Canvas tavla med massor av rost

Hej!

Då var det äntligen lördag igen och det känns som våren börjar närma sig. Vi har ju haft en mycket snöig vinter och nu är det skönt att se bar mark igen.

Idag tänkte jag visa en tavla jag gjort i steampunk-stil med massor av härlig hemmagjord rost. Jag tänkte också visa hur jag fick till rosten så var beredd på ett långt inlägg, sorry.

Så här gjorde jag: Jag tog en canvas, min är 20 x 20 cm. Målade kanterna med rostfärg. Sedan tog jag ett mönsterpapper från Stamperia, Clockwise och rev till lagom format så lite av canvaskanten syns. Jag ”fläckade ner” pappret med distress oxide ink i färgerna Vintage Photo och Walnut stain. Jag har också färgat in alla kanter med samma stämpeldynor. Jag gjorde också lite splatter med vit akrylfärg och Steampunk cupper blandat med lite vatten. Då såg det ut så här:

Kugghjulen gjorde jag enligt följande: Jag skar ut ett gäng kugghjul med denna dies från Sizzix i brunt cardstock (kan vara vilken mörk cardstockrestbit  som helst, man skall ändå måla över det mesta). Sedan smetade jag på Texturepaste White sand här och där:

Sedan duttade jag på färg i turkost och Steampunk cupper:

Sedan duttade jag på rostfärg igen så det bara skiner igenom lite av de andra färgerna:

Sedan var det dax att dekorera: Jag gjorde ett kluster av resterna av mönsterpappret samt detta papper ur samma serie. Använde ett par kartongbitar emellan lagerna för att få lite höjd:

Använde också en hönsnätsdie liknande denna som fick samma behandling som kugghjulen. 2 charms, en liten nyckel och en klocka, mossgummi till ordet Flies med Alfabetsdie och mina kugghjul limmades på. Nu till rostbehandlingen: Duttade igen på texturepaste White sand runt och på kugghjulen, framförallt ut mot canvaskanten, stoppade även i lite kulkedja. Innan texturepasten torkade hällde jag på embossingpulver Aged copper och värmde på den. När det torkat ordentligt gick jag igen på med lite rostfärg och sist ett lager Inka Gold Cupper på de upphöjda detaljerna (även bokstäverna).

cof

Det var roligt att få till rosten så bra så denna metod kommer jag säkert att använda flera gånger, jag kan se framför mig undervattensprojekt med rostiga skeppsvrak t.ex :-D.

Tack för titten. Lämna gärna en liten kommentar.

Kram DT-Jenny

Steampunk Mixed Media kort till scrapväninnan

Hej!

Äntligen lördag 😀

Nu har jag bara 2 jobbarpass kvar innan jag går på semester. Jag hoppas på massor av pysseltid 😀

Idag tänkte jag visa ett grungigt kort till en väninna. Temat är Steampunk som jag älskar.

Jag började med att göra en bakgrund på akvarellpapper med distress oxide ink i färgerna, spiced marmelade, fired brick, cracked pistachio, faded jeans och walnut stain. Sedan använde jag min We R memory keepers stämpelpress verktyg och stämplade med denna steampunkstämplen från Docrafts flera gånger med svart versafinedyna till jag fick ett heltäckande resultat. Luftballongen och kompassen stämplade jag på ett annat akvarellpapper också och gjorde lite paper piersing med 3d-kuddar. Ordet Hello i stämplen fick glossy accent på sig. Jag dekorerade kortet med utstansade kugghjul från Tim Holtz målade med Art alchemy färgen steampunk copper. Några kugghjul fick silverpärlor i mitten. Vissa detaljer som kompasskanten, luftballongspropellern samt lite splatter över hela bakgrunden gjorde jag med art metall i silver.

Detta kort skickade jag till min scrapväninna Anette, hon är nästan lika steampunktokig som jag men det hade även passat utmärkt till en man.

Detaljbilder:

Det är riktigt kul att bara leka loss ibland utan att egentligen ha någon specifik plan, det enda jag hade bestämt i förväg var att jag skulle använda den fina bakgrundsstämpeln, sen bara flöt det på och blev så här.

Tack för titten och välkommen åter.

Kram DT-Jenny

Manligt kort med kugghjul

Hej på er!

Idag visar jag ett manligt kort i steampunkigt, grungigt, smutsigt fast även lite glittrigt stuk. Lekt loss lite igen så man får väl säga att det är ett mixed media kort.

cof

cof

 

Jag har använt Cardstock Chocolat som kortstomme och Butter cream som matta. Mitt mönsterpapper är Scrapberrys 7th street library. Detta mönsterpapper har jag sedan stämplat med kugghjulstämplar från viva och splatterstämpel från You Do samt färgat in kanterna med Distress Ink Walnut stain. Sedan drog jag på Light modelling paste genom en kugghjulsstencil och färgade in det med Inka gold koppar efter den torkat. På några ställen geggade jag på 3D gloss Gel och strödde över Micaflakes. Sedan skar jag ut GRATTIS och massa olika Kugghjul i det bruna cardstocket. Dessa färgade jag in med Distress Paint i Tarnished Brass och Antique Bronze. Jag dekorerade också kortet med lite natursnöre som jag fäste lite extra med vanlig häftapparat. Några bruna blingpärlor i mitten på vissa kugghjul fick avsluta det hela. Här kommer några närbilder:

cof

cof

cof

cof

Ni vet väl om att nästa vecka har vi tema i bloggen. Då kommer vi att visa hur man kan altra olika prylar till något nytt. Jag ser fram emot att se allas inlägg.

Tack för titten.

Kram DT-Jenny

DT-JENNY