En scrappad almanacka 2014!

Hej på er!
Hur är det med er nu efter alla helger och lediga dagar? Men idag börjar verkligheten för många, barnen har första dagen i skolan och det ska faktiskt bli så skönt att komma in i alla rutiner igen!
Jag tycker att jag har haft total kaos under hela jul och nyår, bara stressat hela tiden och har ändå INTE hunnit med allt som jag hade velat… Men givetvis så drar man ju igång lite projekt när man är lite långledig och jag kan väl erkänna att jag/vi min man och jag har tagit oss vatten över huvudet denna jul med. Vi renoverar och jag drog igång med ett lite större scrapp projekt samtidigt som jag har massa annat som ska fixas, men nu börjar jag se ljuset i all kaos.

Jag sa ju det förra veckan att jag hade en lite större sak som jag har jobbat med och nu är den äntligen färdig…
Jag har gjort mig en personlig handgjord almanacka! Jag kan säga att jag klurade och funderade på hur jag skulle göra detta på bästa sätt väldigt, väldigt länge. Men slutligen så bestämde jag mig för go big or go home, och med det så menar jag att det blev liiiite större än jag tänkte (vatten över huvudet).

Som stomme har jag använt mig av en lite större canvas talva, som jag har kletat på lite gesso för att få en lite ojämnare yta. Sedan har varje månad fått varsin egen LO (layout) där alla datum och dagar är utskriva från datorn på en söt liten lapp. Eftersom min tanke redan från början var att de skulle hänga tätt på något sätt, så behövde jag scrappa platt… Och det var min största fasa, för att jag tycker att det är så svårt! Man blir så begränsad, så jag har dekorerat så gott det går och så platt det går på varje månadsblad. För att kunna göra så att man kan byta blad och bläddra, har jag använt mig av min BIA (spiralbindningsmaskin). Hålen i LO’n är gjorda med bian och så pressar jag ju givetvis ihop vajerringarna med den också. Efter det kom nästa utmaning som ett brev på posten… hur får jag dit detta nu på min canvas tavla?? Men då fick jag iden att jag kunde skruva fast bia-ringarna på ovansidan av tavlan så att jag kunde dra fast skruvarna i trästommen på tavlan. Så nu kan jag lätt byta månad på min stora lilla almanacka och den månaden som man lägger bakom sig lägger jag även bakom tavlan, så den inte är i vägen om man behöver riva bort den.

Runt om månads layouterna så har jag dekorerat med blommor, blad, foton, perls, text, charms och så vidare.
Även att jag inte är så nöjd över hur layouterna blev (platta och tråkiga) så älskar jag ändå min nya almanacka för ingen annan har en likadan!

Material från shopen:
Cardstock: Cardstock Bazzill – Canvas – Aqua, Cardstock – Tickled Pink, Cardstock Bazzill – Classic – Kraft,Core’dinations Mustard Seed – Distressed Cardstock By Tim Holtz, Cardstock – Red Devil

Mönstrat papper:Papper Inkido – Beautiful Memories – Sage Memories , Papper Inkido – Beautiful Memories – Pink Romance, Papper Kaiser – True Romance – Love Story, Papper Maja – Vintage Autumn Basics no.IV, Papper Maja – Vintage Autumn Basics no.XVI, Papper Maja Design – Fika – Blommor På Bordet,

Blommor: Blommor Prima – Le Mia Mulberry Roses – Turkos, Mulberry Ros – Liten 10mm Rosa/Vit , Mulberry Ros – Liten 10mm Klarblå, Blad 2 cm – Mossgröna Rosenblad, Blommor – Rosa Nyanser reprint, Blommor – Blå Nyanser reprint, Fjärilar och Blommor 30-pack – Vita, Vintage Berries Magnolia – Creme

Övrigt: Alfabet Karen Foster – Headline Black, Alfabet Karen Foster – Headline White, Charms 1 st – Klocka Med Glas 30mm, Filt Hjärtan 10-pack – 4 olika modeller, Stickles Glue – Frosted Lace, Stickles Glue – Lime Green, Pearls/Rhinestones YouDo – Moorland , Pearls – 80 stycken Rosa reprint, Pearls Off White – 144 st reprint, Distress dyna vintage photo.

Stansar: Stans – Stamp And Punch Set Butterfly – Martha Stewart, Stans – Monarch Butterfly Large Double Punch – Ca 5 cm – Martha Stewart, Stans Eyelet Lace Punch Around The Page Set.

Som ni vet så har det varit lite problem med bloggen som dom som kan jobbar för att lösa, men jag lyckades inte med länkningen till butiken av materialet som jag använt så hittar ni något av intresse så får ni kopiera och söka så hoppas jag att det blir bättre tills nästa vecka.

Kram


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *