Exploding box med överraskning

Hej på er!

Då var det återigen måndag och för mig bästa dagen på veckan eftersom det är min dag att få blogga 🙂

Idag tänkte jag visa er en lite mindre exploding box dekorerad med påskpapper och fylld med en liten god överraskning.

Denna lilla sötnos har jag gjort i måtten: 7×7 cm.

Jag började med själva basen i påskgult och sedan kombinerade jag det med prickigt rosa cardstock och ett klargrönt cardstock. Färgerna passade perfekt ihop med det söta figurerna från ett påskpapper från Doodlebug, tyvärr hittar jag inte just det pappret jag använt men detta är snarlikt.

Jag dekorerade locket på asken med blommor i matchande färger. För att få det att se ut som en påskkorg satte jag ett handtag på locket och dekorerade med det söta bladbandet.

Träfjärilen passade perfekt in med blommorna efter att jag färgat in med en rosa oxid distressdyna. Den lilla nyckelpigan kommer från denna klädnypa.

På insidan hittar ni en överraskning i form av små chokladägg som jag försiktigt limmat fast med en limpistol ( jag har bara använt en liten liten dutt lim så dom sitter ihop, dom är hela och fina OCH LIKA GODA SOM ALLTID när man tar bort folien)

De söta små kaninerna har jag klippt ut från samma mönsterpapper som jag använt på framsidan.

Sådär, det var allt för denna gång.

Hoppas ni blev sugna på att testa på att göra en egen ask.

Kramar DT-Maria

Chokladkort med påskpapper

Hej på er!

Veckorna rullar på och snart är det påsk vilket betyder att det är hög tid att börja tänka och planera påskpyssel.

Idag tänker jag visa er ett chokladkort med just påsktema som man kan ge istället för ett påskägg.

 Till detta kort (som passar till en 200 grams kaka) har jag använt det söta pappret med kaniner från Vivi Gade Design ihop med vitt cardstock och ett smårandigt papper från Maja Design.

För att markera kanterna lite extra har jag färgat dom med en distressdyna.

Jag blev helt förälskad i de söta påskhararna så några valde jag att klippa ut och sätta fast med distanskuddar för att få lite 3:d effekt på kortet.

Jag valde att dekorera kortet ganska enkelt med några vita rosor, småblommor, ostduk och vita fjädrar. Rosetten gjorde jag av en bit natursnöre från detta kit.

På insidan av kortet dekorerade jag med fram och baksidan av kaninpappret. Detta papper är en riktig favorit och det bästa är att det säljs i 5-pack så man kan spara det till nästa år också 🙂

Detta var allt jag hade att bjuda er på idag. Nästa vecka kommer jag tillbaka med en påskig exploding box i en lite mindre storlek fylld med en liten överraskning.

Hoppas vi ses då!!

Kramar DT-Maria

 

Art Journal sida Spring med ägg och fjäder

Hej!

Och Glad Påsk! Idag tänkte jag visa en sida i min ”kladd och klet bok”.Vårinspirerad och eftersom den har ägg och fjäder så tyckte jag den kunde passa så här på påskafton.

Bakgrunden är gjord med Distress Oxide Walnut stain, Cracked Pistachio och Faded Jeans. Jag gjorde på samma sätt med vatten och teflonunderlägg som jag visade i ett annat inlägg här.

Sen tog jag en av de nya vackra servetterna som Kristina tagit in och limmade på det yttersta lagret på utvalda bitar med decoupagelack. Äggen och vingarna på fjärilarna och flugan fick sedan crackle accent på sig. Äggen lite tjockare lager och vingarna lite tunnare.

Sedan stämplade jag lite slarvigt på bakgrunden med You Dos textstämpel och versafinedyna i svart. Jag färgade sedan in vingarna med Micapulver blandat med vatten. Med det som blev över gjorde jag stänk lite här och där. Ordet ”spring” fick lite high light med en vit uniball Signo penna och sedan skuggade jag lite här och där med en svart tuschpenna.

cof

Det var vad jag tänkte visa denna gången. Ta det nu lugnt med äggen. Tack för titten.

Kram DT-Jenny

Påskkorgar – Tutorial

Hej!

Årets påskgåvor är otroligt lätta och snabba att göra om man behöver skapa ett gäng. Häng med å se hur det går till!

Jag bara älskar papperna från Doodlebug: visst blir man glad!?

Detta är mallen som jag har bigat med min Martha Stewarth Scoring board. Pappret är 11 ½” x 4 ”. Vid 1 ½” bigar man längs med långsidan, sedan bigas 6 linjer längs med kortsidan

Klipp bort den minsta rutan på sidan och fäst stark tape (ex. Red Powertejp) på den andra flärpen. Denna del ska sedan vikas ihop med insidan på andra sidan pappret för att få ihop korgen…
Förstärk de bigade linjerna och forma på så sätt korgen.

Klipp sedan upp de bigade linjerna fram till den heldragna bigade linjen enl ovan, sedan ska man bara tejpa ihop det hela som en flyttkartong…

Fäst strark tejp på insidan av de flärpar som ligger mot varandra, klipp även av hörnen så de inte sticker ut under botten…

En utstansad rosett från Sizzix Easter Egg, och ett motiv rån designpappret…Skär till ett handtag i önskad längd bredd och limma fast på insidan av korgen…

Fyll med snask och ge bort till nån du gillar!

Glad påsk!
Kramar
//Cattie

 

Glad Påsk i en liten ask (Poppin box)

 

Hejsan!

Då var det dags för mitt sista påskinlägg och idag har jag gjort något väldigt spännande och roligt som jag vill visa er.

Jag snubblade över en Youtube video och fastnade direkt för denna lilla låda eller ask och kände direkt att jag var tvungen att försöka min på att göra en likadan.

Det är en ask med en speciell överraskning i och det är ju väldigt svårt att visa på bara bilder så idag har jag avancerat till att lägga ut en film på Youtube för att ni ska kunna se vad som händer när man drar ut lådan och öppnar den.

lite längre ner i inlägget kommer jag att länka till själva instruktionsvideon som jag följde.

Det var en super rolig vikning och jag kommer absolut att göra den till fler tillfällen, men det tog sin lilla tid och tålamod är en väldigt viktig ingrediens och att man är noggrann.

Barnen tyckte att det va en jätte rolig ide och vill själva göra varsin kub men frågan är om dom har tålamodet att göra det.

Här hittar ni länken till tutorialen

Material som jag har använt till detta alster hittar ni här nedan:

Cardstock:

Rosa

Grönt

Mönstrat papper:

 Doodlebug – Easter Express – Springtime Stripe

Doodlebug – Easter Express – Chickie Babies

Dekorationer:

Fjädrar

Rhinestones Silver

Rhinestone Grön

Pärlor rosa

Gul ros

Rosa ros

Blå ros

Så detta var allt för mig, hoppas nu att ni försöker er på detta roliga projekt!

Ha nu en riktigt bra påsk och ät mycket god mat.

Kram DT Sophie

Godiskorg

Hej hopp vad tiden flyger. Jag bjuder denna påskvecka på en enkel korg fylld med godis till mina underbara arbetskamrater.

Stommen är gjord av ett cardstock 12×12″. Bigar på 3 och 9″ på bägge hållen så man får ett rutmönster. Klipp upp hörnorna så du kan göra en vanlig låda av arket. (Rutan i mitten 6×6″ blir bottenplattan.) Limma ihop hörnen och klä med mönsterpapper. Jag har använt mig av roliga Doodlebug. Handtaget är en remsa jag skar till (12″ lång), stansade en kant på bägge sidorna och klädde med mönsterpapper och limmade på korgen. Dekorerade med lite rester från papperna, doily och lite fina rosor.

På kanten runt om korgen satte jag lite glittrig spets. Inuti korgen lade jag bara lite silkespapper. Man kan klä den med mönsterpapper om man vill ha den lite stadigare. Min ska förhoppningsvis bara stå på bordet men man vet aldrig med gamarna hihi.

Tack för titten och GLAD PÅSK alla.

Kram

Annorlunda påskkort i lila

Hej härliga söndag!

Idag har jag ett lite annorlunda påskkort att dela med mig av.
Det blev visst lite mixed media av det hela… men lila är väl lite påskfärg i alla fall?

Baskortet har jag vikt av ett vitt Cardstock, och det som basen till allt ”kladd” är ett tjockt Akvarellpapper.
För lite struktur har jag använt en stencil och strukturpasta på akvarellpapperet.

I botten sedan sitter tre remsor av det lila papperet från Scrapberrys och ovanpå dessa har jag smackat på alla dekorationer.

Det är Ostduk, Prickiga fjädrar, Mullbärsrosor, trådar och micropärlor.

Över blommor mm har jag duttat vit Gesso och sedan färgat in med lite lila Glimmer Mist.
När det var torrt toppade jag med två mullbärsfjärilar och satte dit blingstenar som kropp.

Då önskar jag dig en härlig påskvecka och säger GLAD PÅSK!
Nästa gång vi ses är vi i slutet av påskhelgen och du kanske inte alls håller med om orden på kortet ovan… haha!

Kram Lisa

Glad påsk med ett trappstegskort

Hallå på er!

Nu är det äntligen april och man märker dag för dag hur det blir varmare, ljusare, grönare och fler och fler fåglar börjar kvittra i träden det är alldeles underbart. Då kör vi vidare på ett påskkort denna vecka igen så att ni blir riktigt inspirerade till det är dags.

Idag har jag gjort ett trappstegskort med vackra papper från pion design så det blir lite vintage känsla i det.

Jag är i full gång med att göra påskkort och tänkte lura med mig barnen till att göra några dom också men det blev bara massa pappersflygplan, så dom lär väl ta mina när det är dags att gå ut och vara påskkärring/påskgubbe.

Jag tyckte dessa kycklingar var så söta så att jag va tvungen att klippa ut dom från det mönstrade pappret för att ge det lite mer effekt.

Material jag har använt från butiken:

Cardstock:

Vitt

Blått

Mönstrade papper:

Papper Pion – Easter Greetings – Forget me not 6”x6”

Papper Pion – Easter Greetings – Images from the Past

Dekorationer:

Fjädrar

Rosa körsbärsblomma

Blå körsbärsblomma

Rosa ros

Blå ros

Stämpel Glad Påsk

Så detta va allt för mig!

Nästa vecka är jag tillbaka igen med ett spännande projekt, ett av dom roligaste fast knepigaste jag gett mig in på.

Många kramar DT Sophie.