Effektfullt Minialbum som julklapp.

Hej!

Idag kommer jag att visa ett minialbum som är perfekt att ge bort i julklapp till t.ex. far- eller morföräldrarna. Detta inlägg är ett samarbete med Foto Nord som har bidragit med bilderna.

Så här ser albumet ut stängt:

Så här ser albumet ut uppifrån när det står öppet:

Albumets bas är gjort av 4 st Cardstock i färgen French Vanilla. Man tar varje Cardstock och bigar på mitten åt båda hållen, skär upp en bigning till mitten och bigar även en diagonal, fast viker den åt andra hållet (någon av dem mittemot den uppskurna, huvudsaken är att man gör alla 4 likadana). Så här:

 

Om du nu vänder spetsen på diagonalen mot magen och stoppar en sida bakom den andra så får du som en trekant (eller egentligen mera som en halv kub, men du fattar vad jag menar va?). Jag satte ett litet kryss med en penna på den biten som hamnar bakom, så vet jag vilka som skall dekoreras. Det är lättare att dekorera innan du sätter ihop albumet. Så här blev mina 4 sidor då:

Sedan klistrade jag fast den odekorerade sidan bakom den dekorerade. Klistrade ihop sidorna efter varandra så det blir som en bok, klistra inte ihop de sista med varandra, utan det skall gå att fälla ihop den som en bok. Så här blir det då:

Efter detta så gjorde jag en framsida av ett halvt Cardstock i färgen Thunder. Delade det i två bitar om 6X6 tum. Jag fäste ett rött crispyband mellan bitarna så bandet döljer själva ryggen på albumet. (Här måste det vara något mjukt som kan pressas ihop om albumet skall kunna stå uppställt.) Innan jag dekorerade framsidan med mönsterpapper och Rött Cardstock i färgen Pomegranat, fäste jag ett olivgrönt organzabandpå både fram- och baksidan som kan binda ihop albumet, både hopfällt och upprättstående. Till att dekorera albumet har jag använt:

Som vanligt har jag inte hittat på detta själv, utan jag hittade en bild på Pinterest. Sedan gjorde jag efter egna mått. Det var väldigt roligt att göra och inte alls så svårt som det ser ut, om du bara har lite baskunskaper i att biga och skära skall det nog gå bra. Lycka till. Och fråga gärna om det är något som är oklart.

Tack för titten och välkommen åter.

Kram DT-Jenny

 


av

Kommentarer

Ett svar till ”Effektfullt Minialbum som julklapp.”

  1. Profilbild för Kaisa
    Kaisa

    Det var ännu häftigare att få se dig bygga i hop de ”live” ,så häftigt. Och inte tog de så lång tid heller det såg ”enkelt” ut, hmmm. Tack för en helt underbar mini scrap helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *