Altrad pappers ask med kärlek

Hejsan!

Då är jag tillbaka igen och det betyder ju att det är onsdag igen, veckorna går så fort att man inte hinner med. Nästa vecka är det redan alla hjärtansdag och det betyder ju att halva februari redan har passerat.

Idag ska jag visa er en altrad pappers ask som jag har gjort med tema alla hjärtansdag och även ett litet enkelt tillhörande kort.

Asken ska fungera som en presenförpackning till en annan liten ask som det ligger 2 förlovningsringar i.

Asken är klätt med rosa och rött cardstock.

På locket är det ett mönstrat papper från Penelope Dee – Cocoa Love – Sweetheart och sedan har jag dekorerat med blommor (röd mini ros, blad, knopp, vit ros)  bling, band och stickles.

På sidorna av asken har jag satt självhäftande vita hjärtan 

Till kortet har använt vitt och rosa cardstock och ett mönstrat papper

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kram DT Sophie

I love you

Alla hjärtans dag närmar sig, en dag då man ska visa lite extra kärlek till sina nära och kära… det tycker jag egentligen att man ska göra varje dag. I vår familj går vi aldrig och lägger oss utan att säga Jag älskar dig, man vet aldrig vad som kan hända och det vore en katastrof att inte få sagt dessa magiska ord <3

Idag tänker jag visa er en tavla skapad som en drake…den växte fram från tanke till färdigt resultat och jag är nöjd med hur den blev.

Själva stommen har jag gjort av dessa populära pappers sugrör ( som man numer kan hitta överallt!) som jag klippt upp lite granna och limmat ihop med limpistol. För att dölja limmet virade jag rött sidenband runt.

Bakgrunden har jag gjort genom att använda modeling paste ihop med gesso och en stencil. När allt torkat gick jag lös med mist och några rosa/röda distressdynor.

Jag har dekorerat generöst med rosor i olika storlekar och nyanser, vita och gröna blad, pistiller och satinhjärtan. Alltsammans har jag duttat gesso över för att få det i mer vintagestil.

Avslutningsvis limmade jag fast några bokstäver från egen gömma.

Med detta vill jag önska er en härlig vecka!

Kramar DT-Maria

Album alla hjärtans dag del 2

Hej igen!

Jag hoppas ni tyckte om förmiddagens inlägg med mitt album.. nu tänkte generösa jag bjuda er på en beskrivning hur ni själva kan få till något liknande 🙂

Det kommer återigen komma en hel del bilder men det är alltid bra att kunna kika på.

VARSÅGODA!

Det är alltså detta album jag tänkte visa er.

Till att börja med behöver ni en bit chipboard (färg spelar ingen roll då det ändå kläs in), mönstrat papper till in och utsidan.

Skär till 5 bitar chipboard i måtten som jag skrivit ovan. Dom ska sitta i den ordningen jag lagt upp dom på fotot. Dessa ska limmas fast på det mönstrade pappret ni vill ha på utsidan. Jag har ett favoritlim som jag gärna vill tipsa om, det är både hållbart och prisvärt. Jag har testat att klä albumet med cardstock men det är liiite för tjockt vilket inte blir snyggt (det är min uppfattning men ni får självklart testa).

När ni limmar fast era bitar tänk på att ha ca 0,5 cm mellan varje bit för att ni enkelt ska vika ihop albumet. Innan ni viker upp och limmar fast ytterkanterna klipp av en bit av hörnen för snyggare resultat. Jag använde mitt falsben för att få det att fästa ordentligt och det funkar perfekt mellan chipboardbitarna.

Nästa steg är att skära till en bit papper till insidan, jag valde måttet: 10,6×27,7 cm för att få en liten kant synlig av det randiga pappret. Detta limmas fast för bäst hållbarhet. Använd återigen ert falsben för att komma ner i skarvarna och få det att fästa ordentligt.

Såhär ser det ut när allt sitter på plats. Vik ihop albumet några gånger för att få till formen.

För att få albumet att hålla ihop kan man välja att knyta ett band runt eller magneter. Jag valde att ta ett starkare kardborreband då jag tycker det håller bäst.

Här ser ni hur det såg ut innan jag gick lös med albumbladen och dekorationerna, det roligaste 🙂

Albumbladen gör ni genom att skära ut 6 stycken bitar i måtten: 16,5×10 cm. Dessa bigas på 8 och 8,5 cm. Tänk på att om ni har en slät och en skrovlig yta på cardstocket så biga hälften av varje så blir det snyggast.

Bitarna tejpas och limmas ihop som ett dragspel.

Nästa steg är att skära till bitarna till albumsidorna. Jag valde storleken 9,5×7 cm. Här blandade jag 3 olika papper för att få variation. Sedan är det bara att börja dekorera och planera vad ni vill att albumet ska innehålla.

När alla kort är klara limmar ni fast ”dragspelet” i pärmen och albumet är klart 🙂

Här ser ni hur det ser ut öppet/ stängt.

Hoppas ni tycker beskrivningen varit tydlig och att ni vågar er på att testa att göra ett eget album. Självklart går det att göra på samma sätt fast i större storlek.

Jag önskar er en fin vecka!

Kramar DT-Maria

Album alla hjärtans dag del 1

Hej på er!

Då är det återigen måndag och min dag att få hitta på något i bloggen 🙂

Jag tänkte idag visa er ett album jag suttit och knåpat med i helgen. Det är inte riktigt klart då det saknas både fotografier och lite text men det det håller jag till mig själv.

Jag fastnade för denna storlek och modell på album dels för att den är inte så svår att göra och sedan lagom storlek att ge bort.Jag bjuder er på en massa bilder på hur det ser ut nu så återkommer jag lite senare med en beskrivning!!

Till själva stommen har jag använt chipboard som jag klätt in med ett randigt papper från mina dt-gömmor. Jag matchade det randiga pappret med rost/rött cardstock och några favoritpapper från Pion Designs Valentine´s serie.

Framsidan dekorerades med 2 utstansade hjärtan, rosor från Scrapberry, blad, kvistar, pistiller och metallhörn.

När man öppnar upp albumet hittar ni en insida klädd i pappret: Love letters ( jag kommer förklara hur ni får till det i beskrivningen som kommer senare idag). För att matcha insidan dekorerade jag förstasidan med tags och utstansade hjärtan i passande papper. Den söta ängeln är en knapp från You Do (tyvärr finns den inte längre i sortimentet).

Glöm inte att använda distanskuddar/ 3:d kuddar för att få till ett djup och effekt på era alster.

Nu kommer en hel kavalkad med bilder på hur jag dekorerat insidan av albumet. Jag har vissa sidor helt blanka eller sparsamt dekorerade och där finns plats för ett fotografi, biobiljett eller något annat minne eller kanske en dikt.

Totalt var det 11 sidor som skulle göras.. här kan man självklart göra det enkelt eller gå all-in. Det är bara fantasin som sätter stopp. Jag valde ett mellanting sålänge då jag vill fylla på med lite personliga foton mm.

Materialet jag använt mig av är bitar från papperna: In my heart, Love letters, Love song, Tag och svart + röd/rostfärgad cardstock. Stämplarna kommer från egna gömmor men ni hittar många användbara stämplar här!

Det var allt jag hade just nu!

Varmt välkomna tillbaka lite senare då jag bjuder er på en beskrivning.

Kramar DT-Maria