Byrå fylld med kärlek…

Hejsan allesammans!!

Hoppas att det är bra med er där ute och att ni har haft en kreativ vecka på scrapfronten, själv har jag kommit in i ett bra flyt med många idéer som jag vill förverkliga.  En av dom idéerna tänkte jag visa och dela med mig av till er idag. Det är väl ingen nyhet nu att jag gillar att sätta tänderna i lite annorlunda saker, eller som jag brukar kalla dom slita mig i håret projekt…

MEN det är alltid dom sakerna som tar lite extra tid och tålamod som ligger mig varmast om hjärtat när dom väl är klara och detta är ett sådant alster.

byrå7

Som ni ser så har jag denna vecka byggt en byrå som man kan lägga lite småsaker i, antingen smycken eller så kanske man kan förvara lite charms, brads och liknande scrapsaker i. Så här när vi närmar oss alla hjärtansdag så kanske man får sig något smycke av den man älskar som man kan lägga i sin lilla byrå. Så är du sugen på att göra något outside the box så tycker jag att du ska prova att göra en egen liten byrå, för jag tänkte nämligen dela med mig av en tutorial som jag gjort och den hittar du längst ner i inlägget.

byrå

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

byrå6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

byrå5

 Materiallista:

Cardstock: Vit, Rosa

Mönstrat papper: Reprint – With Love – Fluttering Heart

Stans: Martha Stewart Eyelet Lace Punch Around The Page, Stamp And Punch Set Butterfly – Martha Stewart, Easy punch fjäril

Blommor: Mulberry Ros – Vit, Mulberry Ros -Ljusrosa, Mulberry Ros -Vit, Mulberry Ljusrosa, Magnolia vintage berries- rosery

Stämpel: Magnolia Lost & Found – Tilda With Fantasy Flower

Övriga dekorationer: Nyckel charm från egnen gömma men finns liknande här, Ring fasteners Tim Holtz, Sentiments – Wellington Die Cuts, Distress dyna vintage photo, falsben bigare, Pearls rosa, Stickles platinum, Distress stain metallic, Rosetter 2×2 cm Rosa

 Tutorial Byrålåda:

EPSON MFP image

Som ni ser på bilden så består varje låda av 2 delar en låda man kan lägga saker i och en stomme som man för in själva lådan i. Beroende på hur stor byrå du vill ha så kan man ju variera antalet lådor i, men i min så har jag 6 st. Det betyder att man måste göra 6 likadana lådor och 6 likadana stommar som bilden visar.

låda1

 

När ni har klippt ut alla delar så vill jag att ni viker ihop alla lådorna först och när man bigar kanterna dra med falsbenet över den vikta kanten så det blir så platt som möjligt så blir det inte så knöligt.

låda2

 

 

 

 

 

 

 

 

När lådorna är i hopvikta så ska dom se ut så här.. och då är det dags att vika och sätta ihop stommen som man ska föra in lådan i (som en tändsticksask)

Ett tips man sätter ihop stommen är att man viker pappret runt sin låda och kollar så att det passar innan man limmar eller tejpar ihop den. Lådan ska alltså  kunna glida fram och tillbaka i stommen och när man kommit så långt att man har alla lådor klara så ska man limma ihop dom så att dom sitter ihop i sidan och på höjden.

lådor3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näst på schemat är att sätta cardstock runt alla lådor så att stommarna inte syns, jag har mätt min byrå och fick fram dessa mått. Har fått sätta ihop 2 cardstock för att det skulle bli tillräckligt långt och täcka hela byrån.

låda3När man klätt in byrån med sitt cardstock så man börja dekorera den med cardstock o fler färger på och mönstrade papper som ni ser att jag gjort på bilden. Jag har även gjort en separat botten där sidorna sticker ut lite på varje sida av byrån och så har jag satt fötter på den med ihoprullade pappersbitar som jag har färgat in med Tim Holtz  distress stains .  Sedan har jag även byggt upp en liten kant på den övre delen av byrån för att rama in den lite mer och kunna fästa lite dekorationer på den uppbyggda väggen. Men det är hur man själv vill ha det.. går ju alldeles utmärkt att bara ha själva byrån utan fötter eller överdelen.

byrå2

Hoppas att ni alla förstod min lilla tutorial och att ni blev inspirerade av mitt inlägg idag!Nästa vecka tänkte jag bjuda på ännu ett spännande alster så vill ni veta vad det blir får ni återkomma nästa onsdag..

Lämna gärna ett litet avtryck efter dig så blir jag super glad!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

 

8 reaktion på “Byrå fylld med kärlek…

 1. Fantastisk byrå och med en underbar vintage-charm! Jättefin tutorial, det uppskattas massor!

  Förstår precis hur du menar, det är just dessa lite mer krävande projekt som håller scrap-själen levande =)

  Ha det gott, kram!

 2. Så fantastikt fin!
  Vilken inspiration jag fick, får ta och plocka fram material när jag kommer hem och sätta igång direkt.
  Tack för bra tutorial.

  Kram // Kerstin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 + tio =