Påskpyssel – små hus

Hej!

Påsken närmar sig och det är hög tid att börja planera för lite påskpyssel. I kategorin PÅSK hittar ni massor med skoj som bara väntar på att klickas hem 🙂

Jag har själv shoppat loss i butiken och idag och de kommande måndagarna kommer ni hitta lite smått och gott som jag skapat.

Idag visar jag upp hur jag förvandlat en enkel liten trären fågelholk till en ombonad stuga. Dessa funkar fint att placera i planteringen med påskblommor, till middagsdukningen eller bara som prydnad.

Hur har jag då gått tillväga med min förvandling…… jo:

Jag började med att grundmåla med vit gesso eller akrylfärg ( jag har en förkärlek för just gesso) och sedan klä in väggarna med en bit av pappret: Bricks från Scrapbooking Papper. Eftersom huset är målat under så gör det inget om det blir lite glipor här och var, det blir snarare charmigt.

Efteråt la jag taket 😉

Jag använde mig av bitar av bark som jag lappade och limmade ihop för att få kan man säga, ”sagolikt utseende”. Det passade perfekt ihop med pappret.

Marken och grunden på huset klädde jag in med en bit mörk washitejp och sedan bitar av chrispyband som jag limmade dit med limpistol. På denna lilla stuga dekorerade jag sedan enkelt med en charm.

Till hus nummer 2 valde jag att dekorera med en bit staket som jag hittade i gömmorna. Detta staket har jag använt tidigare men då till mitt Pippi Långstrump kort som ni hittar här.

Staketet klippte jag av lite ”slarvigt” och ”målade” genom att dutta distress paint på som sedan fick torka innan det limmades fast återigen med hjälp av limpistol för bästa hållbarhet.

Jag hade hoppats på att kunna visa en fin påskplantering till mina fina små hus men jag har inte kommit så långt ännu i planeringen så håll tillgodo med denna bild sålänge 😉

Det var allt jag hade att visa er idag och som sagt varmt välkomna tillbaka under veckan och se vad mina kära kollegor hittar på. OCH GLÖM INTE att kika under alla nyheter annat skoj i webbutiken, det finns alltid något skoj men villhöver!

Kramar DT-Maria

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *