Altrade påskägg

Nu närmar sig påsken snabbt. Jag brukar varje år altra ett eller två påskägg och lägga till samlingen. Idag tänkte jag visa er detta års alster. Påskäggen är vanliga färgstarka tomma ägg man kan köpa i vilken affär som helst. Dessa hittade jag på Rusta för 10:-/st.

Det första fick gå i turkosa toner. Jag har först grundat hela ägget med vit gesso i 3 lager. Sedan limmade jag på lite bitar ur en gammal psalmbok och målade över lite lätt. Den turkosa färgen består av en salig blandning av gesso, turkos akrylfärg, tapetklister, vatten och perfect Pearls. Jag har sedan dekorerat ägget med turkos fjäder, vit fjäder, pärlhönsfjäder, stor turkos ros, turkos fjäril, vita pistiller och nyckelcharm. Det turkosa bandet kommer ur egen gömma men här har Kristina massor av andra band. Runt kanten satte jag en bit spets. Jag tycker alltid det är så svårt att fästa spets men denna gången testade jag en ny metod som funkade bättre än väntat: jag la en liten limsträng med limpistolen på baksidan av spetsen och lät den kallna. Sedan lade jag spetsen på plats runt ägget och värmde med embossingfönen, detta fick limmet att smälta och fäste spetsen bra.

Det andra ägget är också målat med gesso, här lekte jag med modeling paste och en schablon ur egna gömmor men här har Kristina massor av olika. Efterbehandlat med peeled paint och lite glitter. Fågelboet gjorde jag av en bit björkkvist och lade på lite ostduk, äggen är fula röda plastpärlor som jag bearbetade lite. Först målade jag dem med gesso i ett par lager. Sedan stämplade jag med vintage photo och black soot på ett teflonunderlägg, sprayade lätt med vatten på och lät ”äggen” rulla fram och tillbaka i färgblandningen. Ett par fjädrar fick också pryda mitt fågelbo.

Detta var allt jag hade att visa idag. Ha det så bra och scrappa på.

Kram

Jenny


Publicerat

i

av

Kommentarer

Ett svar till ”Altrade påskägg”

  1. Profilbild för Helene E
    Helene E

    Fantastiskt fina!!! Jag har precis börjat göra egen gesso och kletar den både här och där =). Det här var suverän inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *