Dekorationer av dragspelspapper

IMG_7159

Ni har väl inte glömt bort det skojiga dragspelspapperet? Det hade jag faktiskt gjort, men inför en av sommarens middagsbjudningar skapade jag frukter av BooBeepops/Dragspelspapper. Frukterna använde jag sedan som bordsplacering med gästernas namn på.

Bara fantasin kan sätta stopp för vad du skapar med dragspelspapperet. Jag brukar rota lite bland mina dies för att hitta olika former.

Kom ihåg att rita upp två halva figurer  (t ex två halvcirklar). Fäst sedan ihop dem, dubbelhäftande tejp funkar bra. Halvfiguren ritar du upp och klipper ut med papperets ränder vågrätt över figuren.

Jag brukar också fästa ett band inne i figuren innan jag sätter ihop den helt.

IMG_7161

IMG_7164

IMG_7232

Ett par av frukterna var från början vita, men har fått en dusch av Color Bloom Spray.

Den här dekorationen fick formen av en jordgubbe, helt klart min favorit. 🙂

IMG_7231

MATERIAL-LISTA:

Designark 

Bo Bunny; Boardwalk – Drift

Cardstock

Bazzill – Smoothies; Coconut Swirl

Övriga dekorationer

Dragspelspapper – Vit och Grön

Blad – 7 cm, Mörkgrön

Dokumentsnöre

Måla/Färglägga

Prima Color Bloom Spray – Ljus till fest & dukning och Emerald

Lim/Tejp

Aleene’s Tacky Glue

Dubbelhäftande Tejp 6mm bred

 

Tusen tack för titten, hoppas att ni får riktigt härlig helg!

Kramar från DT Kristina ScrapSalig

Grattis-spegel

Hej!

Då var våra temaveckor här hos Kristinas Scrapbooking över för denna gång!

Jag/Vi hoppas att vi kunnat ge er både inspiration och ideér för kommande projekt, jag har iaf fått massor med ideér som jag kommer att vilja testa 🙂

Idag tänker jag bjuda er på ett lite annorlunda kort, nämligen ett spegelkort.

_DSC0978Jag fick idén till detta kort från en av min dotters Barbie filmer där dom hittar en magisk spegel.

_DSC0984Själva mallen till spegeln gjorde jag på frihand. Jag överförde den sedan till en bit chipboard som jag klippte ut. Jag valde att klä in spegeln på båda sidorna med ett cardstock i grönaktig ton. Kanterna färgade jag in med distressdynan walnut stain och sedan glittrade jag med Glitterlim Platinum.

_DSC0982Istället för ett spegelglas satte jag dit en ”shaker-ram” som jag gjort med hjälp av 2 stycken spellbinders. Som glas valde jag att använda en bit gelatinblad. Bakgrundspappret i ramen är Turquoise Happy Tilda från Magnolia. Jag fyllde ramen med silverflakes och små glitterpärlor (dessa såldes ihop med nagellacken på affären)

_DSC0985Jag dekorerade ramen med rosa och ljusblå rosor i olika storlekar, blad och rhinestones. Runt handtaget har jag knutit ett turkosprickigt band och sedan dekorerat med charms och en liten vit fjäder.

Jag vill med detta önska er en härlig vecka!

KRAMAR DT-Maria

DT_maria

Mixed Media Canvas ”Create Art”

Hej!

Vilket underbart väder vi haft, nästan sommarvärme. Fick mig att bli sugen på lite klet och kladd, sådant man gör bäst utomhus :-D. Kommer ni ihåg mina Canvastavlor jag gjorde struktur på, i inlägget om decoupage? (Om inte kan ni kolla här.) Nu har jag gjort färdigt en av dem.

Jag hade som sagt en färdig vit grund som jag sedan dekorerade med bl.a. ros mullberry, vita och röda pappersrosor, glittriga blad, glasflaska, trähjärta, annat trähjärta, satinhjärtan, gem ”like”, miniklädnypa och trästege. Dessutom har jag använt: 2 skräppenslar ur egen gömma, lite vanlig wellpapp, lila och turkos cardstock, glitter flakes och alfabetsdie från Tim Holtz. (Har kört flera bokstäver i kartong och sedan limmat ihop). Limpistolen fick jobba flitigt och som färg har jag använt dels mera vit gesso, färdig Color Bloom Spray och egen mist jag blandat av akrylfärg och vatten och sedan har jag använt Inka Gold i både Inka Gold Vax Silver, Inka Gold Vax Silveroch Inka Gold Vax Silver.

Jag tycker det är jätteroligt att göra denna typ av projekt för man kan ta lite vad man har, gör inte så mycket om det är fel färg eller inte passar ihop. Det är bara att måla över och sedan färga in igen. Blir man inte nöjd med resultatet kan man också måla över och börja om, sedan drar man på lite Inka Gold så det skiner om den så blir resultatet över förväntan 😀 Prova själv vet jag. Det är superskoj.

Tack för titten och hoppas du hittar tillbaka 😉

Kram Dt-Jenny