DIY julstjärna av papperspåsar

Hejsan att du kikade in!

Idag är jag tillbaka med ett litet pysseltips som man kan göra själv eller om man vill pyssla ihop med barnen. Förra veckan gjorde jag en dekorationsgran av fjädrar och idag tänkte jag bjuda på en julstjärna gjord av papperspåsar.

Det du behöver är 7-9 papperspåsar beroende på hur många spetsar du vill ha på din stjärna. Påsarna ska läggas lager på lager för att sedan limmas ihop och tänk på att botten på påsen ska vara upp som bilden.

Det syns lite dåligt men gör markering på mitten högst upp och sedan 9 cm ner på båda sidorna, klipp sedan bort dom yttre bitarna så får man fram spetsen på stjärnan. Jag har gjort en liten cirkel i mitten av pappret och där har jag gjort hål igenom alla påsar för att kunna trä igenom en ledljusslinga.

Sedan kan man göra små flikar i sidan för att skapa olika mönster och jag har valt att göra 2 st. Se även att botten på påsarna är uppåt.

Nu när alla påsar är ihop limmade och allt är klippt som ska klippas kan man prova att veckla ut den. Nästa steg är att fästa det band man vill att stjärnan ska hänga i på varje sida innan man limmar ihop den.

kk

Jag funderade på hur jag skulle dekorera den men jag kände att jag inte ville sätta på något mer utan jag har bara använt glitterlim och distress ink.

Här på bilderna ser du hur stjärnan bygger ut och att den har en fin 3D effekt.

Det va svårt att få till med kameran så att man ser hur den lyser man jag hoppas att ni ändå får en fin bild i huvudet hur vackert den lyser.

Detta var allt för mig, ha en bra vecka!

Kram DT Sophie


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

9 svar till ”DIY julstjärna av papperspåsar”

 1. Profilbild för Lena Eriksson
  Lena Eriksson

  Superfin stjärna! 🤩

  1. Profilbild för Chrisse Stick Liza
   Chrisse Stick Liza

   Lena Eriksson Måste tacka dig för att du kommenterade detta! På detta viset såg ju även jag det och fick nys om denna sida! Jag har gillat den och ska titta vidare sedan!

  2. Profilbild för Lena Eriksson
   Lena Eriksson

   Chrisse Stick Liza Så roligt att du också gillar denna sidan då är vi två om det. 😃👍🤩

  3. Profilbild för Chrisse Stick Liza
   Chrisse Stick Liza

   Lena Eriksson Älskar att pyssla och schappa även om det var länge sedan nu.. Men jag känner hur lust och inspiration vaknar nu när jag såg detta!

 2. Profilbild för Sophie Carlsson
  Sophie Carlsson

  Dom blir superfina!!🌟

  1. Profilbild för Lena Eriksson
   Lena Eriksson

   Aha så det är du som har gjort den Sophie! Bra idé och bra gjort! 🙂 Var det inte svårt att fästa sladden i stjärnan?

  2. Profilbild för Sophie Carlsson
   Sophie Carlsson

   ja det är det😂😉
   Jag har använt en ledslinga som är batteridriven från Kristinas butik.. men man gör hål och trär slingan genom ett hål man gör henom alla påsar🌟👍🏼

  3. Profilbild för Lena Eriksson
   Lena Eriksson

   Sophie Carlsson Så hon säljer ljusslingor nu, jag måste kika in i butiken, det var så många år sen jag handlade hos henne. 🙂 Nu mer pysslar jag bara inför julen men då kliar det desto mer i fingrarna. 😂

  4. Profilbild för Sophie Carlsson
   Sophie Carlsson

   Lena Eriksson ja det finns slingor som passar perfekt till pyssel!😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *