Santa was here

God fortsättning

Jag bjuder denna vecka på en vintrig LO. Den lilla snö vi fick här i Skåne försvinner i snabb takt. Började med att kladda gesso och mist på ett turkost cardstock. Rev sedan av mönsterpapper bitar till sidorna. Det översta mönsterpappret är från i våras och är ett Kaisercraft. Stansade med punsch en kant i vit cardstock och lade ovanpå varandra.

002

 

Dekorerat med lite rosor och andra blommor, snöflingestickers med bling, Pearls. Hjärtanen stansade jag ut i kork. Titeln gjorde jag av gamla stickers och tycker det blir fint att ha olika typsnitt.

Tack för titten och jag hoppas på ett scrappigt år för alla.

Kram

dt_jenni

 

Dubbelt Z-fold card

Hej! Efter ca 10 års julkortsskapande kan jag bara konstatera att jag aldrig ”lär börja i tid” samt att jag är som mest i gasen efter själva julen. Hoppas ni står ut med ännu några julalster ändå?

Z-fold card är en kortvikning där man först bigar en vanlig bas på mitten som vanligt (en Martha Stewart Scoring board gör livet så mycket lättare) varpå man sedan bigar fronten på hälften, tror en bild visar bäst hur jag menar…Att vikningen är dubbel innebär att man fäster en mindre bas ovanpå den större…

img_0868-1…Söt stämpel från Wild Rose Studio, färglagd med Tuschpennor (NU1, NU0, NU4, V04, BV4, BL6, BR2) och över motivet frantage som snö…Ljuvliga designpapper från Reminisce

img_0863Dekorerat med paljetter och blå/lila skimrande stenar, en trätext som jag embossade med  Zing embossingpulver
…Viker man ihop kortet blir det typ platt…

img_0866…Vy från ovan…

img_0869…Stämpeln Massor med julkramar är stämplad med vit stämpeldyna och embossad med vitt embossingpulver för att synas
mot den mönstrade bakgrunden…

img_0864Visst funkar blått/lila för julkort oxå?

Önskar Ett Riktigt
Gott Nytt År!

Kram
//Cattie

dt-cattie

 

 

Gå-bort-taggar

Hej hopp ja då var julen över och vi väntar in nyår istället. Jag har gjort två olika taggar att sätta på en gåbortpresent. Den första är vintrig. Började med att maska och göra lite struktur med hjälp av en mask och modeling paste. När det torkat mistade jag med lite olika färger. Torkade bort färgen som hamnade på strukturen för den ville jag ha vit. Lade på lite silvereffekt i kanten och dekorerade med vad jag hade runt mig på skrivbordet. En 3-D stjärna, osteklut, rosor, utklippt blomma, Pearls och lite silvriga stickers. I hålet satte jag lite spets, band och en charm.

002

Tag nr två är lite mer julig. Gjorde samma struktur med mask och modeling paste men använde en annan mask och torkade inte bort färgen lika noga. Dekorerade med lite band, doily och blomma med en guldig Pearl i mitten. Band i hålen och en julklappscharm.

004

Tack för titten idag och nu laddar vi för nyår.

Gott nytt år alla underbara.

Kram

dt_jenni