Påsk ägg i steampunk stil

Hej!

Och Glad Påsk på er så här på påskafton. Idag tänkte jag visa ett par påskägg. Jag brukar varje år altra något gammalt påskägg som barnen fått och jag sparat och i år blev det två stycken i lite steampunkig stil. Till det första har jag gjort mönster med limpistolen, målat allt med svart hobbyfärg och sedan gått över med Inka Gold Vax Silver och en svamp. En metod jag gillar skarpt. Man behöver inte vara så himla noga när man målar utan penseldragen bara förstärker den lite rustika känslan tycker jag.

Nummer två blev lite mera arbetat. Stansat ut ett par kugghjul med en die väldigt lik denna och sedan tagit en bit från ett flingpaket, rivit ett hål i och använt lite multi medium som ”spackel” för att dölja kanten. Sedan har jag målat (kladdat) med en himla massa färger: svart, brun, lite rött och lite turkost och sedan använt både Inka Gold Vax Silver, Inka Gold Vax Silver, Inka Gold Vax Silveroch Inka Gold Vax SilverInka Gold. Ett par halvpärlor i mitten av kugghjulen fick det också bli.

Baksidan:

Som ”bas” till äggen har jag tagit en gammal tom stor tejprulle och målat i samma färg bara för att ägget skall kunna stå upp. Det var sista påskinlägget från mig, vi får se vad det blir nästa vecka.

Tack för titten och välkommen åter.

Kram Jenny

Kommentarer

2 svar till ”Påsk ägg i steampunk stil”

 1. Profilbild för Kaisa
  Kaisa

  Vad får du allt ifrån, bara tanken att ens komma på att göra så…..
  Fantastiskt!!!
  Glad Påsk!!!

  1. Profilbild för Jenny Jeansson
   Jenny Jeansson

   Hej Kaisa!
   Kan ärligt säga att det inte är mitt eget påfund. Denna oändliga källa till inspiration: Pinterest, har som vanligt ett finger med i spelet. Sök på steampunkegg eller dragonegg så hittar du massor. Men tack för din kommentar. Glad Påsk. //Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *