Gör ett eget unikt påskägg!

Glad Söndag!

Jo, det kan man väl säga?
Våren är ju faktiskt på ingång och tiderna blir ljusare… ja, speciellt idag! Du har väl ställt FRAM klockan en timme? Om inte så är det dags att göra det på stört så du inte missar något viktigt.

Idag bjuder jag på ett egendekorerat påskägg. Mycket skojigare och personligare.
Det blir många bilder från alla vinklar och vrår…

Grunden är ett Påskäggsom jag målat med svart Gesso.

Övre halvan har jag sedan färgat in med lite olika set akrylfärger i vårinspirerande färger.  Jag blandade ut dom med lite vatten för att få dom lite rinnigare och sedan droppade / hällde jag en färg i taget så det rann utför kanten. Mellan färgerna torkade jag så dom inte skulle blandas allt för mycket. Ibland fick jag styra lite så dom inte rann i samma spår hela tiden också. När jag var nöjd skvätte jag lite av dom olika färgerna ovanpå ränderna. TIPS – lägg övre halvan på ett papper som suger upp överflödig färg som rinner!

Locket dekorerade jag sedan med massor av härliga blommor! I botten lite Cheesecloth och du hittar även några läckra prickiga fjädrar där.
Fjärilarna kommer vita från början, och jag sprayade dom först med lite glimrande mist, och sedan droppade jag färg i mitten som fick sprida sig utåt.

Som kropp på fjärilarna använde jag Blingstenar från YouDo. Dom rhinestones silver längst upp på undre ägghalvan kommer i långa remsor, räckte nääästan hela varvet runt!
Det rosa satinbandet knöt jag rosetter av och petade in mellan blommorna. Avslutningsvis torrborstade jag lite vit Gesso över blommorna och dekorationerna.

Japp, bara att fylla med godsaker som passar mottagaren. Godis, Te, Choklad, Blomfrön, Leksaker eller kanske nått annat skoj.

Kram Lisa


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Gör ett eget unikt påskägg!”

  1. Profilbild för Marita Löfman
    Marita Löfman

    Läckert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *