Gör ett eget unikt påskägg!

Glad Söndag!

Jo, det kan man väl säga?
Våren är ju faktiskt på ingång och tiderna blir ljusare… ja, speciellt idag! Du har väl ställt FRAM klockan en timme? Om inte så är det dags att göra det på stört så du inte missar något viktigt.

Idag bjuder jag på ett egendekorerat påskägg. Mycket skojigare och personligare.
Det blir många bilder från alla vinklar och vrår…

Grunden är ett Påskäggsom jag målat med svart Gesso.

Övre halvan har jag sedan färgat in med lite olika set akrylfärger i vårinspirerande färger.  Jag blandade ut dom med lite vatten för att få dom lite rinnigare och sedan droppade / hällde jag en färg i taget så det rann utför kanten. Mellan färgerna torkade jag så dom inte skulle blandas allt för mycket. Ibland fick jag styra lite så dom inte rann i samma spår hela tiden också. När jag var nöjd skvätte jag lite av dom olika färgerna ovanpå ränderna. TIPS – lägg övre halvan på ett papper som suger upp överflödig färg som rinner!

Locket dekorerade jag sedan med massor av härliga blommor! I botten lite Cheesecloth och du hittar även några läckra prickiga fjädrar där.
Fjärilarna kommer vita från början, och jag sprayade dom först med lite glimrande mist, och sedan droppade jag färg i mitten som fick sprida sig utåt.

Som kropp på fjärilarna använde jag Blingstenar från YouDo. Dom rhinestones silver längst upp på undre ägghalvan kommer i långa remsor, räckte nääästan hela varvet runt!
Det rosa satinbandet knöt jag rosetter av och petade in mellan blommorna. Avslutningsvis torrborstade jag lite vit Gesso över blommorna och dekorationerna.

Japp, bara att fylla med godsaker som passar mottagaren. Godis, Te, Choklad, Blomfrön, Leksaker eller kanske nått annat skoj.

Kram Lisa

Vårinspirerad Layout

Kan vi ha sån tur att våren faktiskt börjar kika fram runt hörnet?
Här uppe börjar det äntligen bli hopp om varmare temperaturer.

Idag blir det en layout på vårtemat från mig, och jag passade på att filma när jag gjorde den så är du nyfiken på ”allt” så se den!

Jag började med att plocka fram papper, dekorationer och fotografier jag ville använda mig av.

Kanske inte allt i korgen blir använt, men många av sakerna och det ger mig inspiration att se allt samlat!

Papper som jag använt mig av är:

Bazzill – Parakeet, Ella & Viv – Blue Brick Wall, Scrapberrys – Pretty in Pink, och Scrapberrys – Springtime.

Dekorationer:

Rosa Körsbärsblommor från Scrapberrys, Mullbärsrosor,  Gula rosor från Scrapberrys, Knoppar, Bling från YouDo, Cheesecloth och Rosa Satinband.
Olika typer av stickersbokstäver hittar du i shoppen under rubriken Alfabet.

Färgstänken är gjorda med Vit Akrylfärg och en Metallglittrande akrylfärg från Prima. Det vita på kanter och blommor är också vit akrylfärg.

Bra Lim är Aleene’s Turbo Tacky Glue och den dubbelhäftande tejpen på rulle finns i lite olika varianter. Den jag använder mig av är 6mm bred.
Distanskuddar eller foamtejp finns även dom i lite olika varainter.

Den svarta grejen jag skrapar kanterna med heter just kantskrapa.

Och hela förloppet på film:

Kram Lisa

Grattiskort med fågel

Hej!

Så härligt att det ljusnar på kvällarna nu, och att man får höra fåglarnas kvitter! Inspirerad av det blir det ett grattiskort idag med en liten fågel. 🙂

fågel aa

 

Jag har först ritat med penna formen av en fågel och sedan klippt ur med sax. På baksidan av urskärningen satte jag ett mönstrat papper från Simple Stories- Simple sets snow fun-Flurries. Sedan fick fågeln ett öga, näbb, ögonfransar, vingar och ben.

fågel a

 

Runt kanten på kortet har jag stämplat med bårdstämpel från Clearstampers. Jag har stansat ur några rundlar med en punch från samma papper som fågeln är gjord i (fast andra sidan av pappret.)

 

fågel

 

Och flera olika dekorationsblommor, blå resinblommor, blå curlrosor och ljus som dekoration. Och till sist stämplade jag texten, just denna från egna gömmor. Men här hittar du flera stämplar i butiken.

Ha det gott!

Kram Fialisan

DT-Fialisan