Dopkort – Nappflaska

Hej!

Jag fick en beställning på dopkort (superkul) och tänkte att jag ville pröva på att göra ett i nappflaskemodell…Google:ade på ”Baby bottle template”, skrev ut en mall som jag klippte ut i vit cardstock och dekorerade…

Ett skirt organzaband med dekorerade silverhjärtan var bara för gulligt för att låta bli att använda…Limmade fast med Glossy Accent för att vara säker på att det ska sitta kvar (band kan vara lurigt att få att fästa…)

I vanlig ordning gör jag mina blomkluster blandade med platta och mer 3d-blommor: både i papper och resin (den lilla aprikosa prästkragen)..Några fantastiska Primarosor från helt olika kollektioner och några enkla vita rosor

Glitter alfabet stickers fick bli kortets rubrik, bilden är urklippt ur Prima designpapper (Heaven sent kollektionen), bilden limmade jag på en chipboardram som jag målade vit…Lilla vita rosen fick ett täcke Stickles glitterlim för att matcha texten…

Insidan skall kompletteras med lämplig lyckoönskningstext, än så länge ett designpapper från Prima (Fruit paradise)…

Just ja, under bild och blommor började jag med att fästa två olika sorters spets: en lite bredare och en ljuvlig bomullsvariant som verkligen ger en bebiskänsla…

Önskar Er en riktigt härlig midsommar!

Kramar
//Cattie

It’s a girl – Rosa altrad ask med matchande kort

Hejsan!

Då var det dags för mitt första inlägg 2017 och då tänkte jag bjuda er på både ett kort och en altrad box som jag har gjort till en liten flicka som kom till världen i slutet av förra året. Det är ju så tråkigt med alla dessa vanliga present boxar som man bara köper färdiga så idag tänkte jag visa er hur lätt man kan göra sin egna personliga box eller låda. I boxen ska jag lägga ett halsband som är ingraverat med hennes namn och så hoppas jag att det blir en box som hon kanske sparar och lägger lite andra smycken som hon får.

pink

Hämtade ut ett väldigt spännande DT paket innan nyår och det ska bli så roligt att visa er massvis med olika pysselsaker och vad man kan göra med allt.

pinkbox2

pinkbox3

Kan säga att det va ganska skönt att skippa allt som har med jul och vinter att göra för ett litet slag och bara fokusera på ett sött flickigt kort med massa rosa och annat gulligt.

 Nu när alla högtider är över så har man ju fått en massa söta askar och annat över som man kan göra om till något annat roligt och det va just så jag gjorde med denna söta boxen. Det va en liten rund förpackning som det låg några vansinnigt goda tryfflar i och när dom va slut så kunde jag inte slänga den utan den blev ett perfekt projekt att sätta tänderna i.

pinkcard1

pinkcard2

Material som jag har använt från butiken:

Cardstock:
Vit, Rosa, Beige

Mönstrade papper:
Kaisercraft – Peek-A-Boo – Tiny Tot, Kaisercraft – Peek-A-Boo – Young One

Övriga dekorationer:
Vita rosor, Rosa rosor, rosknoppar, Prima blommor,

Blad stans, Rosa hälvpärlor, Rhinestones Strips, Rhinestones Hearts 

Rosa Rosor På Spets, Spets – Ruffle Lace 

Detta var allt för för för denna vecka men nästa vecka är jag åter här igen och då har hela teamet en tema vecka så missa inte det!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

 

Kalas dekorationer / Babyshower

Hej!

Sommaren är inte bara högtid för bröllop, semester, sol och bad utan även för bebisar. Jag har ju själv ploppat ut en juni-unge 😉

Idag tänker jag bjuda er på tips på dekorationer för en babyshower eller varför inte till 1-års kalaset.

_DSC0019Här ser ni vad jag hittat på!

_DSC0009Jag började med att dekorera girlangen som kommer från YouDo.

Jag hittade ett litet hjärta (dies) i mina gömmor som passade perfekt att veva ut 38 st hjärtan med. Har man nu inget hjärta som passar går det lika bra att använda ett av de vita  som mall och sedan klippa ut, jag vet ett himlans jobb men det blir ju sött.  Jag använde rosa och lila cardstock samt baksidan på det söta pappret: Mrs Teddy. Runt ytterkanterna på girlang-hjärtana ritade jag mönster i form av små streck eller prickar.

_DSC0024Här ser ni ena sidan hur det blev. Detta kan man ju ha som dekoration på väggen i barnrummet och variera i alla möjliga färger och dekorationer.

_DSC0022På den andra sidan valde jag att sätta lite text, denna passande en babyshower men också där går det ju att skriva vad man vill. Bokstäverna är utstansade i alfabetet: dies Just A Note (ett mycket prisvärt och användbart alfabet som jag varmt rekommenderar). Här valde jag att sätta en liten nalle på ena sidan och den hittar ni här.

_DSC0012Jag hade ju en del papper kvar efter min girlang och med hjälp av dom gjorde jag dessa dekorationer att sätta i muffins, tårta… ja ni förstår nog vad jag menar. Dessa gjorde jag enkelt med min hjärt-dies, en rund och en vågig dies. Efteråt limmade jag fast en halv grillpinne på baksidan med hjälp av min limpistol.

_DSC0018

Sist ut fick det bli ett kort. Till detta använde jag 4 stycken dies ifrån detta kit. För att få lite nivåskillnader använde jag distanskuddar mellan varje lager. Då jag fortfarande hade kvar av mitt mönstrade papper klippte jag ut nallebjörnarna på andra sidan och satte fast också dom med olika tjocka distanskuddar. De söta ballongerna är brads som jag limmat fast med limpistol för att fästa ordentligt. Jag avslutade med att ”blinga” kortet ordentligt med stickles glue och texten i lila glitterpapper.

Det var allt jag hade att visa idag. Hoppas ni kan ta med någon idé till kommande kalas eller varför inte dop.

Hoppas ni får en fin vecka!

Kramar DT-Maria

DT_maria