Förvandlad till ljuslykta

Hej!

Nu är vi inne på årets tredje vecka och vi tjejer tycker det är hög tid för en tema-vecka här i bloggen.

Jag och mina goa kollegor tänker bjuda er på DIY pyssel hela veckan lång.

Vad betyder då DIY ? Jo det betyder, Do It Yourself och är hur populärt som helst nu. Man förvandlar loppisfynd, saker man har hemma i skåpet eller annat pyssel till något helt nytt. Om ni googlar på DIY kommer ni lätt kunna sitta i timmar och bara suga i er inspiration och tips 😉

Idag kommer jag visa er hur jag förvandlat detta fågelbord till en ljuslykta med hjälp av lite gesso, papper och blommor.

Jag började med att måla alltsammans med vit gesso. När allt torkat klädde jag in huset med de söta mönstrade papperna från Maja Design. Jag använde arken: Walk with me och Love is in the air. Hålen på väggarna gjorde jag med hjälp av 2 små dies från egna gömmor. För att dölja ljusslingan (jag som tur är glömde packa ner efter jul) jag stoppat i huset satte jag för små bitar av vellum vilket ger ett varmt och fint sken.

För att få till taket använde jag min MS punch- Doily Lace och sedan pappersremsor som jag limmade fast omlott. Jag märkte att min dubbelhäftande tejp inte riktigt ville fästa på zinktaket så jag bytte till limpistolen istället. För att dölja skarvarna mellan papperna limmade jag fast en bit hampasnöre med textillim.

Taket dekorerades med vackra rosor och de vita blommorna från Prima Marketing. De små söta fjärilarna kommer från arket- Borders från Pion Design.

Se så fint den lyser upp i mörkret. Jag är mer än nöjd med min lykta som numer får pryda fönstret när allt julpynt är borta.

Tack för idag! Kramar DT-Maria


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Förvandlad till ljuslykta”

 1. Profilbild för Lena Elmstein
  Lena Elmstein

  Åååh!
  Vilken vacker ljuslykta.

  1. Profilbild för Maria Meijer
   Maria Meijer

   Tusen tack <3 Roligt att du tycker om den / Maria

 2. Profilbild för Lisa Nygårds
  Lisa Nygårds

  Så himla vacker!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *