Tilda slår sig ned

Idag kommer vi att möta Magnolias Holding Tilda som lämnat sitt lilla krypin och istället vilar sig en stund i en alldeles vardaglig möbel.

För länge sedan stötte jag på en lite udda mall på nätet – mall till en stol. Inget för mig tänkte jag tills jag en dag plötsligt kom på andra tankar, testade mallen och modifierade den tills den blev som jag ville. Tur var väl det för en scrappad stol kan faktiskt bli hur cool som helst och är fantastiskt skojig att dekorera!

Stolen är klippt ur cardstockfrån Reprint och sammanfogad med dubbelhäftande tejp. Mall till stolen har jag ritat upp på ett gräsligt kartongark i orange. Som ni ser på bilden nedan så har jag också kluttrat dit måtten.

Tildas ansikte är färglagt med Promarker. Färgerna Satin och Almond står för de ljusare partierna och för att skugga mot hårfästet och ansiktets ytterkanter har jag använt Blush och Sunkissed pink. På ansiktets mitt har jag duttat en cirkel med Blenderpenna och helt sonika lämnat ett vitt parti. Tildas blossande kinder har Sunkissed pink och Pastel pink bidragit till. Håret är färglagt med Ivory, Buttercup och Pastel Yellow.

Nu kommer vi till det riktigt spännande! Bestämde mig nämligen för att testa en teknik där man lämnar pennorna därhän och istället klipper ur delar ur designark och fäster på de omålade partierna. Stämplade först med Tilda-stämpeln igen, men på Magnolias Sweet Christmas, och klippte ur med precisionssax. Tildas handskar är från baksidan av BoBunnys ”Berries”. Handskarna är sedan målade med Crackle accents som ger en krackelerad yta. Mösskant, tofs, förkläde och muddar är målade med Glossy accents och överströdda med glitter från YouDo.

Som stolsdyna har jag använt baksidan av BoBunnys ”Berries”, rivit och färgat kanterna med Tim Holtz distress ink ”Forest Moss”. Röda blommor i mängder – XL-rosor, rosor i mellanstorlek och Gardenia trängs på stolen. Mot stolsryggen på baksidan har jag fäst en rund tag med plats att skriva en hälsning på. Ett härligt rött och prickigt satinband fick fånga upp de röda blommornas färg.

Det var allt från mig denna måndag efter första advent. Hoppas att ni haft ett riktigt mysigt adventsfirande i stugorna!

Kram från DT Kristina ”ScrapSalig”

Kommentarer

19 svar till ”Tilda slår sig ned”

 1. Profilbild för Inga
  Inga

  Oj oj så underbart arbete du gjort…så mycket fina detaljer.
  Kram Inga

 2. Profilbild för Johanna "pojjo"
  Johanna ”pojjo”

  sååå läckert 😀

 3. Profilbild för Johanna1978
  Johanna1978

  Oj, vilken läcker stol!

 4. Profilbild för Hanna!
  Hanna!

  Så fantastiskt fint! Gillar att du gör lite mer utmanande projekt! Älskar dina Magnolias som vanligt! Jag har tränat extra mycket på att färglägga mina och det har faktiskt blivit lite bättre! Så tack så mycket för att du hjälpte mig lite på traven! 🙂 //Hanna

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack Hanna och vad roligt att träningen börjar ge resultat! Det går faktiskt fortare än man tror att komma på tekniken och då blir det plötsligt ännu roligare. =)

   Stor kram

 5. Profilbild för Lena J
  Lena J

  Wow, vad läckert och häftigt. Så himla snyggt!

 6. Profilbild för Elisabet
  Elisabet

  Vilket jobb! Och vilket snyggt resultat det blev!

 7. Profilbild för onkis
  onkis

  Det va en mycket läcker stol,
  härliga dekorationer och färger.

 8. Profilbild för Outi (vaktmästarn)
  Outi (vaktmästarn)

  Wow, så läckert!!! Har aldrig sett något liknande. Vilket jobb du har gjort! Låter så där härligt pilligt:)

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack, så snällt sagt! =D

   Lite pillrigt, det har du rätt i, men som ofta är så tar det roliga överhand 🙂

 9. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Wow, så supersnyggt och vilken rolig idé.

 10. Profilbild för Nina
  Nina

  En sådan härlig ide, superfint. Kram Nina

 11. Profilbild för Charlotta / La Vikinga
  Charlotta / La Vikinga

  Påhittigt värre…

  Cool idé!

 12. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Men oj så häftigt!! Väldigt fint dekorerat….så sött:)

 13. Profilbild för ScrapSalig
  ScrapSalig

  Tack allesammans för alla underbara kommentarer!!! =D

  Det är verkligen så himla roligt att få så mycket respons och det gör det ännu roligare att scrappa!

  Varma vinterkramar

 14. Profilbild för Päivi
  Päivi

  Så underbar den är! Har faktiskt stött på just den stolvikningen men inte kommit till skott ännu. Tack för inspirationen, nu kanske jag ändå skulle ta och prova den 🙂

  1. Profilbild för ScrapSalig
   ScrapSalig

   Tack så mycket =D

   Aha, vad kul att du också har sett vikningen…kanske är det samma för dig som för mig, att den liksom blir liggandes för att den är just ovanlig? Kul att du blev inspirerad iallafall, hoppas du testar och om du gör det skulle det vara jättekul att få se ditt resultat!

 15. Profilbild för Sofie
  Sofie

  Så rolig ide 🙂

 16. Profilbild för Pysselfröken
  Pysselfröken

  Så sött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *