Julkula av papper

Hejsan!

Då va jag här med ett litet inspirerande inlägg såhär inför julen, och idag tänkte jag visa er en mysig julkula som man kan hänga i granen eller i fönstret. Jag kommer att göra några till och sedan hänga upp som dekoration i min trollhasselgren som jag har hängandes i fönstret.

Det va inte så svårt att Få ihop den lite pilligt men absolut värt att göra den för den är riktigt pampig och fin i verkligheten!

Det du måste göra till att börja med är att rita ut 20 stycken cirklar som har diametern 2″, jag använde mig av en värmeljushållare med det måttet. Sedan så ska man rita och biga en triangel inne i cirkeln som man sedan viker så att man får rätt form, lutningen på triangeln ska vara cirka 60 grader vinkel.

Börja först med att sätta ihop 5 stycken cirklar så att dom bildar ett lock sedan tar du 5 stycken till och gör likadant, då har du gjort både toppen och botten på själva kulan.

När det kommer till mitten delen så ska man fästa ihop dom resterande 10 cirklarna till en lång ramsa, och då är det lättast att man ska tänka att man ska fästa dom varannan så att spetsen är ner på den första sedan upp på den andra och sedan fortsätter man så varannan annars blir det ett lock som vi gjorde innan. Sen är det bara att limma ihop och fästa ihop dom 3 delarna vi har så att vi får ihop vår lilla kula.

 

Material från butiken:

Mönstrade papper: Maja Design Home For the Holiday

Dekorationer: Band Organza Edge Prego, Stickles Glue – Platinum, Distress Ink – Vintage Photo,  Bjällror, Kägla till Smycke – Cone

Se alla julgranskulor här!

Så det var alltför mig idag ses igen nästa vecka!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *