Jennys Inka Gold ”skola”. Del 1 av 2

Hej!

Har ni sett att nu har Kristina tagit in de fantastiska Inka Gold Vax Silver. Dessa har länge varit en favorit hos mig eftersom de är så otroooligt användbara och nu tänkte jag dela med mig lite om vad jag vet och vad man kan göra med dem. Detta kommer att bli ett långt inlägg i två delar där den andra delen kommer i morgon då jag bloggar i stället för Malin som hade fullt upp med skolavslutningar och födelsedagar.

Inka Gold är en tjock vaxliknande färgpasta som fäster på i stort sett alla olika material, bara de är en aning porösa i ytan. Den har en härlig metalliclyster och om man polerar lite på den så skiner den verkligen. Den är vattenfast men ändå lätt att tvätta bort från fingrar och underlägg om man inte väntar allt för länge.

Först visar jag lite tags som jag har färgat in på olika sätt:

DSCF8469

från vänster: Den första är en röd tag där jag färgat in kanterna med Inka Gold Vax Silver. Den andra är en brun tag som jag maskat med Prima, Hexagon grunge och färgat in med Inka Gold Vax Silver. Den tredje är en vanlig manillatag som jag maskat med Brick wall och färgat in med Inka Gold Vax Silver.

DSCF8470

Här har jag tagit 3 små tags och färgat in helt bara för att ni skall se vad bra färgen täcker. Från vänster: Inka Gold Vax Silver, Inka Gold Vax Silver, Inka Gold Vax Silver. Synd att det är så svårt att få fram hur det skimrar.

DSCF8472 DSCF8471

På dessa båda har jag lekt med embossingfolder, crackle . Den vänstra är en röd tag med Inka Gold Vax Silver och den högra en vaniljtag med Inka Gold Vax Silver.

DSCF8473

På dessa två, ursprungligen svarta tags har jag stämplat stämplen Time pieces med versa markdyna och sedan embossat med svart embossingpulver. Därefter har jag färgat in den vänstra med lite Inka Copper och den högra med mycket Inka Silver.

Även om färgen är vattenfast är den blandbar med vatten och man får då en tunnare färg som man kan måla bakgrunder eller färga in detaljer med.

DSCF8501 DSCF8507

Här har jag i vänstra fallet målat tvärs över tagen med mycket utspädd Inka och i högra fallet stämplat ett par fjärilar som jag sedan målat med utspädd Inka.

När jag färgar in större ytor med Inka Gold använder jag oftast en bit av en vanlig disksvamp, ni vet en sådan man kan hitta i 10-pack på 10:- marknader. En sådan klipper jag i 6 delar och får då ett bra verktyg att jobba med. Det finns speciella skumgummipenslar om man föredrar det men jag är lite för lat för att hålla på att tvätta dem så jag kör oftast med engångsmetoden och tar nya nästa gång. Skall jag färga in kanter eller bara uppstickande detaljer så använder jag oftast fingret, då är det lättare att få så mycket man vill ha.

Inka Gold har en liten tendens att torka till i burken med tiden, man kan då ta och spraya i lite rent, ljummet vatten så blir den som ny igen. Jag läste även ett tips på nätet att man kan lägga en babywipe överst i burken så torkar färgen inte. Jag har inte testat detta själv innan, men jag kommer att göra det från och med nu.

Det var allt för idag. I morgon skall jag visa lite exempel på andra grejer man kan använda Inka Gold till. Hoppas du kikar in då med.

Kram

Jenny

DT-JENNY

Kommentarer

2 svar till ”Jennys Inka Gold ”skola”. Del 1 av 2”

  1. Profilbild för Jennie
    Jennie

    Väldigt intressant inlägg. Jag gillar att göra mina egna bakgrunder men har mest jobbat med disyress ink. Kul att det skimrar så fint! Längtar till nästa inlägg. Jag hoppas att vi får se någon av de fina taggarna ovan i färdig status.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *