Mini julgran

Hejsan!

Då var jag här igen och idag tänkte jag bryta trenden jag har haft dom senaste veckorna vilket har varit kort, så idag tänkte jag visa er en annan typ av alster. Jag har nämligen gjort mig en egen liten minigran som jag har kunnat dekorera och klä som jag vill. Min tanke med granen är matt man ska kunna ha den i något jularrangemang, bredvid pepparkakshuset eller varför inte som en bordsdekoration när man dukar fram julbordet.

gran3

Jag har en pappersstrut som bas som jag har köpt i butiken, sedan har jag färglagt eller målat den med en Gipsbindorsom ett litet underarbete innan jag jobbade vidare. När struten var grön så tog jag fram min gren stans och gick loss med den och stansade ut massvis av grenar i 2 olika nyanser av grönt cardstock Ivy och Pine Needle.

gran1

Sedan så är det bara att limma fast alla grenar på struten och jag började i nederkant och jobbade mig upp och runt om. Det tar lite tid att fästa alla grenar men resultatet sen när man fått allt på plats är toppen och visst är det roligare med en fyllig gran än en tunn och gles, så snåla nu inte med grenarna.

gran5

När limmet torkat så fixade jag till grenarna så att det blev lite luftigare ifrån själva pappstruten och sen är granen redo att kläs!!

Jag började med att sätta dit min ljusslinga och då använde jag mig av en mysig liten led slinga som går på batteri. Första ljuset satte jag högst uppe i toppen för där gjorde jag en stjärna som jag stansade ut 2 små söta stjärnor i gult cardstock och sedan limmade ihop med den lampan i mitten så att stjärnan också lyser. Efter det så snurrade jag slingan runt granen och gömde batteriet under granen så den inte syns. Glitter jag man ju oftast i granen så ag valde att dölja min ljusslinga genom att ta på silver stickles så att det ger ut som glitter.

gran2

Till sist så är det ju kulorna som ska upp och då har jag använt halvpärlor i guld och rött från ett paket med olika storlekar.

Sedan lovade jag att tipsa er lite om ett annat julklappstips eller bara en kul sak att ha själv nu i juletid och det är nämligen örhängen utan mini julgranskulor.

kulor1

I butiken finns ju saker för smyckestillverkning och det du behöver till detta är öronkrok, små ringar och mini kulor fast dom köpte jag på en vanlig affär som typ rusta. Det underlättar om man har rätt verktyg också och då är det en tång man behöver.

Sådär då hoppas jag att jag har kunnat ge er lite inspiration här idag så får ni ha en fortsatt mysig vecka så ses vi igen på onsdag!

Kram DT Sophie

DT-Sophie


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *