Ett kort med en påskhälsning

Hejsan!

Jaha då var vi framme vid påsken, som man har sett fram emot denna helgen som skulle vara full med lycka och massa av aktiviteter.
Resan till Blåkulla har tyvärr blivit inställd tills nästa år och jag tror att man kommer sakna alla små påskkärringar och påskgubbar som brukar komma och plingar på dörren.

Men tänk ni kan ha nära och kära som sitter hemma i påsk isolerade och kanske skulle bli glada av något fint påsk alster som ni har skapat.

Så idag tänkte jag tipsa er om ett sött litet kort där jag näst intill bara har använt papper både som uppbyggnad av kortet och även dekorationerna.

Om man börjar med själva kortstommen så har jag använt ett vitt cardstock med måtten 12x 15 cm för att jag ville ha kortet lite smalare än vad jag brukar ha.
Sedan har jag fortsatt med ett grönt cardstock och ett rosa blommigt mönstrat papper från paper pad Lawn Fawn spring

Jaha om jag ska börja med min första tanke till mitt kort så va det att jag skulle göra mig en korg och fylla den med massa påskägg.
Så jag letade fram ett beige (kraft) cardstock och skar upp massa smala remsor på 1×15 cm, sedan va det fritt fram att börja fläta.

Tänk på att du limmar ihop alla remsorna så att man kan klippa den form man vill ha utan att den faller sönder. Sist men inte minst vad det gäller korgen så limmade jag även på insidan och sedan fäste sen på kortet så att den buktade ut och fick en fin 3 D effekt.

Då var det dags för äggen som vi ska fylla korgen med och jag ritade ut ägg i olika storlekar på några mönstrade papper från samma serie som är på kortstommen.

Jag ville fortsätta att jobba med 3d effekten jag skapat så jag har använt olika distanskuddar för att fästa äggen i korgen och så har jag även klippt lite gräs av mitt gröna CS och placerat ut lite överallt.

Några ägg fick dock inte plats i korgen så dom fick ligga kvar på marken och där på satte jag en utstansad text med glad påsk från Rox stamps.

Utöver papper, tejp distanskuddar och lim har jag även använt lite natursnöre och två små blommor från prima.

Hoppas nu att ni får en mysig helg och att ni får vara friska!

Var rädda om er där ute, kram DT Sophie

Gör ett eget unikt påskägg!

Glad Söndag!

Jo, det kan man väl säga?
Våren är ju faktiskt på ingång och tiderna blir ljusare… ja, speciellt idag! Du har väl ställt FRAM klockan en timme? Om inte så är det dags att göra det på stört så du inte missar något viktigt.

Idag bjuder jag på ett egendekorerat påskägg. Mycket skojigare och personligare.
Det blir många bilder från alla vinklar och vrår…

Grunden är ett Påskäggsom jag målat med svart Gesso.

Övre halvan har jag sedan färgat in med lite olika set akrylfärger i vårinspirerande färger.  Jag blandade ut dom med lite vatten för att få dom lite rinnigare och sedan droppade / hällde jag en färg i taget så det rann utför kanten. Mellan färgerna torkade jag så dom inte skulle blandas allt för mycket. Ibland fick jag styra lite så dom inte rann i samma spår hela tiden också. När jag var nöjd skvätte jag lite av dom olika färgerna ovanpå ränderna. TIPS – lägg övre halvan på ett papper som suger upp överflödig färg som rinner!

Locket dekorerade jag sedan med massor av härliga blommor! I botten lite Cheesecloth och du hittar även några läckra prickiga fjädrar där.
Fjärilarna kommer vita från början, och jag sprayade dom först med lite glimrande mist, och sedan droppade jag färg i mitten som fick sprida sig utåt.

Som kropp på fjärilarna använde jag Blingstenar från YouDo. Dom rhinestones silver längst upp på undre ägghalvan kommer i långa remsor, räckte nääästan hela varvet runt!
Det rosa satinbandet knöt jag rosetter av och petade in mellan blommorna. Avslutningsvis torrborstade jag lite vit Gesso över blommorna och dekorationerna.

Japp, bara att fylla med godsaker som passar mottagaren. Godis, Te, Choklad, Blomfrön, Leksaker eller kanske nått annat skoj.

Kram Lisa