Kort till mor

Hej!

Idag tänkte jag inspirera er med ett kort passande till mors dag, födelsedag eller varför inte bara ett kort till älskade mamma bara sådär.

Jag har valt att använda ett av de vackra papperna från Pion Designs serie: Days Gone By till detta kort ihop med brunt cardstock och ett lila cardstock också det från just Pion Design.

Kanterna på det lila pappret har jag ruggat till med min edge scraper innan jag färgat in dom med en distressdyna för en mer sliten look.

När det gällde själva dekoreringen valde jag att sätta en stämpel i centrum på kortet och sedan dekorera runt omkring med blommor, utklippta fjärilar, metallhörn och en rosett av natursnöre. Ramen är utstansad med hjälp av en Spellbinder dies.

 Detta var allt jag hade att visa er idag. Nästa vecka är jag tillbaka igen och då vankas TEMA CAS- Clean and simple i bloggen!

Hoppas vi ses då!

Kramar DT-Maria

70-års kort till svärfar

Hej hej!

När det här kommer ut i bloggen sitter jag förhoppningsvis i solen på Kanarieöarna. Här är vi för att fira svärfar som fyller 70-år. Det är ju inte så att man släpar stora födelsedagspresenter över halva jorden men ett kort kan han ju få i alla fall.

Till kortet har jag använt:

Tack för titten denna gången. Vi syns igen nästa lördag.

Kram DT-Jenny

Exploding box med mycket kärlek

Hej på er!

Idag är ordningen återställd här i bloggen efter att influensan tråkigt nog hälsade på hos mig förra veckan, hualigen vilken pärs. Som tur är kunde goa Rosemarie hoppa in i mitt ställe och vilket inlägg hon bjöd på!

Idag tänker jag fortsätta med temat ALLA HJÄRTANS DAG

Jag tänker visa er en typ av exploding box som tydligt visar sitt budskap. LOVE

Till denna box har jag använt mig av vitt cardstock till själva basen och sedan dekorerat med rött cardstock och olika bitar från arket: Love från Vivi Gade Design.

Locket har dekorerats ordentligt med en massa blommor i olika modeller och storlekar, en stor rosett gjord av crispy band, pärlemo hjärtan, satinhjärtan och utstansade hälsningar från samma ark som jag klätt boxen med ( det gick åt totalt 2 ark).

En närbild på blomsterprakten på locket.

Insidan har jag klätt med först rött cardstock och sedan rött glitterpapper innan jag satte dit alla de kärleksfulla hälsningarna. För att kunna fästa den lilla brevrullen i mitten limmade jag fast en bit organzaband som jag sedan knöt ihop.

Jag har gjort många olika exploding boxar tidigare (här hittar ni en med strandtema)  men detta är första gången jag gör just denna modell med ”hörnen kvar”. När jag skulle skriva detta inlägg och kikade runt i bloggen såg jag att DT-Sofie har gjort denna modell tidigare och har med en beskrivning så kika här.

Några små satinhjärtan fick vara med och pryda insidan också.

Med denna skapelse vill jag önska er alla en fin vecka och en härlig ALLA HJÄRTANS DAG!

Kika gärna in på våra NYHETER som är fullproppade med pysselgodis.

Kramar DT-Maria

Bröllop/förlovningskort

Är det fler än jag som längtar till sommaren….. jag kommer på mig själv drömma mig bort med tankar på SOL, bad, semester, mysiga grillkvällar med familj eller vänner, kärlek och bröllop.

Idag tänker jag bjuda er på 2 stycken kort passande till just bröllop eller förlovning. Jag har valt att inte sätta dit någon text på korten då det är smidigt att göra i efterhand.

Till båda korten har jag valt att använda bilder från detta kit– det är både smidigt och enkelt. I varje förpackning ligger det 3 av varje sort vilket passar perfekt om man vill göra egna inbjudningar till stundande festligheter. Dessutom är det väldigt prisvärt!

Här valde jag att kombinera bilden med ringarna (som funkar minst lika bra till de nyförlovade som brudparet  eller en bröllopsdag) med ett mörkrött papper från Pion Design, guldfärgat glitterpapper och guldfärgat glansigt papper.

Guldramen bakom bilden är gjord med en Spellbinder dies.

Jag dekorerade med mörkröda och cremefärgade rosor, blad och peel-off stickers hörn.

Till kort nummer 2 matchade jag den somriga bilden med en bit spillpapper från BoBunny ihop med Pion Design cardstock

För att få fram den somriga känslan plockade jag fram lite torkad havre och blandade det med rosor och blad. Avslutningsvis dekorerade jag med stickles glue- platinum.

Med dessa kort vill jag önska er en fin vecka.

Kramar DT-Maria

Gott Nytt Pysselår! Grattiskort Blixten McQueen

Gott Nytt Pysselår på er!

Tänk idag är det första dagen av 365 att fylla med det bästa som finns, pyssel!

Jag brukar inte avge nyårslöften men i år har jag lovat mig själv att jag ska ge mig mer tid för pyssel och skapande. Jag behöver dessa minuter och ibland timmar i min egen bubbla för att rensa huvudet och bara vara i dagens alltför stressade samhälle. Ni kanske känner igen er…  Självklart är det viktigt att investera i sig själv vad gäller motion och kost men jag tror även att lugn och ro är en viktig sak för att få balans.

Jag tänker kickstarta det nya året med ett grattiskort till en Blixten-tokig kille som fyller hela 5 år i dagarna. Jag har gjort en slags variant av Spinning card/ Sliding card. (Ni hittar ett Spinning card har jag gjort tidigare med beskrivning och bilder här)

För ett tag sedan köpte jag på mig flera av papperna: Cartopia från Carta Bella (tyvärr finns inte alla papper kvar i butiken). Jag hade egentligen ingen plan för vad jag skulle göra med dom men kunde liksom inte låta bli att klicka hem dom.. Nu passade dom klockrent till mitt Blixtenkort.

Jag byggde upp kortet på en svart kortbas i måtten 21×10 cm. Bakgrundsbilden jag använde hittar ni på arket: journaling cards och polisbilen som kikar fram klippte jag ut från pappret: Pit Stop.

För att få Blixten att åka fram och tillbaka limmade jag fast den utklippta Blixten (från en leksakskartong) på ett par 3:d kuddar och sedan på en enkrona. På så sätt ”glider” den fram och tillbaka bakom pappret. Ni förstår säkert hur jag menar om ni kikar på mitt tidigare inlägg med spinning card.

Jag dekorerade kortet enkelt med bokstäver från Alfabetet: Just a note och den urklippta skylten Big Race.

Här ser ni en glimt av insidan.

Nu vill jag önska er en toppenvecka och hoppas vi ses mer under pysselåret 2018!

Kramar DT-Maria

Sista minuten klappen – Handgjorda presentkort på middag!

God Jul och Gott nytt år!

Har du någon julklapp kvar?
Varför inte överraska med ett presentkort på middag och biobesök?

De vackra ramarna har jag stansat ut med spellbindern: Radiant Rectangles. För att få lite 3-d effekt har jag använt mig av distanskuddar. Jag har valt att dekorera med vitt pärlband, en stor blomma från Prima Marketing, pistiller, vita blad och utstansade kvistar, Stans EK Success Large Branch. Allt har fått sig en omgång med glitterlim stickles glue frosted lace och diamond.

Med detta vill jag önska er en underbart God Jul. Ta hand om er <3

Scrapbooking presentkort? Gå in här för att köpa färdiga scrapbooking presentkort

KRAM DT-Maria

Elegant grattiskort

Hej!

Idag bryter jag av julen med ett grattiskort. Vitt och guld blir naturligt vintrigt och stilrent.

Kortet har jag skapat med ett kritvitt cardstock som bas, guldfärgat wellpapp och en spillbit skimmrande papper . För att framhäva kanterna lite extra har jag först skrapat dom med min edgescraper och sedan färgat in med distressdynan walnut stain.

Jag har enkelt men stilrent dekorerat med rosor och liljor i ljusa färger. Med hjälp av en dies liknande denna har jag gjort de vackra swirls som pryder kortet och framhäver blommorna lite extra. De glittriga bokstäverna hittar ni en variant på här.

På insidan finns en liten ficka med en hälsning till födelsedagsbarnet och plats för ett presentkort.

Detta var allt jag tänkte bjuda er på idag. Nästa måndag kommer jag tillbaka med mer JUL 🙂

Hoppas vi ses då! Kramar DT-Maria

Altrad Toffifee-ask

Hej på er!

Idag smyger jag in med en omgjord Toffifee-ask. En perfekt gåva när man ska iväg på adventsfika eller att ge i stället för en julgrupp.

Jag har gjort den jätteenkel och snabb lösning genom att ta måtten från originalförpackningen och vikt efter den.

Asken är klädd med det härliga pappret: Reindeer och kritvitt cardstock. Mitt på asken har jag dekorerat med cirklar utskurna i guldpapper och cardstock. Den ståtliga renen kommer från ett stickersark och de guldfärgade pearls jag använt finns här.

Med hjälp av några bitar washitape som jag satt på en av spillbitarna gjorde jag vimplar och tagen. Stämpeln jag använt kommer från egen gömma. Avslutningsvis gjorde jag lite egna snöflingor med hjälp av en paper-pen.

Det var allt jag hade för er idag!

Kramar DT-Maria