Glittrig LO

Hej!

Hoppas ni haft en bra start på det nya året. Har ni något nyårslöfte?? Det har jag, två stycken för att vara mer exakt.

Det första kommer jag klara galant! Jag har lovat mig själv att ge mig mer tid att pyssla och skapa, utan att ha dåligt samvete för att jag borde göra en massa måsten eller sitta bredvid maken i soffan och glo på tv som jag egentligen inte alls är intresserad av. Det andra är väl som alla andra, att äta nyttigare och motionera mer ( det kommer bli kämpigare 😉 )

Idag har jag tänkt att visa er årets första LO. Den är från självaste julafton förra året, jag hade vitt, glitter, silver och glas som jultema och faktiskt tyckte jag att det var ganska skönt att slippa allt det röda.

_DSC0458

Jag började med att gå lös med vit gesso, modeling paste och Inka Gold Vax Silverkritvitt cardstock. Till denna LO använde jag mig av en bred pensel men det funkar lika bra med en svamp eller spatel. Innan färgen torkat ordentligt strösslade jag på gitter och silverflakes, för att få det sitta kvar extra bra kan ni avsluta med lite vanlig hårspray.

_DSC0465Med hjälp av en stencil gjorde jag de fina stjärnmönstret (tänk bara på att allt får torka ordentligt) . Jag har gjort stjärnor i både Inka Gold Vax Silver och gesso/glitter. Nere i hörnet på bilden skymtar ni några småstjärnor jag gjort direkt på fotot.

Med hjälp av spellbindern: Fleur de elegance gjorde jag en ram utstansad i vitt glitterpapper som jag satt bakom fotot.

_DSC0464

 För att få lite mer julkänsla målade jag 2 stycken Självlysande Sprayfärg (tyvärr är dom slut i butiken) och dekorerade med rosetter gjorda av silversnöre.

_DSC0462Från mina egna gömmor hittade jag GOD JUL som jag vitmålade och sedan pyntade med tjockare vitt glitter.

_DSC0461Jag avslutade min glittriga och vita LO med några rhinestones och stickles glue.

Det var allt jag hade att bjuda er på idag. Hoppas ni vill testa på att kladda lite….som jag brukar säga: Det finns inga rätt eller fel med scrapbooking, det gäller bara att ha fantasi och att VÅGA.

Kramar DT-Maria

DT_maria

Nyårskort med twist

Hej på er!

Jaha då var julen förbi. Hoppas den varit lika bra för er som för mig. Idag tänkte jag visa ett nyårskort med twist. Det typ snurrar när man öppnar det och kan stå. Kan ju vara bra att ha om man skall bort på nyår eller om man missade att skicka julkort till någon. Idén hittade jag som vanligt på Pinterest men jag hittade ingen beskrivning så jag fick tänka till lite själv. Skall försöka beskriva hur jag gjort i slutet av inlägget. Varning för flera bilder.

Stående från sidan:

2015-12-25 12.09.25

Stående framifrån:

2015-12-25 12.09.03

Ihopviket, platt:

2015-12-25 12.09.36

Stående från baksidan:

2015-12-25 12.10.01

Till kortet har jag använt:

Till kortet som stängt mäter 6 x 6″ går det åt ett helt cardstock delat på mitten.

Första biten bigar man på mitten (6″). I det som skall bli framsidan skär man ut en fyrkant. Jag lämnade 1″ runt alla kanter.

Andra biten bigar man på 3″, 6″ och sedan skär man ut halva rutan och bigar vid 9″ bara från rutan och ut till kanten. Så här:

2015-12-20 12.34.53

Nu förstår du nog själva principen. Jag har använt 2 olikfärgade cardstockhalvor men du kan lika gärna använda samma. Det är lättast att dekorera med mönsterpapper innan man fäster ihop kortet, framförallt om man vill dekorera inuti rutan som blir i mitten. Fäst sedan i hop de två halvorna i de yttre fjärdedelarna.

Det var allt för mig för denna gången. Jag passar på att önska ett gott slut, ett gott nytt år och en god fortsättning. Vi ses nästa år 😀

Kram DT-Jenny

DT-JENNY

Julgranskulor

Då var vi nästan där….det är endast några få dagar kvar till julafton och en av de mysigaste stunderna på året. I år kommer vi fira jul hemma hos oss i dagarna 2 så nu laddas det för fullt.

En av höjdpunkterna för mina barn är när julgranen kläs och i år fanns det 4 stycken nya julgranskulor att sätta dit.

_DSC0382

Det är glaskulor som jag målat med gesso och sedan strösslat över med lite vitt pärl/glitter.

_DSC0378På alla glaskulorna har jag sedan limmat fast en bit papper på baksidan (alla från Maja Design). Jag har fyllt dom med olika sorters glitter, prydnads snö och Papperstillverkning.

_DSC0377_DSC0374_DSC0375_DSC0380Julgranskulorna dekorerade jag med antingen rhinestones och olika julknappar eller glittriga piprensare och julstjärnor och blad. På alla fyra limmade jag fast glitterfärgade kvistar som sista piff.

Nu sitter dom så fint där i granen tillsammans med de röda julkulorna, glittret och barnens egna pynt.

_DSC0370

Det var det jag tänkte bjuda er på idag! Jag vill passa på att önska er alla en RIKTIGT GOD JUL !tomten_onskelista

Nästa vecka kommer jag tillbaka med en julklapp som jag vet att mottagaren kommer gilla. Hoppas vi ses då!

Kramar DT-Maria

DT_maria