Skimrande Träask

Idag fick man vakna upp till en härligt varm sommarmorgon, men tyvärr lurar regnet runt hörnet så det ser ut att bli en pysseldag, och det är ju faktiskt inte det sämsta – eller hur? Först ska jag bara bjuda på en läcker träask som jag har gjort om lite, och jag hoppas det kan inspirera Dig till dagens pyssel!

En helt vanlig liten träask är grunden idag. Det första jag gjorde var att limma på alla mina dekorationer. Det är blommor från 49 Market, Kristallband,  band med RhinestonesMetallhörn, Vita löv,  Rosor, Cheesecloth,  Småpärlor,  en fransk lilja i gips och en stor akrylprisma.

När limmet sedan torkat och alla dekorationer satt fast, så fick sig hela asken och alla dekorationer en omgång med svart Gesso. Precis allt blev täckt med svart. Låter kanske dystert, men det är för att andra färger ska fästa bra och svart ger en mörk bra bas.
Så här såg det ut då:

Sedan började det skojjiga arbetet med att trolla tillbaka lite färger igen och det gjorde jag i första hand med Magical Shakers i färgen Guten Tag Teal från Lindy’s Stampgang och Alchemy Acrylic Paint i färgen Emerald Green.  Båda färgerna lurade mig lite, för  Guten Tag Teal blev lite grönare ovanpå den svarta grundfärgen än jag väntat mig (bara snyggt) och Emerald Green blev väldigt blå när jag målade och sprayade på lite vatten för att få färgen att flyta ut och bli lite tunnare. Men när jag värmde för att få det att torka gick Emerald Green tillbaka till den grönskimrande varianten som den har i burken. Lite otippat läckert faktiskt!

Den franska liljan i gips fick en blåare skimrande akrylfärg på sig för att bryta av lite mot det andra.

För att sedan lyfta fram detaljer mm så har jag strukit på en typ av Vax-färg, och Inka Gold har många läckra färger att välja mellan.  Jag har använt mig av två olika lite guldiga / bruna nyanser på min ask.

Hoppas det kunde inspirera till dagens pyssel och påminna om att dina dekorationer enkelt kan byta färg med ett litet grundlager av Gesso först.

Kram Lisa

Mixed Media Layout

Godmorgon!

Idag har jag en layout att visa som jag kladdat riktigt ordentligt på.

Det mönstrade papperet i botten som allt är byggt på är från 49 Market.
Under fotot har jag rivit remsor av ett papper från Scrapberrys med läckra knappar på! Remsorna ligger i flera lager, och både under och ovanpå remsorna har jag använt stenciler med Modelling Paste. Innan Modeling Pasten torkade strödde jag på lite grovt embossingpulver i guld och värmde tills det smälte. Det blev några korn strödda på papperet också, men det blev bara läckert.

Jag tog några remsor washitape från Vivi Gade och satte på min hög med rivna papper, lite blingremsor och Cheesecloth. Allt för att bygga lager och struktur.

Runt kanterna har jag penslat brun och svart färg för att få det att se lite ”bränt” ut.  Späder man färgen med lite vatten går det smidigt.

Guldstjärnorna fäste jag med vanligt lim som jag la i en tjock sträng.

Hjärtana är silver från början, så dom målade jag med Gesso, och gnuggade sedan på lite Inka Gold.

Svarta och Vita, stänk är gjorda med utspädd Gesso.

Blå glittrande stänk är Metallic-färg.

Kram Lisa

Gigantisk Tag – eller layout?

Godmorgon!
Hoppas ni inte blev allt för lurade igår.

Idag ska jag inte luras, men jag ska visa en tag som är en layout som är en tag! Förvirrad? Ja, det kan man nog bli, men spana in här ska du få se något riktigt häftigt för dig som vill prova på en ny yta att scrappa på!

Jag har gjort en layout som man kan ha stående framme, just för att den är skapad på en tjock stadig yta – nämligen Tim Holtz Thickboard Tag! Tagen är hela 6,5″ x 12″ så nu kanske ni anar att det finns lite möjligheter här.

Jag valde att göra en ”layout” av min tag. Det blir ju lite som en canvastavla kanske, fast utan canvas då.
Först täckte jag hela framsidan med Bo Bunnys papper ”Bricks”.


Sedan tog jag strukturpasta och en Stencil från Tim Holtz med tegelstensmönster och gjorde lite fler tegelstenar.
Ovanpå strukturpastan (innan den torkat) hällde jag först Chunky Gold Deep Impression Embossing Enamel och sedan Copper Embossing Pulver från Zing.
Eftersom koppar-pulvret är finkornigare letade det sig ner mellan dom stora guldklumparna och det blev en härlig mix av dom båda sen när jag värmde.
NOTERA – värm lite försiktigt eftersom strukturpastan lätt kan ”koka” om man värmer för hårt. Det tar lite tid att få embossingpulvret att smälta, men det kan det vara värt.

Här ser ni även att jag laddat med rejält med band uppe i hålet på tagen. Nått gammalt loppisfynd som jag hade hemma + jutesnöre.
R
ingen runt hålet medföljer löst, så den limmar man dit efteråt.

Under fotograferierna sitter resten av papperet som jag använde som bakgrund. Jag har använt 3d-tape mellan lagren för att bygga upp lite.
Som dekoration har jag byggt upp ett hörn av Cheesecloth, Blommor från 49 Market + Mullbärsrosor. Det letade sig in en liten Fjäder också och ett par fjärilar.

Några bling-ränder i matchande färg samt en Polymer dekoration från Scrapberrys som nästan såg ut som en fjäril åt det här hållet.

Det är lite extra färg och klet på både bakgrund och blommor, och det jag har använt är faktiskt bara två färger (tre om man räknar det vita)!
Jag har använt Gold Foil + Worn Leather från Primas Color Bloom sprayer.
På bakgrunden har jag sprayat lite i kanten (innan jag satte på alla dekorationer mm!) och sedan sprayat med vatten så färgen spridit sig och vickat och vänt på tagen för att få det att rinna åt lite olika håll. Det blev några lager, men mellan varje torkade jag med varmluftsfönen för att inte blöta ner papperet för mycket samt för att ha kontroll på färgerna.

På blommor mm har jag inte sprayat utan stoppat ner en pensel i burken och penslat på färg för att få lite kontroll på var färgen hamnar!
Dom vita prickarna är lite utblandad Gesso som jag stänkt på.

Nu är jag dönyfiken på att se vad DU gör med din stora tag!

Kram Lisa
(ps – sötnötterna Kerstin & Greta är numera lite större
1-åriga damer som agerar råttfångare på gården)

ATC – byta små konstverk!

Om du gillar att testa nya saker och att göra små kort så kan jag verkligen föreslå att du testar att göra ATC!

ATC står för Artistic Trading Cards och är alltså en konstnärlig variant av byteskort helt enkelt. Tänk samlarkort, pokémonkort, hockeykort osv. ATC har precis samma storlek (2,5″ x 3,5″) som dessa kort och ryms i samma förvaring som övriga samlarkort. Har man väl börjat så är det svårt att låta bli sen. Det är även ett perfekt sätt att göra slut så små rester man får över från större kort och layouter så släng inget!

Jag lekte ju en hel del med dom nya Distress Oxide förra veckan (du missade väl inte filmen?) och då blev det rätt mycket testpapper och jag passade på att göra ytterligare fyra små ATC av dessa.

Ett ATC-kort får inte vara för ”bulkigt” eftersom det bör kunna gå ner i en samlarficka, men lite höjd brukar ändå fungera bra- upp till ca 5-7mm skulle jag vilja säga.

Bakgrunderna på dessa kort är då gjorda med Distress Oxide och jag har gjort en teknik som heter ”ink smooshing” – den syns i videon som du hittar i det här inlägget!
Sedan har jag skurit till bitar som är ett par milimeter mindre än måttet för ett ATC (se ovan!) eftersom jag ville ha ett brunt cardstock som ram under.

På varje kort ritade jag en ram med en vit penna och hade på lite genomskinligt Crackle accent på vissa delar av kortet och limmade fast en utstansad kvist.

Sen kom den jobbiga biten… jag ville ha en ”klump” med nått där nere i hörnet, men vad? Jag mixtrade och trixade och det blev bara inte bra…. jag slet undan och försökte igen och till slut hällde jag en stor klick lim över en tuss med Cheesecloth och strödde över lite genomskinliga pärlor, stjärnkonfetti och drog lite streck med guldig stickles.

Ses vi ute på nån pysselträff så glöm inte att ta med dina ATC-kort så byter vi!

På baksidan av varje kort skriver du ett namn på serien, hur många det är i serien, datum, ditt eget namn eller ”nick” och en länk till din blogg eller liknande så man kan hitta dig.
Exempel – den här serien med 4 kort döpte jag till ”Golden Mess”.
Det finns alltså 4 kort, så varje kort är märkt 1/4, 2/4 osv. Då menar jag inte fjärdedelar utan nr 1 av 4, nr 2 av 4 osv.
Sen står det vilket datum kortet är gjort och mitt namn mm.

Självklart behöver man inte göra en hel serie kort, utan kan göra enstaka kort, då får dom nummer 1/1 (ett av ett) eftersom varje kort är unikt.

Kram Lisa

Mixmedialayout med Video

Idag bjuder jag på en härligt kladdig layout i mixmedia-stil.
Dessutom har jag en film på hela processen för den som är nyfiken på hur det hela gick till.

Det tog totalt nästan en timme att göra layouten, men lugn – ni kommer få se det på lite kortare tid.

Grunden är ett Cardstock från Bazzill och ett mönsterpapper från Scrapberrys.

Rivet mönsterpapper från Maja Design och Scrapberrys.

Mullbärsrosor, Cheesecloth, Löv från Prima, Halvpärlor.

Fragments från Stampendous, Microbeads och Jewel Strips.
Schablon från Tim Holtz.

Gesso, Modeling Paste, Genomskinligt Embossingpulver och starkt Lim.
Sprayfärger från Tattered Angels och Prima Color Bloom.

Ha en trevlig söndag!

Kram Lisa

Julram i mixmedia

Godmorgon!

Idag har jag kladdat till det rejält, och det hoppas jag du vågar göra också!

När jag börjar med något mixmediaprojekt så vet jag egentligen sällan vad slutmålet ska bli. Eller ja, på ett ungefär sådär, men jag ser sällan det exakta slutresultatet framför mig. En sån här sak växer fram för mig. Jag börjar med en sak som leder till något annat och så får jag nästa idé… och ja… det är liksom med och skapar sig själv på vägen. DET är faktiskt något jag gillar!

Jaha, vad har jag kladdat med nudå? Jo, en superläcker 3D-ram (20x20cm)  som jag dränkte in med ett lager jultema!

Jag började med att måla hela ramen med Gesso för att få en bra grund. Sedan har jag rivit remsor och bitar av ett papper från Kaiser Craft som hade ett fint gran-tryck på baksidan! Det räckte preciiiis med ett ark för hela ramen! Hörnet på framsidan med dekorationerna skar jag ut som en fyrkant och satte i botten av ramen. Allt papper satte jag fast med decoupagelack.

 

kristinas-42b-inkywings-2016

Rosa blommor och Guldiga  löv från Prima.  Under blommorna har jag petat in Ostduk.  Dom gröna flagorna som syns är Color Fragments från Stampendous, dessa har jag även använt (gul) i mitten av dom urklippta Julrosorna på ramens kant.  Blommorna mm limmade jag fast med 3D gloss Gel.

 

kristinas-42c-inkywings-2016

Andra sidan på ramen, samma prima-blommor och löv här som ovan. Jag har även smetat på lite vitt gesso + snötextur  och extra  glitter för att  få det att se vintrigt ut.

kristinas-42e-inkywings-2016

I botten på ramen satte jag fast lite blandade dekorationer. Snöflinga och text från Kaiser Craft Collectables Glisten.  Metallvingar (som jag målat med Gesso och sprayat med mist,  och kladdat på med mer  gesso,  snötextur  och glitter – samma som jag använt även på ramen).  Jag duttade runt med  3D gloss Gel på botten och hällde sedan över dom små Stjärnorna, så dom flesta sitter alltså fast där under.

kristinas-42f-inkywings-2016

Den läckra bubblan är från Prima och heter Memory Hardware Remnant Dome.  Det är som en liten kupol som man kan stoppa saker under. Jag satte fast den med 3D gloss Gel och sen fick allt ligga och torka i närmare ett dygn tror jag. Glöm inte att se till att allt under kupolen är torrt  innan den limmas  fast!

kristinas-42g-inkywings-2016

En liten julhälsning i hörnet som även den kommer från Kaiser Craft Collectables Glisten.  Julrosorna på sidan är urklippta från ett annat Kaiser Craft papper i samma serie.
kristinas-42a-inkywings-2016

Då avslutar jag den här veckan och går och städar upp lite i min kladdhörna.

Nästa vecka tror jag det ryktas om lite busigare saker…

Kram Lisa

dt-lisa