My beautiful girl- längtar efter sommaren

Är det fler än jag som är trött på vinter och kyla?? Jag kände att det var dax att höja temperaturen i bloggen och byta ut snö och rusk mot sand, vatten och vackra stenar.

Idag hittar ni ett sommarminne från Skagen där jag och familjen var i somras. Vattnet var sådär ljuvligt medelhavsblått och ihop med de runda fina stenarna fick man en känsla av att man var betydligt längre bort än Danmark.

 Jag har valt att göra en LO av ett favoritfoto på dottern som matchade vattnet perfekt med sin blå klänning dagen till ära.

För att framhäva färgerna lite extra valde jag att kombinera cardstocken: Sea water och Bright white med ett papper från: Lemon Craft, tyvärr är det slut i butiken men ni hittar ett liknande här. Kanterna har jag skrapat med min edge scraper och sedan färgat in med walnut stain för att få en mer sliten look som passar ihop med mönsterpappret.

För att få en mjukare övergång mellan mönsterpappret och fotografiet valde jag att sätta dit en bit ljusblått Mulberrypapper, det är ett ganska tunt men följsamt papper som är lätt att forma och riva till önskat resultat. Runt fotografiet limmade jag sedan fast en bit jutesnöre och ett turkost pärlband, detta gör ni lättast med en limpistol.

Jag valde att dekorera så det matchande med jutesnöret med blommor och fjärilar av juteväv, små vita blommor, träfigurer i havstema och rosetter som jag gjort av organzabandet som jag klippt bort från pärlbandet. Texten +bokstäverna kommer från egen gömma.

Med denna LO vill jag önska er en härlig vecka.

Är det så att ni ”VILLHÖVER” något nytt i pysselväg hittar ni massor med nyheter här.. jag ska nog kika förbi där strax 🙂

Kramar DT-Maria

 

Lek med foamiran

Hej på er!

Förra veckan fick jag lite ledigt så därför tänker jag idag ta igen det hela med dubbla inlägg! Jag startar upp denna dag med resultatet av min första försök och lek med Foamiran.

Vad är då detta? Såhär har Kristina förklarat det hela:

Foamiran är ett mjukt, tunt skum-aktigt material som du enkelt kan klippa och stansa i. Mycket tunnare än vanlig foam som används till pyssel. Klipp eller stansa ut blomblad, värm på medelvärme med strykjärn, och forma sedan bladet hur du vill ha det. Skrynkla foamen mellan fingrarna och dra i det. Limma ihop dina blomblad till en blomma med limpistol. Voilá!

Mina blommor fick äran att pryda en liten smyckes förpackning som genast blev så mycket finare.

Till mina blommor valde jag att testa min enda blomdies! (måste klicka hem några fler efter detta)  ihop med foamiran och distressdynorna: Spiced marmalade och Scattered straw. Efter att ha googlat runt lite såg jag att flera använder embossingfönen så för att skona mitt kära strykjärn provade jag det och är supernöjd.

De utstansade blommorna färgades in på båda sidorna innan dom värmdes upp och sedan skrynklades ihop. Då de blev ganska små hoppade jag över att pilla i pistiller då de ändå inte hade synts.

I detta arrangemang har jag satt ihop 2 stora och 1 liten blomma, torkat havre och silverfärgat pärlband.

Här ser ni ännu en närbild på det andra blomsterarrangemanget.

Övrigt material som jag använt är: Spellbindern: Labels 50 , en rhinestone, silverfärgat pärlband och en söt stämpel.

Hoppas jag gjort er lite sugna på att testa foamiran. Superkul!! Googla runt lite så hittar ni massor med tips och ideér.

Det var allt just nu, jag kikar snart förbi igen med en LO.

Kramar DT-Maria

Solig LO

Hej på er!

Efter ett dygn med snö som fullkomligt vräkt ner (iallafall här i Hjo) så tycker jag det passar fint med en värmande LO.

Bilden är från vår härliga Thailandsresa julen 2014 och jag håller fortfarande på att kämpa med att få klart mitt resealbum….det går långsamt framåt 😉

Till denna Layout har jag använt lite nyheter, bland annat det coola mönsterpappret: Shady Bunch från American Craft och de nya Distress Oxide. Mina dynor passade perfekt i färg till mönsterpappret. Jag har lekt med olika stämpelmotiv och en tunn svart penna, återigen är det fantasin som får flöda… jag säger bara VÅGA TESTA! Cirklarna är små spillbitar som fått en ny chans, glöm inte att använda allt 😉

Här ser ni en närbild på hur jag stämplat och lekt. För att få fram de olika nivåerna har jag flitigt använt Distanskuddar.

Det var allt jag hade att visa er just nu, men lite senare dyker jag upp igen med ännu en LO.

Hoppas vi ses då!

Kramar DT-Maria