Shaker card i runt format

Länge har jag sneglat på flera läckra, scrappade kort med ”shakereffekt”. Inför dagens blogginlägg bestämde jag mig för att pröva och kryddade samtidigt utmaningen genom att scrappa ett cirkelformat stepper card som bas.

Delarna (4 st) till ”shakerfönstret” ser ni nedan. Fönstrets tjocklek blev ca 5 mm. Gjorde en liten miss med den längre delen – båda sidokanter ska ha dubbelhäftande tejp och klippas i sicksackmönster, dock endast 3 mm på den andra kanten för att rymmas på ramens insida. Basen till cirkelformat steppercard finns också på bild.

I fönstret tittar en liten sötnos fram, kanske alltför tunt klädd för vinterlandskapet hon befinner sig i, men skapandet har inga gränser. Hon är färglagd med Promarkers. Hennes aquablå klänning har försetts med prickar genom att jag duttat runt med Blenderpenna när färgen torkat. Bakom henne ett litet moln och fönstret har fyllts med det jag fann lämpligt hemmavid. Lite stjärnkonfetti och flingsalt. Hos Kristinas Scrapbooking finns t ex dessa vackra snöflingor, perfekta att använda. Det är bra att använda lite större och tyngre fyllning för att det inte skall fastna mot OH-arket. Längst upp på fönstrets utsida har jag fäst en silverfärgad prinsesskrona från Making Memories. För att dölja de yttre sammanfogningarna av fönstret har jag fäst en bit vit spets runt hela fönstrets tjocklek.

Kortet är klätt i Magnolias miniark ”Sweet Christmas Dreams”. Perfekt storlek när åtgången är liten och det finns många härliga färger att välja bland! Kanterna är sandpapprade för att ge en fin inramning. På insidan sitter en del av Reminisce ”Winter Wonderland” med läckra, diskreta snöflingor. Här och var har jag använt Tim Holtz Distress ink ”Faded Jeans”.

De ljuva, vita julgardeniorna har jag snöat in med glitter från YouDo över. Längst ned på trappstegen har jag fäst rosor på spets, en helt underbar effekt bland det vintrigt vita. Tyvärr svårt att upptäcka den detaljen av mina foton på alstret. Texten ”Vintertid” på ”trappsteget” längst bak har jag klippt ut ur ett ark från Maja Design . Innan jag slänger designarkets kant (som skvallrar om tillverkarens namn) brukar jag alltid kontrollera om där står någon liten mysig text som man kan spara. Bland blommorna har jag smugit ned en hjärtformad hattnål. Längst ned på kortet sitter ett prickigt satinband i cremefärg.

Det var lite vinterfägring från ett fortfarande snöfritt Jämtland. Ha en underbar måndag!

Kram från DT Kristina ”ScrapSalig”

10 reaktion på “Shaker card i runt format

  • Tack Rosemarie!

   Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för den fenomenala idéen med cirkelformat trappstegskort, det har jag sett någonstans på webben och liftat =)

   Kram från Kristina

  • Tack =)

   Själva kortvikningen är inte så svår, faktiskt. Det är väl det runda shakerfönstret då som kan ta en stund och framkalla en och annan muttrande kommentar, lite smått och lite pillrigt men väl värt besväret, jag lovar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + sex =