Broscher till skjortkragar

Hej! 😀

Jag och min kompis såg en jätte roligt ide med att ha små söta figurer på skjortkragarna.

Jag använde mig av silikonformar och lufttorkande lera. Men vilken lera som helt går bra.
Innan leran har torkar, gör ett litet hål i ena blombladet. Kedjorna är fästa med jumprings.
Jag målade alla med akrylfärg. För att få lite mer dimension så målade jag en mörkare färg i alla veck och duttade på lite silver längst upp. För att skydd färgen la jag på ett lager med lim.
Pinsen är fästa med starkt lim. Innan den är på limmad klippte jag ut en bit filt och stack igenom den för extra säkerhet.

Här är ett litet set jag gjorde till min kompis. Hon blev super glad!

 

 

 

 

Hoppas ni gillar dom och kan prova på det!

Mini julgran

Hejsan!

Då var jag här igen och idag tänkte jag bryta trenden jag har haft dom senaste veckorna vilket har varit kort, så idag tänkte jag visa er en annan typ av alster. Jag har nämligen gjort mig en egen liten minigran som jag har kunnat dekorera och klä som jag vill. Min tanke med granen är matt man ska kunna ha den i något jularrangemang, bredvid pepparkakshuset eller varför inte som en bordsdekoration när man dukar fram julbordet.

gran3

Jag har en pappersstrut som bas som jag har köpt i butiken, sedan har jag färglagt eller målat den med en grön penna som ett litet underarbete innan jag jobbade vidare. När struten var grön så tog jag fram min gren stans och gick loss med den och stansade ut massvis av grenar i 2 olika nyanser av grönt cardstock Ivy och Pine Needle.

gran1

Sedan så är det bara att limma fast alla grenar på struten och jag började i nederkant och jobbade mig upp och runt om. Det tar lite tid att fästa alla grenar men resultatet sen när man fått allt på plats är toppen och visst är det roligare med en fyllig gran än en tunn och gles, så snåla nu inte med grenarna.

gran5

När limmet torkat så fixade jag till grenarna så att det blev lite luftigare ifrån själva pappstruten och sen är granen redo att kläs!!

Jag började med att sätta dit min ljusslinga och då använde jag mig av en mysig liten led slinga som går på batteri. Första ljuset satte jag högst uppe i toppen för där gjorde jag en stjärna som jag stansade ut 2 små söta stjärnor i gult cardstock och sedan limmade ihop med den lampan i mitten så att stjärnan också lyser. Efter det så snurrade jag slingan runt granen och gömde batteriet under granen så den inte syns. Glitter jag man ju oftast i granen så ag valde att dölja min ljusslinga genom att ta på silver stickles så att det ger ut som glitter.

gran2

Till sist så är det ju kulorna som ska upp och då har jag använt halvpärlor i guld och rött från ett paket med olika storlekar.

Sedan lovade jag att tipsa er lite om ett annat julklappstips eller bara en kul sak att ha själv nu i juletid och det är nämligen örhängen utan mini julgranskulor.

kulor1

I butiken finns ju saker för smyckestillverkning och det du behöver till detta är öronkrok, små ringar och mini kulor fast dom köpte jag på en vanlig affär som typ rusta. Det underlättar om man har rätt verktyg också och då är det en tång man behöver.

Sådär då hoppas jag att jag har kunnat ge er lite inspiration här idag så får ni ha en fortsatt mysig vecka så ses vi igen på onsdag!

Kram DT Sophie

DT-Sophie

GOD JUL!!!

Jaha.. Då var dag D äntligen, här självaste dopparedagen och julafton!!

Hoppas att ni alla underbara pysslare och läsare får en väldigt fin och mysig dag med alla era nära och kära och att ni får njuta av vad julen har att erbjuda!

Idag tänkte jag bjuda på ett litet kort inlägg och visa er lite smycken som jag har gjort och som jag ska ge i julklapp till min älskade mamma som ställer upp i vått och tort för mig.

smycken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det va länge sedan som jag pysslade med smycket men fick ett litet sug här om dagen och letade fram mina verktyg och pärlor. Hade glömt hur roligt det är att sitta och pyssla ihop olika smycken och göra egna så att man får dom just som man vill ha dom.

smycke4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min jul kommer jag fira på Öland tillsammans med mamma och om ni inte visste det så är Öland känt för alla sina vackra väderkvarnar så det fick bli ett par örhängen av just det, för att symbolisera den vackra ön som hon bor på.

smycke3

 

 

 

 

 

 

 

 

Armbandet är ett elastiskt armband med vita och silvriga pärlor och mellan varje pärla så sitter det en rondell ring med svarta rhinestones på sidan.

smycken2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och sist men inte minst så blev det ett halsband också med ett runt svart läderband och en charm i form av ett löv.

Material från butiken till är:

Verktyg: Tång Set Till Smyckestillverkning

Halsband: Charms Swirl Löv, Läderband, Karbinhake, Rund O-ring, Avslutningshylsa

Armband: Vaxpärlor Vita Pärlemor, Vaxpärlor Silver, Rondell Ringar Med Rhinestones, Elastisk Rund Smycketråd

Örhängen: Fransk Öronkrok, Charms Väderkvarn

Nu har jag 3 onsdagar på rad som det är fullt upp på Julafton, Nyårsafton och veckan efter det fyller jag 30.. sen ska jag ha lite lugnare onsdagar framför mig igen=)

 

Återigen så vill jag önska er alla en riktigt god jul så ses vi som sagt på nyårsafton igen många kramar DT Sophie!

DT-Sophie