En klassiker i repris

Hej!

Idag visar jag en riktig klassisk gå-bort-present, en altrad flaska och konservburk. Det kan ges till förskolefröken, till grannen som tack för hjälpen eller till värdparet på grillningen.

Flaska är i mitt fall lite bubbel, men hemgjord saft uppskattas nog mycket mer. Burken öppnar du i botten, fyller med vad du önskar och klistrar ihop igen.   

Jag har gjort pappret själv med hjälp av cardstock, stenciler ( schablon), modeling paste,  distressdynor och olika glimmermister

Texten är stämplad med text från YouDo och embossad. Dekorationer är blommor och blad.

På baksidan har jag använt öljetter och band för att knyta ihop den.

På burken har jag satt dekorationerna, som består av blommor, ostduk och en fjäril, på pappersskarven för att dölja den.

Det var allt för idag. Jag hoppas att det har inspirerat er litegrann. Nu ska jag ut och njuta i solen.

Kram Gäst DT- Jenny

Mixed Media Canvas i grönt och blått

Hej på dig!

Idag tänkte jag visa en canvastavla som jag lekt fram. Den är lite av typen Man tager vad man haver. Ett bra sätt att använda upp udda grejer som ibland blir lite över och ligger framme och skräpar för man inte orkar sortera tillbaka dem igen.

dig

Till tavlan har jag använt:

Detaljbilder:

dig

dig

dig

Tack för titten den här gången.

Kram DT-Jenny

Grattiskort i rosa, blandade tekniker

Hej!

Då var det min tur igen. Idag tänkte jag visa ett kort i vitt och rosa där jag använt allt möjligt blandat. Får jag kalla det Mixed Media?

Jag började med en kortstomme av Cardstocket Bazzil Petalsoft och Mönsterpapper från Majas 6×6 pappersblock Enjoying Outdoors. Mönsterpappret distressade jag kanten på med edge scrapern. Sedan drog jag på den nya texture pasten white sand genom en schablon Flames från Tim Holtz och när det torkat sprayade jag på en blandning av Micapulver Vintage Pink och vatten. Så här såg det ut då:

Sedan dekorerade jag med:

Detaljbild:

Tack för titten. Välkommen åter.

Kram DT-Jenny

2 st kort med Pions Legend of the sea

Hej!

Då var det lördag igen och min tur i bloggen. Min semester är nu slut och jag har hunnit jobba några nätter. Hade gärna varit ledig ett tag till. Idag tänker jag visa er ett par kort jag gjort med Pions serie Legend of the sea, korten har inte en enda blomma på sig och jag tänker att de kan passa till både killar och tjejer. Här kommer det första:

Till kortet har jag använt:

Detaljbild:

Det andra kortet går i bruna toner och ser ut så här:

Här har jag använt:

Dax att tacka för mig för denna gången. Vi syns igen på lördag hoppas jag.

Kram DT-Jenny

Bröllopstavla / Hjärta

Hej på er!

Idag vill jag visa er ett litet projekt jag pysslat med, en bröllopstavla.

Jag har förvandlat ett utskuret hjärta till ett kärleksminne med hjälp av en massa gesso, modelingpaste och färg.

Själva hjärtat hade jag hemma i gömmorna men ihop med LOVE blev det något helt annat. Jag började med att måla alltsammans med vit gesso 2 ggr innan jag gick lös med modelingpaste och några stenciler.

När alltsammans torkat började jag färglägga med mist, colorbloom spray och olika färger av akrylfärg.

För att få fast LOVE på hjärtat använde jag mig av limpistolen.

Här ser ni en närbild på hur jag kladdat loss med schablonerna och färgen 🙂 Superkul!!

Avslutningsvis stansade jag ut de magiska datumen för förlovning och vigsel och placerade i ena hörnet på tavlan. Här stansade jag ut flera av varje sort och satte distanskuddar mellan lagerna för att få fram effekten. Kanterna smutsade jag ner med distressdynan walnut stain.

Nu vill jag önska er alla en fin midsommarhelg och förhoppningsvis är vädret på vår sida!!

Ta hand om er! Kramar DT-Maria

Återbrukstavla av loppisfynd och överblivna grejer.

Hej!

Idag tänkte jag visa en återbrukad tavla gjord av ett loppisfyndat silverfat och en hel del överblivna spets och bandrester samt massa udda dekorationer. Så här blev det färdiga resultatet:

dav

Kort beskrivning: Mitt fat såg ut så har:

Jag började med att grunda det med ett par lager vit gesso. Sedan limmade jag på massa band och spetsrester med 3D Gloss Gel. Ett halvt blixtlås fick också vara med. Färgerna spelar absolut ingen roll:

Ett nytt lager vit gesso:

Plockade fram massa udda större dekorationer. Bl.a. ett gipshjärta, ett fult plastlöv, stor knapp, glasansikte, några sugrör, en stjärna i näver och en pokermarker.

Fyllde på i mellanrummen med massor av andra saker, bl.a. trädekorationer, gipsornament, ”pelare” och några charms. Välkommenskylten har en gång haft en pinne på sig och suttit i en blomkruka.

Efter ytterligare ett lager vit gesso över alltihop gick jag loss med färgsprayer i rosa och blå/lila toner. Jag använde flera olika både Color Bloom Spray och Tattered Angels. När detta torkat och jag var nöjd med färgen highlightade jag strukturen med Inka Gold Platinum. Till sist fyllde jag i några mellanrum med blommor i olika lila nyanser samt glassbeads, diamond dust och caviar pearls.

Detaljbilder:

dav

dav

dav

Jag älskar verkligen min ”tavla” och tycker det var ett roligt sätt att använda upp en del av de där grejerna man har liggande och inte vet vad man skall göra med.

Tack för titten. Kram DT-Jenny

2 X Canvastavla

Hej!

Idag blir det lite mera mixed media igen. Jag har nämligen gjort 2 små tavlor som jag tänkte visa.

 

Lite kortfattat gjorde jag så här: Jag utgick från 2 st canvasar, 15 X 15 cm. Dessa fick lite rivna bitar av gammal boksida och lite modeling paste genom gammal punchinella. Sen ett tunt lager vit gesso:

cof

Sedan gick jag på med Neocolor II kritor i blåa och turkosa färger som jag ”målade” ut med blöt pensel, color bloom spray i färgerna Glistening waves och Iris sprayades på.

Sedan gick jag lös med Art Alchemy i Metallic Emerald green, Deep waters och Steampunk copper.  Jag stämplade också lite i bakgrunden med Cirklar och Text, men det syns knappt på bilderna. Lite mera vit gesso i mitten för att tona ut det hela lite. Sedan stämplade jag Text med vit stämpelfärg och gjorde splatter med uttunnad vit gesso.

cof

Texterna skrev jag ut på datorn. Sedan tog jag en mjuk blyertspenna och kladdade in hela baksidan, placerade texten där jag ville ha den och fyllde i med samma blyertspenna. På så vis förde jag över texten till tavlorna. Jag kunde sedan fylla i texten med svart tuschpenna. Jag önskar verkligen att jag kunde skriva lite snyggare, inte ens när jag fuskar blir det riktigt bra, men det duger åt den som skall ha dem (mig) :-D.

Tack för titten.

Kram DT-Jenny

Vår egen lilla cupcake

Glad 1:a maj på er!!

Hoppas ni hade en fin Valborg och njöt av solskenet 🙂 Jag och familjen njöt av en härlig solig dag och på eftermiddagen åt vi lite gott ihop med barnens morfar och mormor.

Apropå att äta gott så tänker jag idag bjuda er på en riktigt mumsig LO från julafton 2014 som vi firade i Thailand. Hotellet hade dukat upp världens dessertbord och där hittade vår Emma några riktiga favoriter- cupcakes.

Fotografierna passade fint ihop med papperna och klistermärkena från Kitet Ella&Viv. Jag började med att spraya på cupcakepappret med Primas Color Bloom spray och efter att det torkat ordentligt byggde jag på med bitar av wellpapp, rosaprickigt cardstock och färgad ostduk.

För att framhäva fotografierna satte jag en bit svart cardstock bakom, hörnen rundade jag med min kära hörnpunch. Bakom klistermärkena med cupcake, paket och vimpelmotiven valde jag att stansa ut en vågig cirkel med hjälp av dies i olika storlekar. De blå bokstäverna hittar ni på samma ark som klistermärkena.

Jag avslutade LO:en med en spillbit glitterpapper, streck ritade med tunn svart penna, lite gesso på wellpappen och några egna pearls.

Med denna färgklick tackar jag för idag och önskar er en fin vecka!

Kramar DT-Maria