Två kort till Far, på Fars Dag

Hej alla bloggläsare, det var länge sen minsann!

Mej hittar ni ju i butiken vissa fredagar och lördagar, och jag bloggade litegrann för ett par år sedan =)

Idag hoppar jag in för Malin, som har lite annat att ta tag i 😉

Två Fars-Dag kort har producerats eftersom det ju faktiskt börjar närma sig… så smått… 10 November om ni hade missat det 😉

Båda korten är gjorda med papper från Maja Designs Vintage Autumn Basics och har en bas av Reprint Cardstock i färgen Avalanche. Det första kortet är ganska enkelt, på den vita basen har jag fäst en bit av Vintage Autumn Basics no.XXIII, den randiga sidan och överst sitter den nedre vänstra hörnan av Vintage Autumn Basics no.XIX. Tagen kommer från klipparket ”heritage” ur samma serie och sitter på en bit av baksidan på no.XIV.

Tagen har jag böjt åt lite olika håll för att den ska bli lite vågig, sedan har jag fäst den med lin, jag använder mig av tacky glue, där vågorna är som lägst. Bokstäverna har jag stämplat med ett Stämpelset på kloss. Jag använder mig av ”Modernt” men det går lika bra med vilken som helst av de andra också, såklart. Luftballongen uppe i hörnan har jag klippt ut från framsidan av no.XIV och sedan fäst med 1 mm tjocka Distanskuddar.

På bilden ovan ser ni insidan av kortet. Här har jag precis som på framsidan använt Vintage Autumn Basics no.XXIII, den randiga sidan och den nedre högra hörnan av Vintage Autumn Basics no.XIX.

Det andra kortet är gjort med samma bas – Avalanche – och har även fäst en bit Vintage Autumn Basics no.XXIII som andra lager, precis som på kortet ovan. Det översta mönsterpappret är däremot framsidan av Vintage Autumn Basics no.XIV, samma papper som luftballongen på kortet ovan kom från.

Även denna tag, samt bilden kommer från klipparket ”heritage” ur samma serie och båda sitter på vars en bit av baksidan på no.XIV. Bilden är fastsatt med 1 mm tjocka Distanskuddar samt två klädnypor. En charm, i form av bjällra klocka., har även fått plats samt en brun ros och en blå blomma.

På bilden ovan ser ni insidan av detta kort. Här har jag precis som på framsidan använt Vintage Autumn Basics no.XXIII, den randiga sidan samt Vintage Autumn Basics no.XIV. Den stora biten i mitten är utskuren från den övre delen av Vintage Autumn Basics no.XIX och klistrad på en bit av baksidan på Vintage Autumn Basics no.XIV. Här har jag även böjt till hörnorna litegrann.

Ett litet tips för att avsluta det hela:

Den vita Gelly Roll pennan är din bästa vän om du är lite klumpig när du stämplar (som jag), på bilden ovan blev L:et jättekladdigt, men när bläcket torkat går det bra att måla över de delar du inte vill ha med, det blir jättesnyggt!

Man kan även använda den som ett slags ”tip ex” om man skrivit fel på ett vitt cardstock. Tänk på att Alltid låta bläcket torka först!

Hoppas ni alla har en underbar höstsöndag, Caroline.


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *