Album alla hjärtans dag del 2

Hej igen!

Jag hoppas ni tyckte om förmiddagens inlägg med mitt album.. nu tänkte generösa jag bjuda er på en beskrivning hur ni själva kan få till något liknande 🙂

Det kommer återigen komma en hel del bilder men det är alltid bra att kunna kika på.

VARSÅGODA!

Det är alltså detta album jag tänkte visa er.

Till att börja med behöver ni en bit chipboard (färg spelar ingen roll då det ändå kläs in), mönstrat papper till in och utsidan.

Skär till 5 bitar chipboard i måtten som jag skrivit ovan. Dom ska sitta i den ordningen jag lagt upp dom på fotot. Dessa ska limmas fast på det mönstrade pappret ni vill ha på utsidan. Jag har ett favoritlim som jag gärna vill tipsa om, det är både hållbart och prisvärt. Jag har testat att klä albumet med cardstock men det är liiite för tjockt vilket inte blir snyggt (det är min uppfattning men ni får självklart testa).

När ni limmar fast era bitar tänk på att ha ca 0,5 cm mellan varje bit för att ni enkelt ska vika ihop albumet. Innan ni viker upp och limmar fast ytterkanterna klipp av en bit av hörnen för snyggare resultat. Jag använde mitt falsben för att få det att fästa ordentligt och det funkar perfekt mellan chipboardbitarna.

Nästa steg är att skära till en bit papper till insidan, jag valde måttet: 10,6×27,7 cm för att få en liten kant synlig av det randiga pappret. Detta limmas fast för bäst hållbarhet. Använd återigen ert falsben för att komma ner i skarvarna och få det att fästa ordentligt.

Såhär ser det ut när allt sitter på plats. Vik ihop albumet några gånger för att få till formen.

För att få albumet att hålla ihop kan man välja att knyta ett band runt eller magneter. Jag valde att ta ett starkare kardborreband då jag tycker det håller bäst.

Här ser ni hur det såg ut innan jag gick lös med albumbladen och dekorationerna, det roligaste 🙂

Albumbladen gör ni genom att skära ut 6 stycken bitar i måtten: 16,5×10 cm. Dessa bigas på 8 och 8,5 cm. Tänk på att om ni har en slät och en skrovlig yta på cardstocket så biga hälften av varje så blir det snyggast.

Bitarna tejpas och limmas ihop som ett dragspel.

Nästa steg är att skära till bitarna till albumsidorna. Jag valde storleken 9,5×7 cm. Här blandade jag 3 olika papper för att få variation. Sedan är det bara att börja dekorera och planera vad ni vill att albumet ska innehålla.

När alla kort är klara limmar ni fast ”dragspelet” i pärmen och albumet är klart 🙂

Här ser ni hur det ser ut öppet/ stängt.

Hoppas ni tycker beskrivningen varit tydlig och att ni vågar er på att testa att göra ett eget album. Självklart går det att göra på samma sätt fast i större storlek.

Jag önskar er en fin vecka!

Kramar DT-Maria

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *