Här kommer Pippi Långstrump

Hej allesammans!

Hoppas ni haft en härlig midsommarhelg! Hos oss har solen strålat och humöret har varit på topp 🙂

Idag tänkte jag bjuda er på ett lite annorlunda kort men med något ni säkert känner igen, nämligen Villa Villekulla och allas vår älskade Pippi Långstrump. Min goa guddotter Leah fyller 3 år i september och är galen i Pippi… så självklart måste hon ju få ett kort med sin favorit.

_DSC1059Jag började att göra själva mallen för huset, klippte ut den och limmade fast på en bit cardstock (färgen spelar egentligen ingen roll då det ändå kommer täckas med ”panel” utan detta är för att få det stabilt)

Sedan skar jag till brädor i gult prickigt cardstock i måtten 1,5x 13 cm till panelen, på nedre delen av huset fick det bli en bit på 0,5 cm ovanpå för att få det mer verkligt. Kanterna färgade jag in innan jag tejpade fast dom. Till husknutarna, dörrkarmen och runt fönstret limmade jag fast remsor på 0,5 cm i rosa cs och som tak fick det bli grönt utstansat med Doily Lace från stans.

_DSC1060Det söta staketet valde jag att måla med vit gesso och sedan smutsa ned med lite distressfärg. Då Pippis hus inte alltid är perfekt fick det bli lite krokigt och med en trasig bräda för att passa in 😉

Jag dekorerade väggen med en solros och ett band med blad. Dörren och stentrappen är gjorda av spillbitar i matchande färger. Den prickiga gardinen är en bit från detta papper.

_DSC1053Här ser ni kortet lite snett nedifrån och ni kan se att jag försökt få lite nivå på det hela.

_DSC1056För att få plats med en liten hälsning valde jag att ”gömma” kortet bakom huset. Jag skar helt enkelt upp en bit på det lila cardstocket och med hjälp av en drös av distanskuddar fick jag den nivåskillnaden jag behövde mellan det rosa och lila pappret för att få plats med ett litet kort.

_DSC1055På detta sätt fick jag plats att skriva min grattishälsning 🙂 De söta ballongerna är brads och finns självklart i shoppen.

Ni har väl inte missat Pippi och Herr Nilsson!! Pippi skrev jag ut efter att jag hittat en passande bild på Google och söta Herr Nilsson är en knapp som tyvärr är slutsåld i butiken.

_DSC1054Här har ni nu mitt Pippi-kort och jag måste säga att det blev bättre än väntat! Nästan ALLT material jag använt kommer från butiken så det är bara att låta fantasin flöda 🙂

Många bilder blev det men jag ville visa er från alla håll och kanter.

Tack för idag och vi ses om en vecka igen!

Kramar DT-Maria

DT_maria


av

Kommentarer

Ett svar till ”Här kommer Pippi Långstrump”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *