Julkort med ficka

Hej!

Nu är det min tur att välkomna december månad. Några dagar har redan passerat och det märks på både stor och liten att det är lite magiskt över dessa dagar. Adventskalendrar som hänger uppe med en massa paket, pyntet som kommer fram, ljusen som tänds och klappar som inhandlas och slås in.

Jag är nästan klar med mina klappar (sent för att vara mig!!) men har några sådana där ”tråkiga” kvar som innehåller ett presentkort. Absolut inte tråkigt att få men att ge bort då det känns lite opersonligt att ge ett plastkort.

Därav dagens inlägg. Det fick bli ett kort med en liten ficka i perfekt med plats för presentkortet eller en slant.

_dsc0237

Till detta har jag använt papper från Pion Design närmare bestämt: Pion Palette som kortbas, Just a peek att dekorera med och en remsa från Borders.

För att få till den vågiga kanten tog jag hjälp av denna spellbinder till både kortbasen och det mönstrade pappret. Den söta bilden med änglarna kommer från ett Vintage klippark och är bara ett måste att klicka hem!!

För att få fram den där vintriga känslan har jag duttat vit gesso och glitter snow runt kanterna lite här och var. Det går självklart att använda pensel men jag tycker det funkar fint med fingrarna. När allt torkat gick jag lös med Frostes Lace -stickles glue.

_dsc0239

I mina gömmor hittade jag vita fjädrar som passade perfekt ihop med änglamotivet. Jag dekorerade också med ljusa rosor som även dom fick sig en omgång med gesso och stickles glue. Några utstansade kvistar, spets och avslutningsvis trästjärnor gjorde kortet komplett.

Resultatet blev bättre än väntat 🙂

_dsc0242

Till insidan av kortet vek jag upp en 5 cm bred kant som jag limmade fast i ytterkanterna så det blev en liten ficka. Detta blir perfekt att stoppa ner en liten klapp i.

Det var allt jag hade idag!

Hoppas detta inlägg kunnat inspirera er lite inför kommande projekt!

Krama DT-Maria

DT_maria


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Julkort med ficka”

  1. Profilbild för Kristina Melin
    Kristina Melin

    Åh så fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *