2x Kort av papperspåse

Hej!

Jag håller på att göra ett minialbum av papperspåsar. Det är ett långtidsprojekt så det dröjer lite innan ni får se det. Jag hade dock ett par påsar över och eftersom jag är smålänning så ville jag ta tillvara på dem. Det blev ett par kort:

Ett tjejkort:

Till detta har jag använt:

Ett pojkkort:

Här har jag använt:

Tack för titten denna gången. Vi syns nästa lördag.

Kram DT-Jenny

Celebration, Nytt från Maja Design

Hej!

Igår fick jag lägga händerna på den nya serien från Maja: Celebration. Den hyllar det ljuva, lyckliga 20-talet med fest, charleston, jazz, pärlor och fjädrar. En underbar serie där halva går i svart och äggskalsvitt och halva i härliga pastelliga blå och rosa toner. Eftersom min bästa väninna precis planerar en 40-års fest med 20-tals tema är det extra aktuellt för mig. Jag kunde inte låta bli att göra ett par ”bra att ha kort” direkt jag fick hem dem.

Först ett maskulint kort:

Här har jag använt:

Sedan ett feminint kort:

Här har jag använt:

En fantastisk och allsidig serie som jag nog kommer att använda mycket. 😀

Tack för titten och välkommen åter.

Kram DT-Jenny

Kort med kärlek

Hej på er!

Nu känner jag att julen har blivit lite väl uttjatad och det är hög tid att börja skapa inför alla hjärtans dag.

Jag har skapat dagens kort med papper från två olika Maja Design kollektioner.

Till kort nummer ett valde jag att kombinera den charmiga bilden med rosa/grått cardstock och ett mönstrat papper från kollektionen: Vintage Romance. Kanterna har jag ruggat till för ett mer slitet utseende med en egde scraper och sedan färgat in med en distressdyna.

Jag dekorerade flitigt med olika sorters blommor i rosa och vita toner, blad, pistiller, fjädrar och en bit pärlband.

Den vackra textremsan kommer från den nedre delen av pappret och har en bård gjord av en punch bakom sig.

Jag avslutade med att dekorera med några utstansade hjärtan och en charm.

Till kort nummer två valde jag att använda papper från kollektionen: Demin & Friends. Närmare bestämt papperna: Gentleman och ett randig som inte längre finns kvar i butiken. Också denna charmiga bild kommer från samma klippark som på förra kortet.

Här valde jag att matcha blommorna och bladen i samma toner som på mönsterpappret. Den randiga snöret och stämpeln kommer från egen gömma och båtratten kommer från detta kit. Lite stickles glue fick piffa till kortet på slutet.

Efter denna drös med bilder vill jag önska er alla en fin vecka!

Kramar DT-Maria

Manliga kort X 2 med Distress Oxide bakgrund

Hej!

Äntligen lördag och julen närmar sig med stormsteg. Jag tänkte dock visa något helt annat nämligen ett par manliga kort:

Kort nr 1 med resetema:

Här har jag använt:

Kort nr 2 med Steampunk tema:

Här har jag använt:

Bakgrunden har jag gjort med Distress oxide och olika stämplar. Jag har använt mig av ett craft sheet och vatten i omgångar. Har tidigare visat hur man gör detta här.

Så här gick processen till:

 

Svart Versafine dyna genom schablon från Andy Skinner med hjälp av en mini ink blending tool:

Olika stämplar med havstema och kugghjul samt cirklar och ränder:

De små överblivna bitarna fick 3d gloss gel genom en schablon från Tim Holtz:

När de torkar tar det upp lite av bakgrundsfärgen fast torkar ”blankt”, blir mycket läckert tycker jag:

Tack för att du höll ut ända till slutet på det här lååånga inlägget.

Kram DT-Jenny

Bröllopskort med halloween-tema

Hej!

Veckorna rullar på och vi närmar oss snart Halloween. Ärligt talat är det en ”högtid” som jag personligen har väldigt svårt för…. kanske beror det på att jag är både mörkrädd, SPINDELrädd, tycker inte om döskallar och att skrämmas.. hua nu låter jag både bitter och grinig men så är det inte, jag undviker den bara 😉

MEN 1 gång om året pysslar jag något med just detta tema…och det är enbart för ER i bloggen.

Idag fick det bli ett bröllopskort.. idén om just bröllop kläcktes när jag hittade dessa stickers i mitt senaste dt-paket.

Till detta kärleksfulla kort har jag förutom stickers använt: svart cardstock, pärlemopapper , ostduk, svart spets och pärlband.

Som dekoration valde jag att färga vita rosknoppar och vita blommor från 49 and market med svart distressdyna. Små utstansade kvistar i svart, rhinestones och ett hjärta fick piffa till det hela.

Resultatet blev faktiskt inte så hemskt som jag trodde.. hoppas ni tyckte om det.

Under kategorin HÖGTIDER hittar ni allt ni kan tänkas behöva och lite till för era Halloweenprojekt.

Hej så länge!

Kramar DT-Maria

Kriss-kross-kort med Denim

Hej på dig!

Då var det lördag igen och min tur här i bloggen. Idag tänkte jag visa ett kriss-kross-kort jag gjorde i veckan till min kära granne som fyllde år.

cof

Kortet har en stor tag som man drar upp:

cof

Till kortet har jag använt:

Det var allt för idag. Tack för titten.

Kram DT-Jenny

Grattiskort i rosa, blandade tekniker

Hej!

Då var det min tur igen. Idag tänkte jag visa ett kort i vitt och rosa där jag använt allt möjligt blandat. Får jag kalla det Mixed Media?

Jag började med en kortstomme av Cardstocket Bazzil Petalsoft och Mönsterpapper från Majas 6×6 pappersblock Enjoying Outdoors. Mönsterpappret distressade jag kanten på med edge scrapern. Sedan drog jag på den nya texture pasten white sand genom en schablon Flames från Tim Holtz och när det torkat sprayade jag på en blandning av Micapulver Vintage Pink och vatten. Så här såg det ut då:

Sedan dekorerade jag med:

Detaljbild:

Tack för titten. Välkommen åter.

Kram DT-Jenny

Förpackningar förvandlade till tags

Hej på er!

Idag tänker jag visa er lite återbruk, det gäller att ta vara vara på allt 😉

Jag fick några förpackningar med rhinestones i dt-paketet, dessa var ju perfekta både i storlek och modell så dessa var jag ju bara tvungen att förvandla till några tags!

Jag började med att färga in dom med distressdynor. Jag har mixat både de ”vanliga” och oxiddynorna.

Förvandlingen blev minst sagt enorm!

Flera har önskar och frågat om att få se hur jag går tillväga så det kommer en hel drös bilder nedan med lite förklaringar, gör er beredda på många bilder 😉

Efter min omgång med distressdynorna ”duttade” jag med rosa metallic färg. Man kan skymta lite skimmer på bilden, det är betydligt mer i verkligheten.

När färgen torkat satte jag en bit från pappret: Pink & Green roses  på insidan av tagen innan jag valde att limma ihop den så den inte är öppningsbar. Jag dekorerade enkelt med några små pearls och en fjäril som fått sig en omgång med glossy accent och lite glitter. Denna tag skulle kunna funka fint som bokmärke i någon av sommarens alla semesterböcker.

Till tag nummer 2 gick jag lös med en helt vanlig pappersrulle från plastfolie och StazOn dynan då den inte ska kladda av sig. Efteråt la jag ett lager av crackel accent över alltsammans för lite extra effekt.

Också denna tag valde jag att limma ihop så den inte är öppningsbar. Sedan gick jag lös med att dekorera 🙂 Jag började med att stansa ut en ram och en Grattisdies (denna är utstansad i distressat papper som sedan fick lite glosst accent på sig) Jag blandade utstansade cirklar i olika storlekar (gjorda av spillpappersbitar) vissa har jag satt 3:d kuddar under för att få fram nivåskillnader. Jag avslutade med att sätta dit 3 stycken stora pearls.

På den sista tagen gick jag lös med den söta hjärtstämpeln, för att få skiftningarna i motiven använder ni bara mer eller mindre färg från stämpeldynan.

Denna tag ville jag kunna öppna så istället för att limma ihop den satte jag en bit plast i öppningen ( denna bit kommer från egen gömma)

Upptill dekorerade jag med en stor turkos blomma, gula rosor, små knoppar och blad– allt från webshoppen. Den söta charmen passade fint ihop med blommorna och det ljusgula organzabandet.

Nertill satte jag dit en utstansad luftballong ( 2 lager med 3:d kuddar mellan) några moln och pearls.

Här får ni en skymt av insidan där det finns plats att skriva några rader om man vill, annars är det fint precis som det är.

Nu är jag klar med alla bilder och text….. hoppas jag inte tröttat ut er men det var så många moment och jag vill ju visa så mycket som möjligt!!

Tack för idag! Kramar DT-Maria