Ett annorlunda album

Hejsan på er!

Idag tänkte jag visa er ett litet projekt som jag har jobbat så sista tiden och jag har inte gått efter någon mall, utan jag har kollat på bilder och byggt/skapat min egna version.

Så vad är det jag har gjort? Jo ett fotoalbum som ska föreställa en vintage kamera och här har ni resultatet..

Det jag började göra va att göra 2 st lika stora lådor av cardstock och detta va blev då basen till min kamera.

Sedan vek jag jag 2 stycken mindre lådor i 2 olika storlekar. Varje del har jag klätt med cardstock och mönstrat papper för att sedan montera ihop 3 st lager på lager.

Den andra stora lådan blir så ett bakstycke som kommer att monteras ihop på i sidan som ni ser bilder på längre ner.

På sidorna av kameran har jag satt metall lås så att själva albumet kan vara stängt. Sedan har jag satt fast små söta handtag på ovansidan så att man kan hålla i när man öppnar.

Till insidan där man ska förvara korten har jag använt mig av samma teknik som man gör när man gör ett bokkort. Så jag har bigat och vikt 3 st sådana delar, 2 st till sidorna och en till botten och sedan monterat ihop.

Sedan har jag fäst mitt ”dragspel” som jag kallar det på insidan av albumet.

För att skapa fickor så jag jag skurit till cardstock och limmat fast i varje ”veck”.

Vill man kan man bara stoppa ner kort som dom är eller så kan man göra tags och stoppa i för att sedan sätta kortet på.

Till sist så har jag dekorerat med lite pärlor, blommor och metall dekorationer.

Material som jag har använt;

Cardstock: vitt, krafti

Mönstrat papper: Maja Design Vintage Autum Basics no ll

Övriga dekorationer: Rosor, metallram, metallfötter, metall lås, pärlor, fjäril, handtag metall

Detta va allt för mig idag, hoppas att ni blev inspirerade till att prova att göra egna saker på fri hand utan mall, för även om det va lite klurigt så va det roligt!

Kram DT Sophie

Ett album med minnen

Hejsan!

Nu har jag äntligen gått på semester och har spenderat några dagar på Öland med sol, bad och god mat men nu är man hemma igen för att ta hand om alla måsten som ändå finns hemma fastän att man är ledig.

Idag tänkte jag visa er ett litet album som jag har gjort där jag tänkte att jag skulle spara lite foton och minnen från mig och min sambos tid tillsammans.

Till basen på albumet har jag använt mig av en pizza kartong och skurut ut 2 bitar som mäter 16×16 cm och sedan klätt in dom med vitt cardstock. Det beiga mönstrade pappret ni ser på framsidan kommer från Maja Design och sedan har jag avänt några bilder från ett clipcark från Reprint.

Sedan har jag även dekorerat framsidan med metallhörn, fjärilar, alfabetsstickers  , peach rosor, vita blommor, en brun ros och blad.

Albumbladen har jag gjort av gamla fram och baksidor från mina designblock som jag har sparat och även sedda har jag klätt in med vitt cardstock. Jag har distressat alla kanter både på bladen och stommen med Vintage Photo för att höja den slitna vintage känslan jag är ute efter i detta alster. Sedan på insidan av albumet är ett mönstrat papper från Maja Design.

För att kunna sätta ihop allt så fick jag göra hål med en håltagare i både framsidan, baksidan och alla bladen och sedan sätta ihop allt med albumringar.

Jag har lämnat bladen vita för att jag vill välja dom mönstrade papper när jag fått mina kort så att jag kan välja papper som passar.

Detta var allt för mig idag men vi ses om en vecka igen!

Kram DT Sophie

 

Album alla hjärtans dag del 2

Hej igen!

Jag hoppas ni tyckte om förmiddagens inlägg med mitt album.. nu tänkte generösa jag bjuda er på en beskrivning hur ni själva kan få till något liknande 🙂

Det kommer återigen komma en hel del bilder men det är alltid bra att kunna kika på.

VARSÅGODA!

Det är alltså detta album jag tänkte visa er.

Till att börja med behöver ni en bit chipboard (färg spelar ingen roll då det ändå kläs in), mönstrat papper till in och utsidan.

Skär till 5 bitar chipboard i måtten som jag skrivit ovan. Dom ska sitta i den ordningen jag lagt upp dom på fotot. Dessa ska limmas fast på det mönstrade pappret ni vill ha på utsidan. Jag har ett favoritlim som jag gärna vill tipsa om, det är både hållbart och prisvärt. Jag har testat att klä albumet med cardstock men det är liiite för tjockt vilket inte blir snyggt (det är min uppfattning men ni får självklart testa).

När ni limmar fast era bitar tänk på att ha ca 0,5 cm mellan varje bit för att ni enkelt ska vika ihop albumet. Innan ni viker upp och limmar fast ytterkanterna klipp av en bit av hörnen för snyggare resultat. Jag använde mitt falsben för att få det att fästa ordentligt och det funkar perfekt mellan chipboardbitarna.

Nästa steg är att skära till en bit papper till insidan, jag valde måttet: 10,6×27,7 cm för att få en liten kant synlig av det randiga pappret. Detta limmas fast för bäst hållbarhet. Använd återigen ert falsben för att komma ner i skarvarna och få det att fästa ordentligt.

Såhär ser det ut när allt sitter på plats. Vik ihop albumet några gånger för att få till formen.

För att få albumet att hålla ihop kan man välja att knyta ett band runt eller magneter. Jag valde att ta ett starkare kardborreband då jag tycker det håller bäst.

Här ser ni hur det såg ut innan jag gick lös med albumbladen och dekorationerna, det roligaste 🙂

Albumbladen gör ni genom att skära ut 6 stycken bitar i måtten: 16,5×10 cm. Dessa bigas på 8 och 8,5 cm. Tänk på att om ni har en slät och en skrovlig yta på cardstocket så biga hälften av varje så blir det snyggast.

Bitarna tejpas och limmas ihop som ett dragspel.

Nästa steg är att skära till bitarna till albumsidorna. Jag valde storleken 9,5×7 cm. Här blandade jag 3 olika papper för att få variation. Sedan är det bara att börja dekorera och planera vad ni vill att albumet ska innehålla.

När alla kort är klara limmar ni fast ”dragspelet” i pärmen och albumet är klart 🙂

Här ser ni hur det ser ut öppet/ stängt.

Hoppas ni tycker beskrivningen varit tydlig och att ni vågar er på att testa att göra ett eget album. Självklart går det att göra på samma sätt fast i större storlek.

Jag önskar er en fin vecka!

Kramar DT-Maria