Altrad dubbel fotoram

Då är det dags att avsluta vår altrade / DYI*-vecka.
(*Do It Yourself)

Det gör jag med en dubbel fotoram som jag piffat upp lite.
Så här såg den ut från början.

Och det här hände med ramen efter att jag satte (t)händerna i den.

Jag började med att grundmåla hela ramen med Vit Gesso.
Därefter letade jag på tre olika LILA sprayfärger från Tattered Angels. Nu ser det mest blått ut på bilderna, men dom är mer lila i verkligheten, dock en mer blålila färg än vad blommorna har. Det går utmärkt att blanda olika märken på sprayfärger, så missa inte även Primas läckra färger!

Jag tog en sida i taget och torkade emellan.
Med en varmluftsfön går det snabbt, se till att inte bränna upp det du blåser på bara – det blir VARMT!

När alla sidor var sprayade och jag var nöjd med färgen så letade jag fram ett gäng blommor. Tror jag använde nästan alla du ser på bilden!
Det är olika storlekar på mullbärsblommor och en förpackning rosor från Scrapberrys.
Kikar du på ramen i bilden ovan så ser du att jag börjat grunda för blomhörnet med lite Cheesecloth.
Sen smackade jag på blommor som jag kände för och byggde upp hörnet.

Och här är den färdiga ramen! Det blev även lite små micropärlor som dekoration (fastsatta med vanligt flytande lim) och några Rhinestones från Vivi Gade.

På ovansidan av ramen är en skåra där man stoppar ner fotografierna mellan två glasskivor. Jag valde att bara dekorera på framsidan.

En liten varning om du testar det här med micropärlor. Dom är helt bedårande som dekoration och ger mersmak, men dom har en förmåga att studsa runt och hamna precis överallt! Håll dig över en kartong eller liknande som kan samla upp det som inte fastnar i limmet. Då kan du hälla tillbaka dom i din burk sedan och använda nästa gång. Alternativet är att hålla sig över en papperskorg, om man inte har nått emot att slösa bort en del av pärlorna.

Här är baksidan, den lämnade jag odekorerad ifall jag skulle vilja sätta ramen på en hylla mot en vägg eller liknande. Vill jag byta bild kan jag bara ta ur båda och vända på glasramarna och sätta ner dom så den här bilden får vara på framsidan istället. Det går även att använda fotohörn till dina fotografier.

Hoppas ni fått massor av inspiration att våga göra om något där hemma, kanske med färg, kanske med papper eller kanske med något helt annat?

Att altra träföremål är mycket roligt och kan göra de mest vardagliga objekt till något fantastiskt och unikt. Jag vill slå ett slag för pyrografi. Alltså att bränna in ett mönster eller motiv som dekoration. Ett mycket hållbart miljövänligt alternativ till målarfärg. Titta in i brännpenna på Kristinas scrapbookings hobby och pyssel butik för mer inspiration.

Kram Lisa

Julram i mixmedia

Godmorgon!

Idag har jag kladdat till det rejält, och det hoppas jag du vågar göra också!

När jag börjar med något mixmediaprojekt så vet jag egentligen sällan vad slutmålet ska bli. Eller ja, på ett ungefär sådär, men jag ser sällan det exakta slutresultatet framför mig. En sån här sak växer fram för mig. Jag börjar med en sak som leder till något annat och så får jag nästa idé… och ja… det är liksom med och skapar sig själv på vägen. DET är faktiskt något jag gillar!

Jaha, vad har jag kladdat med nudå? Jo, en superläcker 3D-ram (20x20cm)  som jag dränkte in med ett lager jultema!

Jag började med att måla hela ramen med Gesso för att få en bra grund. Sedan har jag rivit remsor och bitar av ett papper från Kaiser Craft som hade ett fint gran-tryck på baksidan! Det räckte preciiiis med ett ark för hela ramen! Hörnet på framsidan med dekorationerna skar jag ut som en fyrkant och satte i botten av ramen. Allt papper satte jag fast med decoupagelack.

 

kristinas-42b-inkywings-2016

Rosa blommor och Guldiga  löv från Prima.  Under blommorna har jag petat in Ostduk.  Dom gröna flagorna som syns är Color Fragments från Stampendous, dessa har jag även använt (gul) i mitten av dom urklippta Julrosorna på ramens kant.  Blommorna mm limmade jag fast med 3D gloss Gel.

 

kristinas-42c-inkywings-2016

Andra sidan på ramen, samma prima-blommor och löv här som ovan. Jag har även smetat på lite vitt gesso + snötextur  och extra  Chalk Paintför att  få det att se vintrigt ut.

kristinas-42e-inkywings-2016

I botten på ramen satte jag fast lite blandade dekorationer. Snöflinga och text från Kaiser Craft Collectables Glisten.  Metallvingar (som jag målat med Gesso och sprayat med Montana Tarblack,  och kladdat på med mer  gesso,  snötextur  och Chalk Paint – samma som jag använt även på ramen).  Jag duttade runt med  3D gloss Gel på botten och hällde sedan över dom små Stjärnorna, så dom flesta sitter alltså fast där under.

kristinas-42f-inkywings-2016

Den läckra bubblan är från Prima och heter Memory Hardware Remnant Dome.  Det är som en liten kupol som man kan stoppa saker under. Jag satte fast den med 3D gloss Gel och sen fick allt ligga och torka i närmare ett dygn tror jag. Glöm inte att se till att allt under kupolen är torrt  innan den limmas  fast!

kristinas-42g-inkywings-2016

En liten julhälsning i hörnet som även den kommer från Kaiser Craft Collectables Glisten.  Julrosorna på sidan är urklippta från ett annat Kaiser Craft papper i samma serie.
kristinas-42a-inkywings-2016

Då avslutar jag den här veckan och går och städar upp lite i min kladdhörna.

Nästa vecka tror jag det ryktas om lite busigare saker…

Kram Lisa

dt-lisa