Spinning Card

Hej allesammans!

Hoppas ni haft en härlig första vecka i November, kanske fick ni precis som vi besök av den första snön. Härligt!! Tyvärr stannade den bara ett par timmar.

Vi inleder vår tredje vecka med vattkoppor här hemma, måste erkänna att ni börjar det bli lite kämpigt för mamman i huset…det där med sömn är en stor bristvara. Då är det verkligen tur att jag har mitt pysselrum där jag kan stänga in mig ett par timmar och ladda batterierna.

Idag tänker jag visa er hur ni enkelt kan göra ett sk: Spinning Card.

DSC_0023

Jag hoppas att beskrivningen som följer är enkel att förstå.

DSC_0004Ni börjar med att skära till ett cardstock i måtten: 28×11 cm och biga det sedan på 14 cm. (detta är själva kortbasen)

Skär sedan till en bit i måtten: 10,5×13,5 cm. I den biten skär ni ut en cirkel med diametern 8 cm (detta blir själva hålet) ni behöver sedan ännu en cirkel som är 6 cm i diameter (denna gör ni lättast av den spillbiten som ni får över från första cirkeln)

DSC_0006Jag färgade alla kanterna med Walnut Stain innan jag började fästa tjocka 3:d kuddar på baksidan.

DSC_0009Det ni ska tänka på är att inte sätta kuddar för nära kanten till hålet, där ska det finnas plats för att en halv enkrona ska kunna snurra runt i spåret. Samma sak gäller när ni ska fästa fast mittcirkeln. Då ska kuddarna sitta i mitten.

DSC_0012Lättaste sättet att få ihop kortet är att först klistra fast en stora biten. Ta sedan en enkrona som ni lägger halva delen under den stora biten och sedan fäster ni cirkeln i mitten. Resultatet borde se ut såhär när ni är klara. Nu ska ni enkelt kunna dra runt enkronan i spåret.

DSC_0016Sedan är det bara att dekorera 🙂

För att dölja enkronan fäste jag en liten cirkel med 3 fastlimmade satinhjärtan på med hjälp av 3 stycken tjocka 3:d kuddar. Nu kan ni enkelt flytta runt hjärtana i spåret dit ni vill ha dom.  Lite röda rosor i olika modeller fick pryda framsidan ( tänk bara på att inte sätta dom för nära spåret så dom hindrar att man kan snurra runt hjärtana)

Till sist avslutade jag med några röda rhinestones och bokstäver.

Här har ni bilder på 2 andra varianter av Spinner Card.

DSC_0019Material jag använt är: Brunt cardstock, Inkido mönstrat papper, stickers ren, Glitterlim Platinumoch stickers alfabet.

DSC_0026Till detta kort valde jag brunt cardstock, vit cardstock, punchen-doily lacefjärilar utstansade i en spillbit, Glitterlim Platinum och en vit spetsblomma. Stämpeln kommer från egen gömma.

Det var en himla massa bilder idag, men jag hoppas att ni med hjälp av dom får ihop ett eget Spinning Card.

Nästa vecka dyker det upp lite jul igen från mig. Hoppas vi ses då!

KRAMAR DT-Maria

DT_maria

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *