Julram i mixmedia

Godmorgon!

Idag har jag kladdat till det rejält, och det hoppas jag du vågar göra också!

När jag börjar med något mixmediaprojekt så vet jag egentligen sällan vad slutmålet ska bli. Eller ja, på ett ungefär sådär, men jag ser sällan det exakta slutresultatet framför mig. En sån här sak växer fram för mig. Jag börjar med en sak som leder till något annat och så får jag nästa idé… och ja… det är liksom med och skapar sig själv på vägen. DET är faktiskt något jag gillar!

Jaha, vad har jag kladdat med nudå? Jo, en superläcker 3D-ram (20x20cm)  som jag dränkte in med ett lager jultema!

Jag började med att måla hela ramen med Gesso för att få en bra grund. Sedan har jag rivit remsor och bitar av ett papper från Kaiser Craft som hade ett fint gran-tryck på baksidan! Det räckte preciiiis med ett ark för hela ramen! Hörnet på framsidan med dekorationerna skar jag ut som en fyrkant och satte i botten av ramen. Allt papper satte jag fast med decoupagelack.

 

kristinas-42b-inkywings-2016

Rosa blommor och Guldiga  löv från Prima.  Under blommorna har jag petat in Ostduk.  Dom gröna flagorna som syns är Color Fragments från Stampendous, dessa har jag även använt (gul) i mitten av dom urklippta Julrosorna på ramens kant.  Blommorna mm limmade jag fast med 3D gloss Gel.

 

kristinas-42c-inkywings-2016

Andra sidan på ramen, samma prima-blommor och löv här som ovan. Jag har även smetat på lite vitt gesso + snötextur  och extra  Chalk Paintför att  få det att se vintrigt ut.

kristinas-42e-inkywings-2016

I botten på ramen satte jag fast lite blandade dekorationer. Snöflinga och text från Kaiser Craft Collectables Glisten.  Metallvingar (som jag målat med Gesso och sprayat med Montana Tarblack,  och kladdat på med mer  gesso,  snötextur  och Chalk Paint – samma som jag använt även på ramen).  Jag duttade runt med  3D gloss Gel på botten och hällde sedan över dom små Stjärnorna, så dom flesta sitter alltså fast där under.

kristinas-42f-inkywings-2016

Den läckra bubblan är från Prima och heter Memory Hardware Remnant Dome.  Det är som en liten kupol som man kan stoppa saker under. Jag satte fast den med 3D gloss Gel och sen fick allt ligga och torka i närmare ett dygn tror jag. Glöm inte att se till att allt under kupolen är torrt  innan den limmas  fast!

kristinas-42g-inkywings-2016

En liten julhälsning i hörnet som även den kommer från Kaiser Craft Collectables Glisten.  Julrosorna på sidan är urklippta från ett annat Kaiser Craft papper i samma serie.
kristinas-42a-inkywings-2016

Då avslutar jag den här veckan och går och städar upp lite i min kladdhörna.

Nästa vecka tror jag det ryktas om lite busigare saker…

Kram Lisa

dt-lisa


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Ett svar till ”Julram i mixmedia”

  1. Profilbild för Fiffi Karlsson
    Fiffi Karlsson

    Gud så underbar ram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *