ATC med höstkänsla

Det är inte klokt vad det går snabbt. Vi har snart avverkat den sista ”sommarmånaden” och hösten har redan nosat på oss alldeles för tidigt ( i mitt tycke ). Jag gillar dock en sak med hösten, och det är alla härliga färger, så dessa har fått inspirera mig på mina ATC.

Som bakgrundslager sitter ett svart cardstock, sedan har jag jobbat med distress oxide på ett tjockt slätt akvarellpapper.
Som dekoration har jag använt mig av en remsa träfaner, grönt papperssnöre, ett härligt stort blänkande hjärta och röda blingstenar från Vivi Gade.

Detta är dom nyaste färgerna av Distress Oxide: Wild Honey, Seedles Preserves och Candided Apple.

Den coola bakgrunden ”Slate & Stone” från Tim Holtz är stämplad med Black Soot distress oxide.

Vill du lära känna Distress Oxide lite mer? Kika tillbaka på dessa inlägg så får du massor av tips och idéer!
Lisas test med video
Jennys jämförelsetester

 

Kram Lisa

Layout med Distress Oxide

Godmorgon!
Idag blir det gulliga kattor och lite annat smått och gott.

Jag har scrappat en layout på ett akvarellpapper för att kunna leka lite med stämpeltrycket i bakgrunden. Fjärilar och text kommer från Tim Holtz och jag har stämplat med Distress Oxide.  När jag stämplat bakgrunden tog jag en blöt pensel och blötte lite här och där för att softa upp motivet.

Dekorationerna blev lite smått och gott och lekfullt för att passa in i katt-temat.
Fjäder, Fjärilar i mullbärspapper från Scrapberrys, Fisk i Wood Veneer, Blomknoppar, Prills i pastellfärg, Bling, Washitape från Vivi Gade och en Polymer-swirl från Scrapberrys.
Under fotot sitter en bit vitt glitterpapper.

Runt kanten på hela layouten har jag dragit med en brun distressdyna och sedan gått efter med en blöt pensel för att blöta upp bläcket lite.

 

Kram Lisa

Layout med silverbling

Godmorgon!

Idag bjuder jag på en layout med lite blänkande silverdetaljer.

Baspapperet är ett slätt Cardstock från Bazzill. Under klustret med papper och foto ser ni formen av en swirl, det är en stencil från Andy Skinner som heter Tornado som jag stöpplat Distress Oxide genom, samma i nerkanten av papperet.  Det är samma distress som jag stänkt prickar på papperet med + även Color Bloom Storm Cloud från Prima.
(ja, jag kanske gick lite bananas med stänket, men har man skoj så har man…)

Papperen under fotot är från Pion Design och heter Go West.

Det som nästan ser ut som en kedja är ett Kristallband i silver som jag snurrat ett par varv runt papperen.  Det fick även sällskap av ett pärlband i silver.  Jag har alltså bara använt själva pärldelen och klippt bort banden som sitter ihop med pärlraden.  Under blommorna hänger ett Silverhjärta.  Dom stora vita löven tillsammans med lite ostduk ger en bra bas till blommorna. Inkilat under fotot sitter ett par fotohörn i silver.

Kram Lisa

En Tag till Mor

Godmorgon alla mammor!

Idag är det eran dag – härligt va?
Min dag kommer spenderas ihop med ett par andra mammor och så gör vi precis som vi vill – vi pysslar!

Jag har skapat en tag som kan knytas fast på ”lilla mors” present,
eller så behåller jag den helt enkelt själv och säger GRATTIS på mors dag när jag
vaknar och ger mig själv en bit choklad eller nått…

Bakgrunden på tagen är skapad med Ink Smooshing teknik (smacka ner papperet i pölar av bläck upprepade ggr) och Distress Oxide-dynor. Avslutade med lite vita stänk av akrylfärg. Dekorerade med en bit spets och natursnöre. Bilden med den tjusiga damen kommer från ett Graphic 45 papper.  Kan tipsa om att det var perfekt storlek på bilderna för ATC om man kan tänka sig att klippa av lite på kanten.  Dom ruffiga kanterna gjorde jag med kantskrapa.

Kram Lisa

Artist Trading Cards

Hej där!
Hoppas ni har en skön påskhelg med massor av pyssel.

Själv har jag pysslat med både lite stort och smått, och det är det ”småttiga” ni får se idag. Mina ATC-idéer dyker ofta upp efter att jag gjort något annat. Det kanske blir lite småbitar över, eller att jag jobbat med något som jag tänker passar bra även på en ATC, och på den vägen är det. Som fjärilarna tex, lite stora för en ATC, men om man delar på dom då? Perfekt!

Grunden är två lager Cardstock. Bakgrunden är gjord med Distress Oxide i färgerna Broken China, Cracked Pistachio och Worn Lipstick.
Det fläckiga och prickiga utseendet får man genom att bygga flera lager och emellanåt spraya lite vatten över.

Jag har dekorerat med Washitape ”Stockholm”, lite vita trådar, och en halv fjäril. Texten är utskriven på datorn.
Mer avancerat än så behöver det inte vara.

Ännu ett gäng ATC, den här gången utgick jag från ett ark med Vintagebilder från Reprint.
Jag skar ut alla bilder var för sig, dock något mindre än den tryckta bilden eftersom jag ville få in ett lager bakom på mina ATC.
Papperet som jag använt som bakgrundslager är ett Maja Design Monochromes.

Eftersom bilderna är så fina i sig ville jag inte gömma dom under massa dekorationer utan försökte hålla mig lite sparsmakad.
Jag har använt Jutesnöre, vita trådar, några blommor och knoppar samt en liten text.
Kanterna är ruggade med kantskrapa och runt motivet har jag haft på Stickles.

Är du sugen på ATC så sök på Facebook så finns det många bytesgrupper!
Hela grejen med ATC är ju trots allt att byta bort sina små konstverk med andra.

Så här märker jag mina ATC på baksidan!
Denna variant skriver jag ut på datorn, det finns även stämplar med samma information eller så
skriver man helt enkelt för hand alla uppgifter.

Titel – det är helt enkelt namnet på serien med kort.
Fjärilarnas serie heter ”Fladdrande” och serien med damer heter ”Ladies”.
Lycka till!

Kram Lisa

Kort med distresser i bakgrunden

Hejsan!

Idag blir det ett kort med distressad bakgrund.

Här har jag blandat Distress Ink (en brun färg) och Distress Oxide (blå och grön) i tekniken ”ink smooshing”.
När bakgrunden var klar och jag var nöjd så tog jag en stencil från Tim Holtz och svampade på den blå Distress Oxide ovanpå allt.

Där jag sedan tänkte placera hörnet med blommor så strödde jag på lite Gold Embossing Enamel som är ett grovkornigt Embossingpulver. Jag bara strödde det löst ovanpå bakgrunden och värmde sedan UNDERIFRÅN papperet, så blåser inte kornen bort och man får det här fläckiga utseendet. Precis vad jag ville ha.

Sedan är det ett lager Cheesecloth och på det alla mina blommor.

Runt blommorna kletade jag sedan ett lim som torkar genomskinligt – Turbo Tacky Glue är min favorit – och sedan strödde jag över dom små pärlorna över limmet. En rätt läcker effekt. Jag satte även dit några självhäftande blingstenar från Vivi Gade i Silver.

Själva bakgrunden är gjord på ett tjockt akvarellpapper, och kortstommen är Cardstock från mitt favoritföretag Bazzill.

Ha en trevlig söndag och pyssla mycket innan det är dags för jobbvecka igen.

Kram Lisa

ATC – byta små konstverk!

Om du gillar att testa nya saker och att göra små kort så kan jag verkligen föreslå att du testar att göra ATC!

ATC står för Artistic Trading Cards och är alltså en konstnärlig variant av byteskort helt enkelt. Tänk samlarkort, pokémonkort, hockeykort osv. ATC har precis samma storlek (2,5″ x 3,5″) som dessa kort och ryms i samma förvaring som övriga samlarkort. Har man väl börjat så är det svårt att låta bli sen. Det är även ett perfekt sätt att göra slut så små rester man får över från större kort och layouter så släng inget!

Jag lekte ju en hel del med dom nya Distress Oxide förra veckan (du missade väl inte filmen?) och då blev det rätt mycket testpapper och jag passade på att göra ytterligare fyra små ATC av dessa.

Ett ATC-kort får inte vara för ”bulkigt” eftersom det bör kunna gå ner i en samlarficka, men lite höjd brukar ändå fungera bra- upp till ca 5-7mm skulle jag vilja säga.

Bakgrunderna på dessa kort är då gjorda med Distress Oxide och jag har gjort en teknik som heter ”ink smooshing” – den syns i videon som du hittar i det här inlägget!
Sedan har jag skurit till bitar som är ett par milimeter mindre än måttet för ett ATC (se ovan!) eftersom jag ville ha ett brunt cardstock som ram under.

På varje kort ritade jag en ram med en vit penna och hade på lite genomskinligt Crackle accent på vissa delar av kortet och limmade fast en utstansad kvist.

Sen kom den jobbiga biten… jag ville ha en ”klump” med nått där nere i hörnet, men vad? Jag mixtrade och trixade och det blev bara inte bra…. jag slet undan och försökte igen och till slut hällde jag en stor klick lim över en tuss med Cheesecloth och strödde över lite genomskinliga pärlor, stjärnkonfetti och drog lite streck med guldig stickles.

Ses vi ute på nån pysselträff så glöm inte att ta med dina ATC-kort så byter vi!

På baksidan av varje kort skriver du ett namn på serien, hur många det är i serien, datum, ditt eget namn eller ”nick” och en länk till din blogg eller liknande så man kan hitta dig.
Exempel – den här serien med 4 kort döpte jag till ”Golden Mess”.
Det finns alltså 4 kort, så varje kort är märkt 1/4, 2/4 osv. Då menar jag inte fjärdedelar utan nr 1 av 4, nr 2 av 4 osv.
Sen står det vilket datum kortet är gjort och mitt namn mm.

Självklart behöver man inte göra en hel serie kort, utan kan göra enstaka kort, då får dom nummer 1/1 (ett av ett) eftersom varje kort är unikt.

Kram Lisa

Distress Oxide med video

Det blir en riktig ”Oxide-helg” här i bloggen för även jag har haft möjlighet att få testa dessa nya dynor!

Jag passade på att filma lite småsnuttar när jag testade olika tekniker med dynorna, dessa satte jag sedan ihop till en film. Jag valde att inte ta med riktigt allt för då hade den blivit så gräsligt lång, den är ändå uppspeedad en aning för att ni ska slippa sitta och titta när ”färg torkar”. Basteknikerna och info är med, men inte så mycket jämförelser med den vanliga Ink-dynan.

Distress Oxide är en på marknaden helt ny typ av stämpeldyna. I grund och botten har den samma egenskaper som andra distressfärger och allt du kan göra med den vanliga Distress Ink-dynan kan du även göra med Distress Oxide. Båda dynorna har samma typ av lite hårda filt-dyna vilket är toppenbra för att minimera kladd.

Distress Oxide är en Fusion / Sammanslagning av dye och pigment ink. Dvs, du kan dra nytta av alla dom bästa egenskaperna hos både dye och pigment i samma dyna. I videon (längst ner i inlägget) testar jag lite olika tekniker med Distress Oxide för att se hur den reagerar. Namnet ”Oxide” hänvisar till att bläcket oxiderar när det kommer i kontakt med vatten, en mycket spännande effekt som kan utnyttjas på många olika sätt. Den ger ett matt kritaktigt utseende och eftersom Oxide även har Pigmentbläck i sig, så kan man bygga lager på lager utan att färgerna försvinner i varandra.

När jag testade dynorna gick jag igenom lite olika papper för att se vad jag tyckte bäst om och vad jag fick bäst reaktion på osv. Ett vanligt tjockt lite blankare papper (ca 250-300gr) som håller vatten hyfsat bra var det jag gillade bäst, samt ett akvarellpapper i ungefär samma tjocklek – i alla fall när det gäller vitt papper. Det svarta och kraftpapperet. är tunnare och verkar fungera bättre i det avseendet. Nu använde jag dock inte dom färgade till ”ink smooshing” och bygga så mkt lager så där testades kanske inte hållbarheten mot vatten på samma sätt.

Min uppmaning är i alla fall att testa olika papper som du har hemma för att se var du får en effekt som du gillar! Det bästa är att man kan använda dynan på mörka papper.


Kattkortet är med den pastelliga bakgrunden där jag plockade upp färg med pensel och vatten. (se videon)

Katten är från ett set som heter Crazy Cats (Tim Holtz)

Katten är både stämplad och färglagd (pensel & vatten) med Distress Oxide och embossad med genomskinligt Embossingpulver.


Här är ett kort med den stänkta bakgrunden (se videon) och med katten jag stämplade på kraftpapperet.
Bra urval av penslar hittar du här!


Här tog jag reda på lite färgrester och gjorde ett stänkkort på svart papper! Läcker effekt, dock lite blekare och mattare färger än vad som går fram på ett vitt papper. Denna finns tyvärr inte med i videon, men det är gjort på precis samma sätt som stänkbakgrunden på vitt papper.


Och precis som Jenny gjorde jag några ATC av testpapperen jag gjort ink smooshing på. Ett bra sätt att ta reda på små spillbitar!

På mina ATC har jag använt Stencil, Cheesecloth, Vingar, Embossingpulver i koppar  samt  Bling i Silver och Grönt.

Den läckra rosen som även syns i videon hittar du i webshopen!

Nu över till Videon – Mest fokus på Distress Oxide,
men även en liten jämförelse med Distress Ink.
Varsågoda!

Spana även in Jennys inlägg igår där hon visar hur hon testat dynorna.

Kram Lisa