Jennys Inka Gold ”skola”. Del 2 av 2

Hej igen!

Idag bloggar jag, Jenny i stället för Malin och jag tänkte fortsätta prata om Inka Gold som Kristina precis har fått in i butiken. Du kan hitta inlägget från igår här om du har missat det.

Igår inriktade jag mig på bakgrunder men idag blir det mest dekorationer. De flesta material går att färga med Inka Gold, är de alltför glatta så kan det vara svårt att få färgen att fästa men då kan man grunda med lite vit gesso först så fäster det utmärkt. Här kommer en före bild på lite grejer jag rafsade ihop för att testa på.

DSCF8461

Här kommer efterbilderna:

DSCF8481 DSCF8482

En del grejer har jag bara färgat lite lätt, andra har jag lagt på rejält med färg på. Jag fann att de blanka plastsakerna som lövet och de blanka chipboardbokstäverna var jag tvungen att grunda först, det andra funkade utmärkt utan. Jag har färgat in: Chipboardkugghjul utstansade med die från sizzix, spetsblommor, skelettlövmetallcharm, pappersblommor och björklöv, trähjärta , crispyband och klädnypa, dominobricka, plastängel som hängde runt en vinflaska och några vanliga knappar. Som sagt, det mesta går att färga in, det är bara att prova sig fram.

Jag har fått någon kommentar om att Inka Gold kan mögla om man använder fingrarna direkt i burken och detta stämmer. Den kan även mögla om man använder svampar som är smutsiga. Nu tycker inte jag att detta är hela världen, jag har ju inte tänkt äta den 😉 Skulle detta inträffa är det bara att gnida bort möglet med en ren svamp eller pappersnäsduk.

Jag hade egentligen ingen direkt plan utom att visa er vad man kan göra med Inka Gold när jag började, men det blev i alla fall några färdiga tags av det hela. Här kommer de:

DSCF8485 DSCF8489 DSCF8494 DSCF8496 DSCF8498 DSCF8500

Förutom det ni har sett innan har jag använt:

Tag 1: stämplar Wimsy, Mini postage, eget metallsnöre.

Tag 2: Hampasnöre, Lycka till stämpel,

Tag 3: Versa Color silver, Grattis-stämpel, egen tagstans.

Tag 4: Swirl Band

Jag beklagar att bildkvaliten inte är den allra bästa men jag har försökt få med skimret som blir av färgen. Inte det lättaste :Thinking:

Jag hoppas verkligen att ni testar Inka Gold om ni inte har gjort det innan och att ni kan ha nytta av denna lilla beskrivning. Tack för mig och stor kram till er som har tittat och läst.

Jenny

DT-JENNY

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *