ATC – byta små konstverk!

Om du gillar att testa nya saker och att göra små kort så kan jag verkligen föreslå att du testar att göra ATC!

ATC står för Artistic Trading Cards och är alltså en konstnärlig variant av byteskort helt enkelt. Tänk samlarkort, pokémonkort, hockeykort osv. ATC har precis samma storlek (2,5″ x 3,5″) som dessa kort och ryms i samma förvaring som övriga samlarkort. Har man väl börjat så är det svårt att låta bli sen. Det är även ett perfekt sätt att göra slut så små rester man får över från större kort och layouter så släng inget!

Jag lekte ju en hel del med dom nya Distress Oxide förra veckan (du missade väl inte filmen?) och då blev det rätt mycket testpapper och jag passade på att göra ytterligare fyra små ATC av dessa.

Ett ATC-kort får inte vara för ”bulkigt” eftersom det bör kunna gå ner i en samlarficka, men lite höjd brukar ändå fungera bra- upp till ca 5-7mm skulle jag vilja säga.

Bakgrunderna på dessa kort är då gjorda med Distress Oxide och jag har gjort en teknik som heter ”ink smooshing” – den syns i videon som du hittar i det här inlägget!
Sedan har jag skurit till bitar som är ett par milimeter mindre än måttet för ett ATC (se ovan!) eftersom jag ville ha ett brunt cardstock som ram under.

På varje kort ritade jag en ram med en vit penna och hade på lite genomskinligt Crackle accent på vissa delar av kortet och limmade fast en utstansad kvist.

Sen kom den jobbiga biten… jag ville ha en ”klump” med nått där nere i hörnet, men vad? Jag mixtrade och trixade och det blev bara inte bra…. jag slet undan och försökte igen och till slut hällde jag en stor klick lim över en tuss med Cheesecloth och strödde över lite genomskinliga pärlor, stjärnkonfetti och drog lite streck med guldig stickles.

Ses vi ute på nån pysselträff så glöm inte att ta med dina ATC-kort så byter vi!

På baksidan av varje kort skriver du ett namn på serien, hur många det är i serien, datum, ditt eget namn eller ”nick” och en länk till din blogg eller liknande så man kan hitta dig.
Exempel – den här serien med 4 kort döpte jag till ”Golden Mess”.
Det finns alltså 4 kort, så varje kort är märkt 1/4, 2/4 osv. Då menar jag inte fjärdedelar utan nr 1 av 4, nr 2 av 4 osv.
Sen står det vilket datum kortet är gjort och mitt namn mm.

Självklart behöver man inte göra en hel serie kort, utan kan göra enstaka kort, då får dom nummer 1/1 (ett av ett) eftersom varje kort är unikt.

Kram Lisa


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *