiketter som fungerar som en griffeltavla så att man kan skriva namnen och några blommor och blad i kanten.
Så kul när man kan skapa sina egna saker och kunna sätta sin prägel på!

Material från butiken:

Färg, Blommor, Pärlor på tråd

Tavelstickers, Mullberry ros

Ha det så bra så ses vi snart igen med nya pysseltips!

Kram DT Sophie