Lek med lera blev dopkort

Hej!

Då var det min dag igen 🙂 alltid lika roligt!

I veckan som varit har jag vabbat med min dotter och för att få dagarna att gå ( iaf för hennes del, jag har alltid MÅSTEN som ska göras) lekte vi med lite olika sorters lera. Vi testade bland annat Martha Stewarts- Crafter´s Clay Lera och jösses så skoj.

Det smidiga med denna lera är att den inte blir så tung och passar därför perfekt till kortmakeri och andra dekorationer. Den torkar på 24 timmar och sedan är det bara att måla, spraya, glittra eller vad ni nu vill. Jag visar er idag 2 stycken dopkort med små fötter skapade i just denna lera.

_DSC0306 (3)Jag har köpt på mig lite olika formar i silikon, dom är perfekta till både dekorationer i lera och choklad. Just denna form med de små söta babyfötterna hittar ni inte i butiken men däremot finns det en massa andra fin-fina här.

_DSC0307 (3)

De små fötterna har jag enkelt färgat in med Inka Gold Vax Silver i nyansen Platinum med hjälp av en liten sminksvamp. Sedan limmade jag helt enkelt fast dom på kortet.

_DSC0305 (3)Detta dopkort fick gå i ljusblå toner.

Jag har förutom vitt och ljusblått cardstock använt ett mönstrat papper från en äldre Pion Design serie. Med hjälp av spellbindern: Floral Ovals gjorde jag den vackra ramen som sedan färgades lite i kanterna med en distressdyna. Till det ljusblå pappret använde jag en embossingfolder för att få fram prickarna. Det är konstigt att man inte använder dom oftare då det är ett enkelt sätt att förändra pappret.

Jag avslutade med att dekorera med blå rosorblommor samt en rosett av Marmoreringsfärg från KREUL

_DSC0310 (3)Till det rosa kortet använde jag ett par lite mindre fötter, även dom färgade av Inka Gold Vax Silver

Återigen fick spellbindern: Floral Ovals bilda den vackra ramen. Till detta kort använde jag ett papper från Maja Designs Nyhavn Serie ihop med vitt och rosa cardstock.

_DSC0312 (2)Här överöste jag kortet med blommor, blad och bling.

Jag använde: Rosa rosor, vita minirosor, rosa blomma, pistiller, utstansade blad och rhinestones. De stora vita bladen har också dom fått sig en omgång av Inka Gold. Som sista piff glittrade jag med stickles glue.

Det var allt jag hade idag. Det blev en del text och bilder men nu hittar ni smidigt och enkelt vilka saker jag använt.

Ta hand om er så ses vi om en vecka igen!

KRAMAR DT-Maria

DT_maria

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *