Altrad presentask

Då startar vi upp en ny vecka här i bloggen och denna vecka tänkte jag förklara hur jag har förvandlat enpappask till en perfekt julgåva.

Hoppas ni får lite sug att testa på att göra er egen.

ask

_dsc0194

Hur har jag då gjort…..jo:

Jag började med att måla alla kanter med vit gesso, det räcker egentligen med att måla ett par centimeter in på lådan då resten kommer att täckas av papper. När allt torkat började jag klä in den rektangulära (innerlådan) med ljustgrått cardstock. På insidan valde jag att använda baksidan av pappret: Frozen vilket matchade fint ihop med resten av papperna jag tänkt använda.

_dsc0187-2

Min tanke med lådan är att den inte ska kunna stängas ihop helt utan att man ska kunna se en skymt av insidan. Därför valde jag att  limma fast botten och mitten med varandra (med hjälp av limpistol för att det ska hålla bäst). Bottendelen klädde jag med en bit av arket: Wintery på framsidan. Resterande sidor fortsatte jag klä in med det ljusgrå cs.

_dsc0189-2

Jag ville framhäva känslan av vinter och skog lite extra och satte därför dit 2 stycken granar från kitet: Frosted Dies Cutz. För extra effekt använde jag mig av distanskuddar i olika tjocklekar. Kanterna har fått sig en omgång färg med distressdynan walnut stain, något jag ofta använder för att framhäva papper och bilder.

_dsc0191

Här ser ni en närbild på locket som även det är klätt i samma papper som underdelen. Här valde jag att dekorera med ett tjockare hampasnöre, juteväv, stora vita rosor som jag har målat med vit gesso och sedan strösslat vitt tjockt embossingpulver på. Kottarna och de stora bladen kommer från egen gömma men däremot hittar ni kvistpunchen från Martha Stewart i butiken och de söta tagsen kommer från samma kit som julgranarna. Avslutningsvis la jag en tunn sträng av stickles glue runt kanterna.

Nu är det bara att placera en passande klapp i lådan och glädja någon i juletid. Jag funderar på någon god olivolja eller balsamico creme och slå in allt i cellofan!

Det var allt jag hade till er idag, MISSA INTE nästa vecka då vi har

halloween

HALLOWEEN-TEMA här i bloggen……ruskigt värre!

Kramar DT-Maria

DT_maria


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

2 svar till ”Altrad presentask”

 1. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Åh så fint! Perfekt till julklapp! 🙂

  1. Profilbild för Maria Meijer
   Maria Meijer

   Tusen tack <3 <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *