Ballongkort

Hej!

Har ni sett hur mycket nyheter som fullkomligt ploppar upp i webbutiken!! Wow säger jag bara :Amazed:

 ”Villhöver” begäret skriker för fullt och jag har faktiskt varit tvungen att ligga lite lågt för att inte klicka hem typ ALLT …stackars plånboken har det tufft nu 😉

Något jag hittade och direkt fastnade för var dessa nya ballongstickers som finns i blått och rosa. Dessa var ju som gjorda för grattiskort och idag ser ni resultatet.

_dsc0180-5

Jag gjorde en egen snabbvariant av stafflikort till dessa kort.

Jag började med att skära till vitt cardstock i måtten: 30,5 x 12 cm och sedan biga på 14 och 28 cm. Den lilla biten som blir över (2,5 cm) tejpade jag ihop med en bit färgad cardstock ( mått: 7 x 12 cm biga sedan på 5 cm) Det färgade cardstocket är det som blir själva botten och även ”stoppet” framtill. Bården gjorde jag med hjälp av 2 olika punchar, ni stansar alltså den lilla 2 cm remsan som sedan viks upp.

_dsc0186-2

Här ser ni en bild på min vikning, ibland är det så j-kla svårt att förklara i skrift…. För att dölja skarven som bli mellan det vita och rosa cardstocket tejpade jag fast en bit mönstrat papper på botten som matchar det övriga kortet.

_dsc0182-3

För att dekorera kortet matchade jag det ljusrosa cs med baksidan av detta papper. Kanterna ruggade jag upp med edge scrapern och färgades sedan med walnut stain. Jag har några ballongdies i mina gömmor hemma som jag vevade ut i rosa spillpappersbitar (äntligen användes några av dom). Även mina ballongstickers sattes på cs och klipptes ut för att få dom mer stabila. Sedan var det bara att placera dom efter önskemål med hjälp av 3:d kuddar. Nertill avslutade jag med en rosett av organzaband och en tårtknapp.

_dsc0185-3Insidan dekorerades enkelt med en bit spillpapper och ballongstickers.

_dsc0190-2Det fick ju bli ett blått kort också.

Jag har gått tillväga på samma sätt när jag gjorde det men här valde jag istället stjärnpapper, glassknappar och band (från egen gömma).

Hoppas ni förstår min beskrivning och fått lite inspiration till att testa att göra en egen variant av detta kort.

Kramar DT-Maria

DT_maria

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *