Minnesask till dop.

Hejsan!!

Nu är det dags för mig igen med ännu ett inlägg och idag tänkte jag bjuda på ett litet tips på en mysig doppresent. Jag är väldigt mycket för personliga presenter och jag älskar att lägga ner min själ och göra dom själv, så därför tänkte jag visa er denna minnesask idag. Och JA lite längre ner i inlägget hittar ni en tutorial :Happy:

Till basen på asken har jag använt mig av cs kraft och så har jag klätt insidan av boxen med Kaisercraft Key To My Heart, och utsidan är klädd med Reprint Summer Wings. Alla kanter på boxen har jag färgat in med distressdynan vintage photo för att få lite mer vintage känsla på den.

Fötterna och gångjärnen som sitter på asken kommer från Tim Holtz och metallhörnen som sitter på locket är  Kaiser Treasures. Den lilla knoppen som man öppnar locket med kommer från mina egna gömmor men även den är Tim Holtz. Jag har satt pärlband runt locket för jag bara älskar pärlor så jag var bara tvungen att slänga på lite. Fjärilarna har jag stansat ut med easy punsch och dom spellbinders jag använt är Classic Ovals Large, Classic Scalloped Ovals. Dom vita och blåa rosorna är Mullberry rosor som ni hittar här i shopen och lika så dom blå vintage berries som jag dekorerat locket med.  Pappret som jag gjort skon av kommer från Maja Design Vintage Autumn Basics no.XI. Den lilla galgen som dopklänningen hänger på hittar ni här och bokstäverna som jag skrivit Ludwid med kommer från Karen Foster.

Även dom små askarna inne i lådan är uppbyggda med cs kraft och det mönstrade pappret som jag klätt in dom med kommer från Maja Design 6×6 paper pad vintage spring. Dom små handtagen är även dom från the king himself Tim Holtz. När jag gjorde dom små askarna så använde jag mig av mallen som jag visade i förra inlägget till byrån och den hittar ni här.

Tutorial minnesask:

Jag har scannat in en bild en bild på mallen som jag gjorde till asken men som ni ser så har det försvunnit en linje på ena sidan av bilden men man ser ju samma mått på andra sidan så jag brydde mig inte om att göra om den.

EPSON MFP image

För att kunna använda gångjärnen så fick jag ta bort ena långsidan på locket, men grund mallen är ju denna bara att jag ommodifierade den lite på slutet när jag dekorerade.

Detta var vad jag hade att bjuda er på idag hoppas att ni gillade det och lämna gärna ett litet spår efter er så blir jag super glad!

DT-Sophie

Kommentarer

8 svar till ”Minnesask till dop.”

 1. Profilbild för Jessica Wilbes
  Jessica Wilbes

  så fin 🙂 den hamnar i spara högen. den måste jag prova göra..

  1. Profilbild för Sophie
   Sophie

   Tack så mycket! Ja det tycker jag att du ska prova inte svår alls!
   Lycka till

 2. Profilbild för Marietta
  Marietta

  Tack för tutorialen. Sidan är bokmärkt för att tas fram senare.

 3. Profilbild för Marietta
  Marietta

  En liten fråga bara. Hur sätter du fast de små skruvarna som skall vara till gångjärnen?

  1. Profilbild för Miss Sophie
   Miss Sophie

   Dom gångjärnen jag har använt är från Tim holtz och dom fäster man med vanliga beads som följer mer.. Jag limmade lite extra på själva gångjärnen med.. Men det är verkligen busenkelt att göra.. Dock då klä insidan sist för då kan du dölja piggarna på bradsen om du sätter dit pappret efter! Lycka till!
   Kram Sophie

   1. Profilbild för Marietta
    Marietta

    Tack för ditt svar.

 4. Profilbild för Kristina Melin
  Kristina Melin

  Jättevacker, verkligen välarbetad!!

  1. Profilbild för Miss Sophie
   Miss Sophie

   Tack så mycket Kristina! Får vi bara hoppas föräldrarna uppskattar den

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *