Ett kort med en påskhälsning

Hejsan!

Jaha då var vi framme vid påsken, som man har sett fram emot denna helgen som skulle vara full med lycka och massa av aktiviteter.
Resan till Blåkulla har tyvärr blivit inställd tills nästa år och jag tror att man kommer sakna alla små påskkärringar och påskgubbar som brukar komma och plingar på dörren.

Men tänk ni kan ha nära och kära som sitter hemma i påsk isolerade och kanske skulle bli glada av något fint påsk alster som ni har skapat.

Så idag tänkte jag tipsa er om ett sött litet kort där jag näst intill bara har använt papper både som uppbyggnad av kortet och även dekorationerna.

Om man börjar med själva kortstommen så har jag använt ett vitt cardstock med måtten 12x 15 cm för att jag ville ha kortet lite smalare än vad jag brukar ha.
Sedan har jag fortsatt med ett grönt cardstock och ett rosa blommigt mönstrat papper från paper pad Lawn Fawn spring

Jaha om jag ska börja med min första tanke till mitt kort så va det att jag skulle göra mig en korg och fylla den med massa påskägg.
Så jag letade fram ett beige (kraft) cardstock och skar upp massa smala remsor på 1×15 cm, sedan va det fritt fram att börja fläta.

Tänk på att du limmar ihop alla remsorna så att man kan klippa den form man vill ha utan att den faller sönder. Sist men inte minst vad det gäller korgen så limmade jag även på insidan och sedan fäste sen på kortet så att den buktade ut och fick en fin 3 D effekt.

Då var det dags för äggen som vi ska fylla korgen med och jag ritade ut ägg i olika storlekar på några mönstrade papper från samma serie som är på kortstommen.

Jag ville fortsätta att jobba med 3d effekten jag skapat så jag har använt olika distanskuddar för att fästa äggen i korgen och så har jag även klippt lite gräs av mitt gröna CS och placerat ut lite överallt.

Några ägg fick dock inte plats i korgen så dom fick ligga kvar på marken och där på satte jag en utstansad text med glad påsk från Rox stamps.

Utöver papper, tejp distanskuddar och lim har jag även använt lite natursnöre och två små blommor från prima.

Hoppas nu att ni får en mysig helg och att ni får vara friska!

Var rädda om er där ute, kram DT Sophie


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *